Városlista
2024. április 26, péntek - Ervin

Hírek

2013. Január 16. 17:07, szerda | Helyi
Forrás: MTI

Nem a tervmódosítás miatt késik a győri Dunakapu tér projekt

Nem a tervmódosítás miatt késik a győri Dunakapu tér projekt

Késik a győri Dunakapu tér mélygarázs építését is magában foglaló megújítása, de nem amiatt, hogy módosítani kellett a parkoló terveit - közölte szerdán a városháza az MTI érdeklődésére.

A korábbi tervekkel ellentétben kisebb területen épül meg az új tervek szerint három szintes mélygarázs. A döntés oka, hogy Borkai Zsolt polgármester kérését miszerint módosíthassák a várfalak, aFejér Megyei Kormányhivatal elutasította.

A városháza tájékoztatása szerint a háromszintes parkolóház tervei készen vannak, "hiszen a régészeti feltárások során lehetett látni, hogy az értékek előkerülése miatt módosítani kell majd a korábbi terveken". Ebből is látszik, hogy az értékek megőrzése a város célja, ezzel a változattal sikerül a parkolási problémákon is enyhíteni, miközben az értékek is megmaradnak - tették hozzá.
A közlés szerint abban az esetben is késtek volna a munkálatok, ha az eredeti változat épül meg. Elhúzódott ugyanis az engedélyeztetési eljárás, ezért új közbeszerzést kell kiírni a projektre. Így 2013 nyara helyett 2014 májusára készülhet el a tér.
Jelezték: a nyár elejére várható, hogy lezárul az új közbeszerzés, és a területet az önkormányzat átadhatja a pályázat nyertesének.
A tájékoztatás szerint az új variáns nem drágább az eredetileg tervezettnél, "sőt ez a költséghatékonyabb megoldás".

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 26. 09:13, péntek | Helyi

Laptopokat kapnak az 5., 6. és 9. osztályosok

Csaknem kétszázezer notebookot osztanak ki az általános és középiskolákban, így összesen már mintegy 450 ezer diák tanulhat a költségvetési forrásból beszerzett eszközökön.

2024. Április 26. 08:14, péntek | Helyi

Kínai kábelgyártó költözik Kisbérre, 150 dolgozóra van szükségük

A kínai Fiberhome Magyarországon hozza létre legnagyobb európai bázisát, ahol optikai kábeleket fog gyártan. Körülbelül 150 új munkahelyet teremt a beruházás.

2024. Április 26. 07:11, péntek | Helyi

Ingolstadtból igazol új vezetőt a győri Audi

A pénzügyi pozíciót érinti a változás.

2024. Április 25. 09:16, csütörtök | Helyi

Egy lépésre a bajnoki döntőtől a Serco Uni-Győr

Győzelemmel kezdte az elődöntőt a Serco-Uni Győr a női kosárlabda bajnokságban. Cziczás László csapatától így már csak egy lépésre a bajnoki döntő.