Városlista
2024. május 2, csütörtök - Zsigmond

Hírek

2012. Április 26. 08:30, csütörtök | Helyi sport
Forrás: www.gyorikosar.hu

Nem ez a harc lett a végső - Képgaléria

Nem ez a harc lett a végső - Képgaléria

Egyenlített a Sopron, döntés vasárnap. UNI SEAT Győr-UNIQA Euroleasing Sopron 76-83 (19-20, 14-21, 21-21, 22-21)

Győr 2100 néző, Játékvezetők: Vígh, Győrffy, Farkas

UNI SEAT Győr: CIGLAR 14, Simon 6, LAKLÓTH 12/9, Nagy-Bujdosó Nóra 9/3, HOLLINGSWORTH 21 Csere: Semsei 2, RASHEED 10, Őri 2, Vincze -

Vezető edző: Füzy Ákos, Edző: Szentendrei Áron

UNIQA Euroleasing Sopron: FÜRÉSZ 20/6, FEGYVERNEKY 19, KURASOVA 15/3, Zavecz -, HORTI 19 Csere: Czank -, Szabó Fanni-, KRNJIC 10/3

Edző: Székely Norbert

Még a mérkőzés előtti nap Füzy Ákos az UNI SEAT Győr vezető edzője azzal a tanáccsal látta el a zöld-fehér lányokat, hogy ne gondoljanak bajnokavatásra, ne ijedjenek meg az óriási érdeklődéstől, adják önmagukat és harcoljanak az utolsó pillanatig és akkor meglehet a bajnoki cím.

Nos, kétségtelenül kitört a kosárlabda láz a zöld-fehér városban, és több, mint kétezren jöttek ki az Egyetemi Csarnokba, köztük Pintér Attila az ETO labdarúgóinak edzője, vagy Vanyus Attila az AUDI ETO örökös tiszteletbeli elnöke, de ott volt Szijjártó Péter, a miniszterelnök szóvívője, aki a Dunakeszi futszal csapat tagjakánt és a klub hajdani elnökeként tisztelte meg a győri lányokat.

Akik főként a második félidőben adták önmagukat, ebben a játékrészben valóban oroszlánokként harcoltak, ám a második negyedben elkövetett hibák megmutatkoztak a végeredményben, s mivel a Sopron sokkal motiváltabban és elszántabban játszott, mint az előző két mérkőzésen, meg is nyerte a negyedik összecsapást 83-76-ra. A csapatot és önmaguk kosárlabdás identitását is meglelő szurkolók mindezek ellenére állva tapsolták a mérkőzés után kedvenceiket, hiszen a korábban esélytelennek vélt csapat ismét óriásit harcolt, mi több óriási erőbedobásra késztette a soproni lányokat a győzelem érdekében és ez az ötödik mérkőzésen még kamatozhat.

Azt ugyanis senki ne gondolja, hogy a győriek föladták a küzdelmet. Továbbra is bíznak abban a hitben, akaratban és elszántságban, ami egész évben jellemezte őket, s ami most a csarnokba vonzott kétezer embert. S talán mi sem jellemzőbb, hogy milyen erőket mozgatott meg a Sopron, gyakorlatilag öt játékosuk szerezte valamennyi pontot és a játékvezetők asszisztálása mellett több ízben is cipőkifüző-showt tartottak, ami extra pihenő időt jelentett számukra. Vagyis más nem történt, minthogy a sokkal magasabbra taksált Sopron ellen 2-2-re alakult a páros mérkőzés, döntés vasárnap 14.45-kor Sopronban.

S, ha már ezek a csupaszív lányok tanyát vertek a győri közönség szívében, akkor reményeink szerint sokan elkísérik majd őket a bajnoki címvédő otthonába.

Füzy Ákos: A második negyedben rossz döntéseket hoztunk, aztán a második félidőben megtaláltuk a büszkeségünket és a méltóságunkat. Nagyon jól harcoltunk, állva halltunk meg, mint az igazi katonák. Büszke vagyok arra, hogy megtöltöttük a csarnokot, keményen megdolgoztunk érte ebben az évben, de a bravúr sajnos nem sikerült. Semmi nem dőlt még el, harcolunk tovább, s tudjuk, hogy nagy csata vár ránk vasárnap.

Székely Norbert: Nagyszerű mérkőzés volt, a kosárlabda igazi ünnepén nyertünk Győrben. Nagyon sportszerű közeget teremtettek a győriek. Meggyőződésem, hogy kiélezett, remek mérkőzést vívunk majd vasárnap a bajnoki címért.

Kapcsolódó galéria

Ezek érdekelhetnek még

2024. Május 02. 09:13, csütörtök | Helyi

Ezüstérmesek lettek a győri hallgatók a regattaversenyen

Először szerveztek hazánkban ilyen jellegű megméretettést egyetemistáknak.

2024. Május 02. 09:12, csütörtök | Belföld

Több mint 3000 család igényelt már csok pluszt

Meghaladta a háromezret a csok plusz igénylések száma - mondta a Kulturális és Innovációs Minisztérium (KIM) családokért felelős államtitkára csütörtökön az index.hu-nak adott interjújában.

2024. Május 02. 08:16, csütörtök | Helyi

Leolvassák a vízórákat

Több településen is dolgoznak majd a Pannon-Víz szakemberei.

2024. Május 02. 07:13, csütörtök | Helyi

Ingyenesen vagy nyomott áron nézhet kiváló magyar filmeket egy hétig

Idén egy hétig tart a magyar film napja.