Városlista
2024. április 19, péntek - Emma

Hírek

2022. Szeptember 20. 09:15, kedd | Helyi

“Nem leszünk Gyárszentiván” – Civilek tüntettek az ipari park bővítése ellen

“Nem leszünk Gyárszentiván” – Civilek tüntettek az ipari park bővítése ellen

Több százan tüntettek hétfő délután a győri Városháza előtt az ipari park bővítése ellen.

A győrszentivániak nem szeretnék, hogy a lakókörzettől pár száz méterre „jelentős mértékben zavaró hatású ipari övezetet” alakítsanak ki.

A győrszentiváni civilek akkor háborodtak fel, amikor kiderült, hogy egy 10 milliárd forintos állami beruházás részeként úgynevezett „jelentős mértékben zavaró hatású ipari övezetet” alakítanak ki 400 hektáron Győrszentiván mellett, a tervek szerint mintegy egy kilométerre a lakóövezettől. A szóbeszédek szerint egy akkumulátorgyárat terveznek erre a területre, azonban ezt senki nem erősítette meg.

A helyi civilek először aláírásgyűjtéssel tiltakoztak, amit több, mint 5500-an alírtak, ennek eredményeképp Dr. Dézsi Csaba András, Győr polgármestere bejelentette, hogy egy légszennyezettség-mérőt telepítenek a városrészben.

A barátságos tüntetést végül azért szervezték meg hétfőre, mert a holnapi közgyűlés előterjesztéséből az derült ki, hogy az ipari park bővítése okán ottani területek kisajátítási eljárásának megindításáról is lesz vita a Városházán. A civilek azt szeretnék elérni, hogy a közgyűlés ezt ne szavazza meg, hiszen -szerintük – ezzel a lépéssel elindulhatna a földek kisajátítása.

A civilek szeretnék azt is, hogy az önkormányzat partnerként tekintsen rájuk és megfelelő tájékoztatást adjon az ügyben

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 19. 09:13, péntek | Helyi

Családbarát kórházi osztály a győri Petzben – rangos díjat nyertek

Az egyik osztályon akár hónapokat is eltöltenek a páciensek, szinte családtagokká válnak a páciensek, hozzátartozók és a dolgozók.

2024. Április 19. 08:14, péntek | Helyi

Kevesebb ideig élünk, mint az uniós átlag

Több mint kétszer olyan fontos a szerepe az életmódunknak egészségi állapotunk meghatározásában, mint az egészségügyi ellátórendszernek.

2024. Április 19. 07:14, péntek | Helyi

Bokatörő csomagautomata a Jereváni úton

Március 8-án nyitott meg a Jereváni úton a megújult élelmiszerbolt, a bejárat mellett a nyitással közel egy időben a GLS csomagpontot helyezett el. A képeket nézve azonban valami nagyon nem oké.

2024. Április 18. 09:15, csütörtök | Helyi

Igenis hatékonyan lehet otthon dolgozni – Home office-t és magas béreket akarnak a mai fiatalok

Modern munkakörülmények, versenyképes bérek, otthoni munkavégzés lehetősége – sorolta a Győri Hírek kérdésére Zentai Effi, a győri Széchenyi István Egyetem karrier-szakreferense