Városlista
2024. május 8, szerda - Mihály

Hírek

2011. Október 08. 14:25, szombat | Belföld
Forrás: OrientPress

Nem éri kár a végtörlesztőt

Nem éri kár a végtörlesztőt

Nem érheti kár a végtörlesztéssel élő ügyfeleket akkor sem, ha az Alkotmánybíróságon vagy Brüsszelben fennakad a kedvezményes visszafizetést lehetővé tevő törvény – írja a Magyar Nemzet.

A végtörlesztés lehetőségével élő adósokat nem fenyegeti az a veszély, hogy később vissza kell fizetniük a banknak a kedvezményes piaci árfolyamon számolt tartozás közötti különbözetet-állítják a lapnak nyilatkozó szakértők, akik szerint ez azért sem lehetséges, mert amennyiben az Alkotmánybíróság emelne kifogást a végtörlesztés ellen, minden bizonnyal nem visszamenőleges hatállyal tenné. Eközben hamarosan bővül a végtörlesztésre jogosultak köre: azok is élhetnek vele, akik devizában kapták meg a pénzt. Az adóhatóság ugyanakkor rászállhat a feketepénzből törlesztőkre.

Már most egyre több ügyfél panaszkodik a bankokra. Többek szerint nehezítik a végtörlesztést - hangzott el a Duna Híradóban. Például azzal, hogy sokszor nem veszik fel a telefont, vagy ha igen, akkor is csak felületes információt adnak. A napokban több internetes fórum is létrejött, ahol a devizahitelesek megoszthatják egymással problémáikat, a bankokkal szembeni rossz tapasztalataikat. Nagyon sokan arra panaszkodnak, hogy rendre elutasítják végtörlesztési igényüket. Mások azt mondják, hogy nem tudják svájci frank alapú hitelüket forint alapúra váltani.

Közben 24 óra alatt több mint 1,5 milliárd forint összegű hiteligényt regisztrált az október 6-án megalakult Hiteltársulás nevű civil kezdeményezés. A szerveződés célja a beszerzési társulásokhoz hasonlóan összegyűjteni a frank és devizahitelesek igényeit és kedvező feltételű hitelt szerezni a közösség tagjainak. A hiteltársulás ötletgazdája, Doubravszky György a Gazdasági Rádiónak azt mondta, bízik benne, hogy a civil kezdeményezés megmozgatja az egész társadalmat és olyan közösséget sikerül alkotni, amellyel már megéri tárgyalni a bankoknak.

OrientPress Hírügynökség

Ezek érdekelhetnek még

2024. Május 07. 14:09, kedd | Belföld

Hétvégén kezdődik az Élelmiszerbank adománygyűjtő akciója

Hétvégén kezdődik a Magyar Élelmiszerbank Egyesület idei legnagyobb adománygyűjtő kampánya, amely során a szervezet 3000 önkéntese az ország 104 településén 213 Tesco, ALDI és Auchan áruházban gyűjti a felajánlásokat.

2024. Május 07. 14:07, kedd | Belföld

OTP Mobil: az online vásárlók ötöde még mindig nem ellenőrzi a fizetési felületek hitelességét

A magyarok 69 százaléka rendszeresen vásárol és fizet interneten keresztül, azonban az online vásárlók ötöde még mindig nem ellenőrzi a fizetési felületek hitelességét

2024. Május 07. 07:29, kedd | Belföld

Átadták a Sopront északnyugat felől elkerülő utat

Átadták a Sopront északnyugat felől elkerülő, 3,6 kilométer hosszú, 8647-es számú utat hétfő délután.

2024. Május 07. 07:29, kedd | Belföld

Szijjártó Péter: az Európai Unió bővítésének felgyorsítása lesz a magyar uniós elnökség egyik legfontosabb célja

Az Európai Unió (EU) bővítésének felgyorsítását nevezte a magyar uniós elnökség egyik legfontosabb céljának a külgazdasági és külügyminiszter a Facebook-oldalán hétfő este.