Városlista
2024. július 17, szerda - Endre, Elek

Hírek

2012. Augusztus 16. 19:28, csütörtök | Helyi sport
Forrás: Hajósi Miklós

"Nem kockáztattunk, célba értünk"

Másodikként ért célba a győri Kondella Péter a Szendrő Ralin. Interjúnk a verseny után készült.

- A kategória második helyén értetek célba, viszont előrébb is végezhettetek volna. Mi is történt valójában?

- Erre a versenyre jól sikerült a felkészülésünk, vettünk új gumikat, beállítottuk a futóművet, átnéztük az autót. Ennek az eredménye a 3. gyorsaságiig látszott is, mert vezettük a kategóriát és a csoportot is, de a 4. gyorson becsúsztunk, ezzel visszaestünk a kategória 2. helyére, közel 8 másodperces hátránnyal. Úgy ítéltük meg, hogy inkább a 2. helyen érünk célba, minthogy kockáztassunk. Nagy szükségünk volt a pontokra, hogy meg tudjuk tartani az első helyünket az éves értékelésben.

- Mennyire tudtátok a Szendrő Rali szakaszain a Hondát úton tartani?

- Sikerült az úton tartani, egy kanyar kivételével…A futóműve nagyon jó az autónak, és sikerült jól beállítani a verseny előtt. Az edzésen úgy gondoltam, hogy jobban fog dobálni, mint ahogy a versenyen tapasztaltam.

- A sodrós kihordásos kanyarok okoztak-e meglepetést nektek?

- Igen, az egyik balos kanyarban sikerült nagyobb tempóval érkeznünk, és a jobb hátsó kerék a koszos részre került. Akkor már éreztem, hogy sok lesz, kicsit elúszott a hátulja, de szerencsére nem forogtunk meg, csak becsúsztunk a bokrok közé. Sajnos ezzel a kis hibával az addigi vezető pozíciónk elúszott, és a felhalmozott hátrány miatt már csak a célba érkezés volt a fontos.

- A gépátvételről eddig nem beszéltünk, amely fontos része egy versenynek. Miből áll, illetve volt-e már ott esetleg kaland, meglepetés?

- Igen, fontos része, de semmilyen fennakadás nem volt eddig. Az autónk teljesen homológ, szabályos, és minden biztonsági és egyéb felszerelésünk meg van, ami szükséges.

- Legközelebb hol találkozhatnak veletek a nézők, szurkolók?

- Augusztus 25-26-án megrendezésre kerülő Miskolc ralin indulunk. Már nagyon várjuk. Anno navigáltam ezeken a pályákon, kíváncsi vagyok, hogy pilótaként milyen élményt fognak adni.

Kondella Péter és Fülep Edina (Fotó: Hajósi Miklós)

- Mi lehetett volna a jó gumi vagy futómű választás?

- Mi közepes keverékű gumit tettünk fel az autóra, úgy látszik ez bevált. Az autó alatt Proflex futómű van, aminek köszönhető, hogy nem akartunk leesni az útról, még a dobálós részeken sem.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Július 16. 09:11, kedd | Helyi

Félmillió az alap, jól lehet keresni Győr-Moson-Sopronban

Győr-Moson-Sopronban bruttó egymillió forintot is kereshetnek a szakképzett fizikai munkások, de a betanított munkások bére is elérheti a 650 ezret.

2024. Július 16. 08:16, kedd | Bulvár

Felmérés: a skótok 40 százaléka örül, hogy az angolok kikaptak a döntőben

A hétfőn ismertetett legfrissebb felmérés szerint a skótok 40 százaléka örül, hogy Anglia labdarúgó-válogatottja vereséget szenvedett a németországi Európa-bajnokság vasárnap esti berlini döntőjében.

2024. Július 16. 08:16, kedd | Helyi

A víz mellett a sót is pótolni kell

Legalább két-három liter folyadékot kell elfogyasztani a nyári melegben.

2024. Július 16. 08:15, kedd | Belföld

Ötven tartalékos kezdi meg az alapkiképzést Szentendrén

Mintegy ötven fiatal kezdi meg hétfőn az egységes alapkiképzést a szentendrei Görgey Artúr laktanyában - mondta el a közmédiának Huszár Ferenc ezredes hétfőn a helyszínen.