Városlista
2024. április 18, csütörtök - Andrea

Hírek

2022. November 14. 15:12, hétfő | Belföld

Nem sírt, békésen ücsörgött Zora, amikor rátalált a siklóernyős

Nem sírt, békésen ücsörgött Zora, amikor rátalált a siklóernyős

Mehringer Szabolcs talált rá a kutyasétáltatás közben eltűnt kislányra, aki a szabadban töltötte az éjszakát.

Zora a kutyájával játszott az udvaron, ám az állat elszökött. A kislány követte egy darabig, de eltévedt a ködben. Az egész környék megmozdult, hogy megtalálják, ám a sűrű köd az ő dolgukat is nagy mértékben megnehezítette, több száz civil, speciális keresők, a katasztrófavédelem és a rendőrség is kereste, ám aznap nem sikerült megtalálni. Mint később kiderült, egy fa alatt bújt meg, ott töltötte az éjszakát.

Mára felszállt a köd, az átfagyott kislány pedig kiült egy tisztásra, hogy átmelegedjen, ennek köszönhetően vette észre a levegőből Mehringer Szabolcs, aki siklóernyővel szállt fel nem sokkal azelőtt, a péri relülőtérről. A 6 éves kislány 10 kilómétert gyalogolt egyedül.

"Nekem is van egy hatéves gyermekem, átéreztem, min mennek keresztül a szülők. Már tegnap este megbeszéltük a siklóernyős társaimmal, hogy reggel felszállunk. Éppen csak felemelkedtem, és megláttam a kislányt. Amikor leszálltam hozzá, nem volt megijedve, nem is sírt. Békésen ücsörgött. Elmesélte, hogy egy fa tövében töltötte az éjszakát, most pedig napozik. Nagyon aranyos volt, gyorsan megvizsgáltam, nincs-e baja, de szerencsére nem volt. Mondta még, hogy ma az anyukája dolgozik, mire azt válaszoltam: biztos nem, téged keres minden erejével. Megöleltem és nagyon megkönnyebbültem" – mondta a Blikknek Mehringer Szabolcs.

Fotó: Police.hu, Facebook

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 18. 06:00, csütörtök | Belföld

A kormány szerint a csok plusz segített beindítani az ingatlanpiacot az év elején

A 2024. január 1-jétől elérhető csok plusz segített abban, hogy az ingatlanpiac egy kicsit beinduljon az év elején - mondta a Kulturális és Innovációs Minisztérium (KIM) családokért felelős államtitkára szerdán Budapesten.

2024. Április 18. 06:00, csütörtök | Belföld

Élénkül a gasztroturizmus Magyarországon a szakértők szerint

Élénkül a gasztroturizmus Magyarországon, egyre többen érkeznek az országba azért, hogy megismerjék a magyar konyha remekeit - vélekedett a Pannon Gasztronómiai Akadémia és a Magyar Vendéglátók Ipartestületének elnöke az MTI-nek.

2024. Április 17. 13:38, szerda | Belföld

Sulyok Tamás: Karikó Katalin kiviteles büszkeséget szerzett nekünk, magyaroknak

Karikó Katalin kivételes büszkeséget szerzett nekünk, magyaroknak - jelentette ki az államfő kedden Szegeden.

2024. Április 17. 13:37, szerda | Belföld

Meteorológia: az ország egyes részein 24-25 Celsius-fokkal van hidegebb, mint hétfőn

Az ország egyes részen 24-25 Celsius-fokkal volt hidegebb kedd délután, mint hétfőn - derül ki a HungaroMet Zrt. kedd délutáni Facebook-bejegyzéséből.