Városlista
2023. február 7, kedd - Tódor

Hírek

2022. Szeptember 20. 09:15, kedd | Helyi

“Nem leszünk Gyárszentiván” – Civilek tüntettek az ipari park bővítése ellen

“Nem leszünk Gyárszentiván” – Civilek tüntettek az ipari park bővítése ellen

Több százan tüntettek hétfő délután a győri Városháza előtt az ipari park bővítése ellen.

A győrszentivániak nem szeretnék, hogy a lakókörzettől pár száz méterre „jelentős mértékben zavaró hatású ipari övezetet” alakítsanak ki.

A győrszentiváni civilek akkor háborodtak fel, amikor kiderült, hogy egy 10 milliárd forintos állami beruházás részeként úgynevezett „jelentős mértékben zavaró hatású ipari övezetet” alakítanak ki 400 hektáron Győrszentiván mellett, a tervek szerint mintegy egy kilométerre a lakóövezettől. A szóbeszédek szerint egy akkumulátorgyárat terveznek erre a területre, azonban ezt senki nem erősítette meg.

A helyi civilek először aláírásgyűjtéssel tiltakoztak, amit több, mint 5500-an alírtak, ennek eredményeképp Dr. Dézsi Csaba András, Győr polgármestere bejelentette, hogy egy légszennyezettség-mérőt telepítenek a városrészben.

A barátságos tüntetést végül azért szervezték meg hétfőre, mert a holnapi közgyűlés előterjesztéséből az derült ki, hogy az ipari park bővítése okán ottani területek kisajátítási eljárásának megindításáról is lesz vita a Városházán. A civilek azt szeretnék elérni, hogy a közgyűlés ezt ne szavazza meg, hiszen -szerintük – ezzel a lépéssel elindulhatna a földek kisajátítása.

A civilek szeretnék azt is, hogy az önkormányzat partnerként tekintsen rájuk és megfelelő tájékoztatást adjon az ügyben

Ezek érdekelhetnek még

2023. Február 07. 09:15, kedd | Helyi

Gigantikus hálózatfejlesztésbe kezdett az E.ON

Gigantikus hálózatfejlesztést indít az E.ON Hungária csoport. A cég 74 milliárd forintos hálózatfejlesztést indít, ennek felét saját forrásból finanszírozza, másik felét pedig az uniós támogatásból, amelyet a magyar kormány előfina

2023. Február 07. 08:14, kedd | Helyi

Téli bőrápolás

A szakemberek télen is igyekeznek felhívni a figyelmet a megfelelő folyadékpótlásra és a fürdési szokások helyes megválasztásra.

2023. Február 07. 07:15, kedd | Helyi

Idős gondozottját lopta meg a nő

A Soproni Járási Ügyészség indítványára letartóztatásba került az a nő, aki idős gondozottjának 79 éves feleségétől arany ékszereket és 1.000 eurót tulajdonított el tavaly decemberben Sopronban.

2023. Február 06. 12:19, hétfő | Helyi

A fákon kívül egy rekord is megdőlt a szombati viharban

Az előzetes adatok szerint új országos napi szélrekord született szombaton: a Kab-hegyen óránként csaknem 130 kilométeres sebességet mértek.