Városlista
2024. április 19, péntek - Emma

Hírek

2012. Január 11. 07:34, szerda | Kék hírek
Forrás: mno.hu/MTI

Nem élte túl a rablást az 57 éves asszony

Nem élte túl a rablást az 57 éves asszony

Megkezdődött a Nyíregyházi Törvényszéken kedden annak a férfinak és két társának a büntetőpere, akik a vád szerint 2010 decemberében nyírmadai lakásában előbb brutálisan bántalmaztak, majd kiraboltak egy 57 éves asszonyt

A nő a helyszínen meghalt.

A megyei főügyészség az elsőrendű vádlottat, Bencsik Tibort és a másodrendű Nagy Zoltánt előre kitervelten, nyereségvágyból, különös kegyetlenséggel elkövetett emberölés bűntettével, míg az elsőrendű vádlott élettársát, a harmadrendű Koleszár Istvánnét emberöléssel kapcsolatban elkövetett bűnpártolás bűntettével vádolja.

A tárgyaláson ismertetett vádirat szerint a három, közös háztartásban élő vádlott közül Bencsik Tibor, illetve a férfi élettársa lányának partnere, Nagy Zoltán határozta el, hogy betörnek a szomszédjukban egyedül élő asszonyhoz, és ellopják annak vagyontárgyait. A vádlottak 2010. december 16-án hajnalban a hátsó ajtót befeszítve jutottak be a házba, a zajra felriadó asszonyt ököllel és a náluk lévő nyújtófával ütötték, rugdosták. A bántalmazás következtében a földre zuhant, erősen vérző nő kezeit összekötözték, szájába sálat tömtek, majd értékek után átkutatták a házat.

A két férfi mintegy 30 ezer forint készpénzt, mobiltelefonokat, 80 ezer forint értékben bizsukat és 125 ezer forint értékű arany ékszert zsákmányolt a lakásából. A rabláskor viselt ruháikat – a fekete kesztyűket és az arcukat elfedő harisnyát –, valamint a nyújtófát és a mobiltelefonokat elégették. A magára hagyott asszony a helyszínen életét vesztette, halálát – az orvosszakértői vélemény szerint – fulladás okozta. Az első- és a harmadrendű vádlott a megszerzett arany ékszereket egy budapesti zálogházban helyezte el, a pénzt elosztották és elköltötték – áll a vádiratban.

A nyomozók 2011 júliusában fogták el a 41, illetve 20 éves férfit, aki a rendőrségi kihallgatás során beismerő vallomást tett. A keddi tárgyaláson Bencsik Tibor bűnösnek vallotta magát, állítása szerint azonban élettársának, a harmadrendű vádlottnak jutott hamarabb eszébe a rablás ötlete. A férfi a család rossz anyagi körülményeivel indokolta a bűncselekmény elkövetését, de – mint mondta –, a sértettet nem akarták megölni, csak az értékeit ellopni.

Vallomása szerint a bántalmazás során egyszer ütötte meg az asszonyt, a nyújtófát viszont nem használta; ezen állításával némileg ellentmondásba keveredett korábbi, a nyomozati szakaszban tett nyilatkozataival, amelyben azt mondta, hogy a földön fekvő nőt segített lefogni, akit Nagy Zoltán kötözött meg. A tárgyaláson Koleszár Istvánnét is kihallgatta a bíróság. A jelenleg gyógykezelés alatt álló másodrendű vádlottat, valamint a tanúkat és a szakértőket egy későbbi időpontban hallgatja meg a Nyíregyházi Törvényszék bírói tanácsa.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 19. 07:24, péntek | Kék hírek

Ketten meghaltak egy balesetben Budapesten, a vétkes sofőr elmenekült

Két ember meghalt, miután három autó összeütközött a XVIII. kerületben, a 4-es főút Liszt Ferenc Nemzetközi Repülőtérre vezető szakaszán, a Billentyű utcánál, a vétkes sofőr elmenekült, ezért hajtóvadászatot indítottak után

2024. Április 16. 07:51, kedd | Kék hírek

Drogterjesztői hálózatot számolt fel a rendőrség

Drogterjesztői hálózatot számolt fel egy időben, több összehangolt rajtaütéssel a Készenléti Rendőrség Nemzeti Nyomozó Iroda (KR NNI), a Terrorelhárítási Központ (TEK) műveleti egysége és a Pest vármegyei rendőrség

2024. Április 15. 14:14, hétfő | Kék hírek

Pillangókéssel szúrta meg, belehalt - Videó

Vádat emeltek az Erzsébet téri halálos késelés ügyében.

2024. Április 12. 14:19, péntek | Kék hírek

Több mint ezer liter alkoholos italt találtak a pénzügyőrök Nagylaknál

Több mint ezer liter alkoholos italt, valamint cigarettát találtak a pénzügyőrök Nagylaknál egy román furgonban - tájékoztatta Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) pénteken az MTI-t.