Városlista
2022. október 7, péntek - Amália

Hírek

2022. Szeptember 20. 09:15, kedd | Helyi

“Nem leszünk Gyárszentiván” – Civilek tüntettek az ipari park bővítése ellen

“Nem leszünk Gyárszentiván” – Civilek tüntettek az ipari park bővítése ellen

Több százan tüntettek hétfő délután a győri Városháza előtt az ipari park bővítése ellen.

A győrszentivániak nem szeretnék, hogy a lakókörzettől pár száz méterre „jelentős mértékben zavaró hatású ipari övezetet” alakítsanak ki.

A győrszentiváni civilek akkor háborodtak fel, amikor kiderült, hogy egy 10 milliárd forintos állami beruházás részeként úgynevezett „jelentős mértékben zavaró hatású ipari övezetet” alakítanak ki 400 hektáron Győrszentiván mellett, a tervek szerint mintegy egy kilométerre a lakóövezettől. A szóbeszédek szerint egy akkumulátorgyárat terveznek erre a területre, azonban ezt senki nem erősítette meg.

A helyi civilek először aláírásgyűjtéssel tiltakoztak, amit több, mint 5500-an alírtak, ennek eredményeképp Dr. Dézsi Csaba András, Győr polgármestere bejelentette, hogy egy légszennyezettség-mérőt telepítenek a városrészben.

A barátságos tüntetést végül azért szervezték meg hétfőre, mert a holnapi közgyűlés előterjesztéséből az derült ki, hogy az ipari park bővítése okán ottani területek kisajátítási eljárásának megindításáról is lesz vita a Városházán. A civilek azt szeretnék elérni, hogy a közgyűlés ezt ne szavazza meg, hiszen -szerintük – ezzel a lépéssel elindulhatna a földek kisajátítása.

A civilek szeretnék azt is, hogy az önkormányzat partnerként tekintsen rájuk és megfelelő tájékoztatást adjon az ügyben

Ezek érdekelhetnek még

2022. Október 07. 09:15, péntek | Helyi

Így ünnepelték a német egység napját az Audi Hungaria Iskolaközpontban

Október 3-án kétségkívül a 20. századi német történelem egyik legmegindítóbb mérföldkövére, a Német Szövetségi Köztársaság és a Német Demokratikus Köztársaság újraegyesítésére emlékezünk, írja közleményében az intézm

2022. Október 07. 09:07, péntek | Helyi

15 méter mély kútból mentettek ki egy tacskót a tűzoltók

Egy tizenöt méter mély kútba esett Udvaron egy kutya.

2022. Október 07. 08:15, péntek | Helyi

Ismét véradást szerveznek

Országos véradást szervez a katasztrófavédelem és a Magyar Vöröskereszt a Természeti Katasztrófák Csökkentésének Világnapjára emlékezve.

2022. Október 07. 07:15, péntek | Helyi

Újabb virágládába ültetett növényekkel szépült a belváros

Ezúttal tűzgyöngyvirágot és törzses babérmeggyet ültettek a városüzemeltető szakemberei, az évelő növények egész évben díszítik az Aradi vértanúk útját.