Városlista
2024. április 27, szombat - Zita

Hírek

2012. Május 11. 07:20, péntek | Helyi sport
Forrás: eto.hu

Nem jó a pontegyenlőség a Vidivel

Nem jó a pontegyenlőség a Vidivel

Az idei bajnoki kiírásban azonos pontszám esetén elsőként a több győzelem rangsorol.

Ez azonban biztos, hogy egyenlő lesz az ETO és a Videoton között abban az esetben, ha a pontszámuk az azonos marad. Ezután a második tényező a bajnoki mérkőzések gólkülönbsége, de nem az egymás elleni, hanem az összesített. Jelenleg így 13 gólos előnye van a fehérváriaknak, így valószínű, hogy mindenképpen pontelőny kell az ezüstéremhez. De nem csak ezért kell nyerni.

- A versenyszabályzat szerint az Európa Ligában a 2. fordulóban kapcsolódik be a Magyar Kupa győztese. Miután várhatóan a kupagyőztes DVSC megszerzi a bajnoki címet, így ők a Bajnokok Ligája selejtezőjében lesznek érdekeltek. Ebben az esetben ez a jog átszáll a bajnokság ezüstérmesére, így az Európa Liga a második helyezett számára július közepén, nem pedig július elején kezdődik - tudjuk meg Lencse Gyula technikai igazgatótól.

Mindehhez persze az UEFA eltiltás hatályon kívül helyezésére is szükség van, hiszen a CAS döntésig számunkra csak a bajnoki érem a tét, a nemzetközi kupaszereplésről a bíróság dönt. A második helyezett még egy mérkőzéssel gazdagodik, ő vívhatja ugyanis a Szuperkupa döntőt a hajdúságiakkal - persze ehhez a hátralévő három fordulóban még legalább 2 pontot kell szereznie a Debrecennek. Ha ugyanis az ETO vagy a Videoton 9 pontot gyűjt, és a Loki egy döntetlen mellett 2 vereséget szenved, akkor a több győzelmi rangsor miatt nem a piros-fehérek lesznek a bajnokok.

Ez persze csak matematika, számunkra - miként a fehérváriak számára is - reálisan nézve az ezüstérem lehet a cél. Pintér Attila vezetőedző ma a Telesportnak adott nyilatkozatában úgy fogalmazott: "Nem csak az második hely miatt lenne fontos számunkra a győzelem, tudjuk, hogy szurkolóink számára a Videoton legyőzése többet jelent 3 bajnoki pontnál. Játékosaimnak ezért mindent meg kell tenni, hogy győztesen hagyjuk el a pályát."

Címkék: győri eto fc

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 27. 12:16, szombat | PR

Az év felelős foglalkoztatója a Jánosik Kft.

Év felelős foglalkoztatója díjat nyert a Jánosik és Társai Kft. a nagyvállalati kategóriában.

2024. Április 27. 09:13, szombat | Helyi

Bejárná Miklósa Erikával a pannonhalmi bazilikát?

Olyan tárlatvezetés-sorozatot szerveztek, ahol egy-egy bencés szerzetessel és egy ismert és elismert tekintéllyel lehet bejárni a bazilikát.

2024. Április 27. 08:12, szombat | Helyi

Elkapták a győri pikóbárót

A rendőrség információi szerint az 55 éves győri férfi a megyénk egyik legismertebb kábítószer-kereskedője volt.

2024. Április 27. 08:04, szombat | Sport

Balatoni szezonkezdet a gyorsasági versenyzőknél

A Balaton Park Circuiton kezdődött el a versenyszezon az MNASZ Gyorsasági szakágának versenyzői számára.