Városlista
2024. július 16, kedd - Valter

Hírek

2011. Július 30. 07:37, szombat | Kék hírek
Forrás: HírTV

Nem tudott ellenállni a kanca tomporának

Nem tudott ellenállni a kanca tomporának

Tetten értek „szex” közben Hevesen egy férfit, aki munkaadója lovával fajtalankodott. Sietve távozott a helyszínről, az állat gazdája viszont értesítette a rendőröket, akik jegyzőkönyvezték az esetet – írja a Heol.hu.

A kedd esti órákban kapta a hívást a Vidám Mancsok Állatvédő Egyesület elnöke, Botka Tímea is, aki a ló tulajdonosával és rendőrökkel egy időben sietett a helyszínre. Állatorvos szakvéleményét is kérték az ügyben, mivel az állatot el kellett látni. A megyei lap úgy tudja, a ló sérülései több nap múlva gyógyulhatnak be. A ló gazdáját nagyon megviselték a történtek, nem akart már róla beszélni. Az állatvédők viszont segíteni igyekeznek.

– A zoofília nincs benne az állatvédelmi törvényben. Bár az állatot megkínozták, ami történt, mégis „csupán” állatbántalmazásnak minősül. Nem elég egyértelmű az ezzel kapcsolatos szabályozás, ezért írni fogunk az összes állatvédelmi szervezetnek, hogy közös erővel elérjük: fektessék törvénybe az ilyen eseteket, és büntessék meg a tetteseket azért, hogy ne történhessen hasonló a jövőben – fogalmazott Botka Tímea.

Soltész Bálint, a Heves Megyei Rendőr-főkapitányság sajtószóvivője elmondta: bűncselekmény hiányában nem indult eljárás. A Büntető törvénykönyvben megfogalmazott rendelkezésnek nem felelt meg a feljelentés, mivel az állat nem szenvedett maradandó egészségkárosodást, illetve nem múlt ki.

Az állatvédők megvizsgálják az ügyet, és ha lehet, újabb feljelentést tesznek. (rá)

heol.hu

Címkék: állat

Ezek érdekelhetnek még

2024. Július 16. 07:45, kedd | Kék hírek

A rendőrség szerint nem olyan aggasztóak a közállapotok Kerepes környékén, ahogy az a közösségi médiában megjelenik

Torzítják a valós képet azok a - közösségi médiában megjelent - híradások, amelyek a gödöllői HÉV vonalán az utóbbi időben kialakult közállapotokról tudósítanak

2024. Július 15. 08:01, hétfő | Kék hírek

Balatonba fulladt egy külföldi fiatal szombaton

Vizibiciklivel fürdőző külföldi fiatal fulladt szombaton a Balatonba Siófoknál - tájékoztatta a Vízimentők Magyarországi Szakszolgálata vasárnap az MTI-t.

2024. Július 13. 08:36, szombat | Kék hírek

A Balatonba fulladt egy fiatal férfi

Holttestet találtak a vízimentők a Balatonban, Révfülöpön pénteken.

2024. Július 11. 08:02, csütörtök | Kék hírek

Elítéltek egy orvost és asszisztensét, akik a kórházi munkájukat összemosták a magánrendeléssel

Felfüggesztett börtönt és pénzbüntetést szabott ki jogerősen a Pécsi Ítélőtábla arra a szülészorvosra, aki magánpraxisában kezelt betegeit a kórházban is pénzért látta el asszisztensével 2021-ben.