Városlista
2024. április 16, kedd - Csongor

Hírek

2020. November 12. 14:09, csütörtök | Kék hírek
Forrás: mti - illusztráció: pixabay

Nem létező mobilok és védőmaszkok árusítása miatt emeltek vádat egy férfi ellen

Nem létező mobilok és védőmaszkok árusítása miatt emeltek vádat egy férfi ellen

Nem létező mobiltelefonokat és maszkokat árult az interneten egy férfi az ügyészség szerint, ezért vádat emeltek ellene - tájékoztatta a Somogy Megyei Főügyészség az MTI-t szerdán.

Az üzletszerűen elkövetett csalás és más vagyon elleni bűncselekmények miatt korábban már büntetett 28 éves férfi 2019 szeptembere és 2020 márciusa között két internetes felületen is hirdetett mobiltelefonokat, de azokkal nem rendelkezett, a vevők hiába várták a készülékeket a 20 ezer és 250 ezer forint közötti vételár vagy vételárrész átutalását követően.

A férfi a koronavírus-járvánnyal összefüggő veszélyhelyzetben "profilt váltott", 2020 márciusában és áprilisában 35 esetben csapott be olyan embereket, akik védőmaszkokat akartak vásárolni. Az egyik sértett 30 maszkért több mint 136 ezer forintot utalt előre a férfinak.

A vádlott a csalássorozattal 3,8 millió forint kárt okozott, amely nem térült meg - tette hozzá az ügyészség.

A férfi letartóztatásban van, az ügyészség vele szemben 57 rendbeli csalás bűntette miatt 4 év börtönbüntetést indítványozott a bíróságnak, ha cselekményét az előkészítő ülésen beismeri, és lemond a tárgyalásról.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 16. 07:51, kedd | Kék hírek

Drogterjesztői hálózatot számolt fel a rendőrség

Drogterjesztői hálózatot számolt fel egy időben, több összehangolt rajtaütéssel a Készenléti Rendőrség Nemzeti Nyomozó Iroda (KR NNI), a Terrorelhárítási Központ (TEK) műveleti egysége és a Pest vármegyei rendőrség

2024. Április 15. 14:14, hétfő | Kék hírek

Pillangókéssel szúrta meg, belehalt - Videó

Vádat emeltek az Erzsébet téri halálos késelés ügyében.

2024. Április 12. 14:19, péntek | Kék hírek

Több mint ezer liter alkoholos italt találtak a pénzügyőrök Nagylaknál

Több mint ezer liter alkoholos italt, valamint cigarettát találtak a pénzügyőrök Nagylaknál egy román furgonban - tájékoztatta Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) pénteken az MTI-t.