Városlista
2024. április 26, péntek - Ervin

Hírek

2018. Augusztus 06. 11:24, hétfő | Bulvár

Nem áll többé színpadra Kulka János

Nem áll többé színpadra Kulka János

A színész először adott interjút két évvel ezelőtti stroke-ja óta.

Kulka János két évvel ezelőtti stroke-ja óta először adott televíziós interjút. A színész az RTL Klub Fókusz című műsorában mesélt arról, hogyan tanult meg újra beszélni logopédusa, Varga Sarolta segítségével.

Kulka az agyi sérülése miatt komoly beszédzavarral küzd. Állapotát afáziának hívják: ez azzal jár, hogy a betegnek ugyanolyan tiszták a gondolatai, ám azokat nem képes szavakba önteni. Az ilyen állapoton sokszor korábban már ismert versek szavalásával, dalok eléneklésével szoktak segíteni. Kulkán elsősorban a zeneterápia segített, ahogyan azt logopédusa már a Klubrádiónak adott közös interjú során elmondta.

Szerencsére Kulka nagyon sokat fejlődött az elmúlt két évben, és nagyon jó kedvvel nyilatkozott a tévécsatorna riportereinek. Ez azonban sajnos nem jelenti azt, hogy valaha újra színpadra áll majd, mivel az artikuláció továbbra is komoly nehézséget okoz számára. Amikor a Fókusz műsorában színházi visszatéréséről kérdezték, Kulka határozottan azt mondta: " Soha többet."

Utána azért hozzátette, hogy a filmszerepektől nem zárkózik el. Ezmár ugyan korábban is tudható volt, hiszen felépülése óta forgatoott már.

November 1-től az "X – A rendszerből törölve" című krimiben láthatjuk is majd a mozivásznakon.

Logopédusa, Varga Sarolta pedig azt is felvetette, hogy Kulkának egy afáziás férfiról szóló filmben kellene majd szerepelnie.

Forrás: nlcafe.hu

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 25. 06:00, csütörtök | Bulvár

Elszabadult katonalovak okoztak sérüléseket és károkat Londonban

Elszabadult katonalovak okoztak személyi sérüléseket és jelentős anyagi károkat szerdán London belvárosában. Három sérült katonát és egy civilt kórházba kellett szállítani.

2024. Április 23. 06:43, kedd | Bulvár

A szicíliai maffiavezér álnéven udvarolt nőknek a közösségi oldalakon

Agglegény orvosként regisztrálta magát, és nőkkel keresett kapcsolatot a legnagyobb közösségi oldalakon Mattia Messina Denaro, a Cosa Nostra szicíliai maffiaszervezet volt vezetője - hozták nyilvánosságra a hatóságok hétfőn.

2024. Április 21. 11:26, vasárnap | Bulvár

Médiakutató: korszakalkotó a Delta mesterséges intelligenciával alkotott műsorvezetőjének megjelenése

Korszakalkotónak nevezte a köztelevízió Delta című műsora mesterséges intelligenciával alkotott szereplőjének felbukkanását Szűts Zoltán médiakutató az M1 aktuális csatorna Ma reggel című műsorában vasárnap.

2024. Április 20. 09:47, szombat | Bulvár

Kizuhant egy hároméves kisgyermek egy emeletes ház ablakából Csepelen

Kizuhant egy hároméves kisgyermek egy emeletes ház ablakából a főváros XXI. kerületében, Csepelen, a Kossuth Lajos utcában pénteken. A gyermeket a mentők kórházba vitték.