Városlista
2024. február 28, szerda - Elemér

Hírek

2022. November 14. 15:12, hétfő | Belföld

Nem sírt, békésen ücsörgött Zora, amikor rátalált a siklóernyős

Nem sírt, békésen ücsörgött Zora, amikor rátalált a siklóernyős

Mehringer Szabolcs talált rá a kutyasétáltatás közben eltűnt kislányra, aki a szabadban töltötte az éjszakát.

Zora a kutyájával játszott az udvaron, ám az állat elszökött. A kislány követte egy darabig, de eltévedt a ködben. Az egész környék megmozdult, hogy megtalálják, ám a sűrű köd az ő dolgukat is nagy mértékben megnehezítette, több száz civil, speciális keresők, a katasztrófavédelem és a rendőrség is kereste, ám aznap nem sikerült megtalálni. Mint később kiderült, egy fa alatt bújt meg, ott töltötte az éjszakát.

Mára felszállt a köd, az átfagyott kislány pedig kiült egy tisztásra, hogy átmelegedjen, ennek köszönhetően vette észre a levegőből Mehringer Szabolcs, aki siklóernyővel szállt fel nem sokkal azelőtt, a péri relülőtérről. A 6 éves kislány 10 kilómétert gyalogolt egyedül.

"Nekem is van egy hatéves gyermekem, átéreztem, min mennek keresztül a szülők. Már tegnap este megbeszéltük a siklóernyős társaimmal, hogy reggel felszállunk. Éppen csak felemelkedtem, és megláttam a kislányt. Amikor leszálltam hozzá, nem volt megijedve, nem is sírt. Békésen ücsörgött. Elmesélte, hogy egy fa tövében töltötte az éjszakát, most pedig napozik. Nagyon aranyos volt, gyorsan megvizsgáltam, nincs-e baja, de szerencsére nem volt. Mondta még, hogy ma az anyukája dolgozik, mire azt válaszoltam: biztos nem, téged keres minden erejével. Megöleltem és nagyon megkönnyebbültem" – mondta a Blikknek Mehringer Szabolcs.

Fotó: Police.hu, Facebook

Ezek érdekelhetnek még

2024. Február 27. 14:29, kedd | Belföld

Szijjártó Péter: sem fegyvereket, sem katonákat nem vagyunk hajlandóak küldeni Ukrajnába

Sem fegyvereket, sem katonákat nem vagyunk hajlandóak küldeni Ukrajnába - közölte Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter kedden a közösségi oldalán.

2024. Február 27. 08:27, kedd | Belföld

Sulyok Tamás: kölcsönös meghallgatás és megértés révén szeretnék bizalmat építeni

Bizalmat szeretne építeni az előítéletektől mentes kölcsönös meghallgatás és megértés révén Sulyok Tamás megválasztott köztársasági elnök, aki hétfőn az Országgyűlésben azt mondta, bizonyos hatáskörökben

2024. Február 27. 06:00, kedd | Belföld

Elfogadta a parlament Novák Katalin lemondását

Elfogadta az Országgyűlés Novák Katalin köztársasági elnök lemondását hétfőn. A képviselők a döntést 196 igen szavazattal, ellenszavazat és tartózkodás nélkül hozták meg.