Városlista
2024. április 18, csütörtök - Andrea

Hírek

2011. December 14. 07:30, szerda | Helyi
Forrás: West Hőszivattyú

Nem az autód büdös, hanem a lakásod!

Nem az autód büdös, hanem a lakásod!

Nem a közlekedés során, és nem az ipari termelésben használjuk el a legtöbb energiát, hanem otthonainkban az összes 40%-át.

A nagy részét fűtésre és hűtésre, ezért uniós és hazai cél a háztartások energiaigényének visszaszorítása. A követelményeket, célokat egyelőre jobban látjuk, mint azt, hogyan érjük el, hogy pár év múlva csak alig fogyasztó otthonok épüljenek.

Ma Magyarországon (az EU-hoz hasonlóan) az összes energia 40 százalékát az épületeinkben használjuk el. Mi 70 százalékkal több energiát használunk, mint az Eu többi állama. Túlnyomó részét a lakóingatlanokban, melyek esetén az energiafogyasztás mintegy kétharmada a fűtés és a hűtés számlájára írható. Mindez természetesen óriási CO2 kibocsátással jár. Ennek csökkentésére is segítség a hőszivattyú beépítése!

Hova ajánljuk?
Családiház, társasház, iroda, üzem, közösségi ház, közintézmény, iskola, uszoda, sportközpont, panzió, hotel, stb.

Mondhatjuk: majdnem mindenhova!

A levegő víz hőszivattyú gondosan készített, magas minőségi elvárásoknak megfelelő, a végletekig leegyszerűsített, alternatív fűtő - hűtő és HMV készítő berendezés, amit akár Ön is könnyedén telepíthet. Ár-érték arányában verhetetlen a hőszivattyú típusok (talajkollektor, szonda, kút, sós-víz) között, energiatakarékos készülék. A hőszivattyú csendes, gazdaságos és esztétikus, gondoljon rá fűtés-korszerűsítés esetén. Fűt, hűt, háztartási melegvizet szolgáltat. A levegő-víz hőszivattyú egy jól kiforrott műszaki megoldás! A megújuló energiát használó hőszivattyú a Geo- tarifa és H- tarifa igénylésével a megfelelő fűtőkészülék Önnek!

A felújítás jó befektetés!
Amennyiben a háztartások minden rendelkezésre álló energiahatékonysági korszerűsítést megtennének, a felhasznált energia hatalmas részét, több mint 42 százalékát, (152 PJ-t) megtakaríthatnák. Elsősorban a családi házakban rejlenek hatalmas megtakarítási lehetőségek.

Ezek a beruházások nemcsak nemzetgazdasági, vagy uniós szinten lennének kifizetődők, de az ingatlanok tulajdonosainak is behoznák árukat. A családi házak nagy része számára a hőszigetelés és nyílászáró-csere együttes elvégzése jövedelmezőbb befektetés lenne, mint a hosszú távú banki lekötés.

Kutatásból kiderül, hogy a háztartások mindössze 25 százaléka szigetelte le épületét, és csupán 16 százalékuk újította fel fűtési rendszerét. Lakóépületeink zömében régiek: 61 százalékuk 1980 előtt épült és csak mindössze 10 százalékuk az elmúlt 15 évben. A háztartásokban használt fűtési rendszerek is meglehetősen elavultnak, korszerűtlennek számítanak: kb. 37 százalék a konvektorral és/vagy kályhával fűtők aránya.

Az alternatív fűtésrendszer tapasztalatairól, az energiatakarékos, megújuló energiát használó hőszivattyú, napkollektor, napelem működéséről is tájékoztatjuk az érdeklődőket.

További információkért kattintson ide!

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 17. 09:14, szerda | Helyi

Nem kell maszkot hordani a győri kórházban

Enyhítenek a szabályokon.

2024. Április 17. 08:14, szerda | Helyi

Megnyerte az Andersen Ligát az Uni-Győr ETO HC

Története során először nyerte meg az Andersen Ligát az Uni Győri ETO HC jégkorong csapata.

2024. Április 17. 07:16, szerda | Helyi

Akár 50 ezer forintot is nyerhetnek az ügyesen rajzoló gyerekek

A természethűség nem elvárás, légy kreatív! – pályázatot hirdet a Szépművészeti Múzeum.

2024. Április 16. 09:13, kedd | Helyi

Megyei tűzkárok: családi ház, autó égett porrá, galambok vesztek oda

Közzétette a Katasztrófavédelem az első negyedév adatait. Számos tűzkár kis odafigyeléssel megelőzhető lett volna.