Városlista
2024. július 17, szerda - Endre, Elek

Hírek

2012. Január 26. 07:47, csütörtök | Külföld
Forrás: MTI

Nem hoztak áttörést a tárgyalások

Nem hoztak áttörést a tárgyalások

Nem hoztak áttörést azok a palesztin-izraeli puhatolózó jellegű tárgyalások, amelyek a leendő határok kijelölését célozták - jelentette be szerdán a palesztin elnök.

Mahmúd Abbász egyben közölte, hogy a jövő héten az arab szövetségesekkel egyeztetne a tárgyalások folytatásának a lehetőségéről. Abbászra az a nyomás nehezedik, hogy jordániai közvetítéssel folyó tárgyalásokat hosszabbítsa meg, amitől a nemzetközi közösség azt reméli, hogy meghozhatja a megegyezést a palesztin államiság megteremtéséről.

Izrael kijelentette, hogy kész a tárgyalások folytatására és Abbász sem zárkózott el ettől, mondván, az Arab Liga február 4-re tervezett konzultációja után hozza meg döntését.

A palesztin fél továbbra is ragaszkodik az 1967-es közel-keleti háború előtti határokhoz és, hogy Izrael állítsa le a zsidó telepek bővítését, cserébe a béketárgyalások folytatásáért. Benjámin Netanjahu izraeli kormányfő jelezte, hogy a tárgyalásokon kész megvitatni minden témakört, és komolyan gondolja, hogy még az idén egyezségre juthatnak.

Catherine Ashton, az EU kül- és biztonságpolitikai képviselője várhatóan az elkövetkező két napban külön-külön találkozik Abbásszal és Netanjahuval annak reményében, hogy rávegye őket izraeli-palesztin egyeztetés folytatására.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Július 17. 07:54, szerda | Külföld

Az EU tűzoltó helikopterekkel és repülőgépekkel segíti az észak-macedóniai és bulgáriai erdőtüzek oltását

Észak-Macedónia és Bulgária kérésére az Európai Unió tagországi felajánlások által tűzoltó repülőgépekkel és helikopterekkel segíti az erdőtüzek elleni küzdelmet - közölte az Európai Bizottság kedden.

2024. Július 16. 07:48, kedd | Külföld

Megkezdik a medvék kilövését Erdélyben

Rendkívüli ülésen döntött a román képviselőház a medveállomány ritkítását célzó vadászati kvótákról.

2024. Július 14. 08:13, vasárnap | Külföld

Donald Trump jól van, kiengedték a kórházból

Donald Trump elhagyhatta a kórházat, miután szombaton este egy választási gyűlésen fegyveres támadás érte, és a fülén lőtt sérülést szenvedett.

2024. Július 14. 08:10, vasárnap | Külföld

Breaking: Rálőttek Donald Trumpra - Videó

Támadás szakította félbe Donald Trump Pennsylvania állambeli választási gyűlését szombaton - közölte a republikánus elnökjelölt védelmét ellátó titkosszolgálat.