Városlista
2022. július 1, péntek - Annamária

Hírek

2011. December 08. 07:10, csütörtök | Külföld
Forrás: mno.hu

Nem tudták elfoglalni Washingtont

Nem tudták elfoglalni Washingtont

Több tucat tüntetőt őrizetbe vett szerdán a rendőrség Washingtonban, miután az aktivisták több órán át akadályozták a forgalmat a belvárosi K Streeten.

A Fehér Háztól mindössze három sarokra húzódó K Streeten található számos lobbicsoport és politikakutató intézet főhadiszállása. Az utca központi kereszteződéseit a Wall Street-ellenes városfoglalók akciónapja alkalmából több százan szállták meg. A fővárosi rendőrség első becslései szerint közülük 50-70 tiltakozót a forgalom rendjének megzavarása miatt őrizetbe vettek.

Tüntetők vonultak a szerdán kongresszus épülete elé is. Közülük sokakat busszal szállítottak a fővárosba a Foglaljuk vissza a Capitoliumot! megmozdulás keretében, amelynek fő szervezője a szolgáltatóipari dolgozók szakszervezete volt.

Az amerikai fővárosban vasárnap éleződött ki a feszültség a városfoglalók és a rendőrség között, miután a tüntetők a sátraik mellett megpróbáltak fából egy téli főhadiszállásként is használható melegedőházat felépíteni a belvárosi McPherson téren. A rendőrség vasárnap 31 személyt őrizetbe vett a közterületen október 1. óta engedély nélkül sátorozók közül.

San Franciscóban a hatóságok szerdára virradóra 70 embert vettek őrizetbe amikor felszámolták a Justin Herman Plazán két hónappal ezelőtt létrehozott táborukat. A rendőrök kedden a New Orleans-i városháza előtt számolták fel a tüntetők október 6-án felállított sátortelepét.

Címkék: Fehér Ház, washington

Ezek érdekelhetnek még

2022. Július 01. 13:03, péntek | Külföld

Átalakítják a Notre-Dame katedrális környékét

Bas Smets belga tájépítészt bízta meg a párizsi önkormányzat a Notre-Dame környékének átalakításával: a székesegyház előtti tér parkosításával és az építmény homlokzatának kihangsúlyozásával.

2022. Július 01. 07:00, péntek | Külföld

Újabb csokoládégyárban észleltek szalmonellafertőzést okozó baktériumot

Egy újabb belga csokoládégyár üzemében azonosították azt a bélfertőzést okozó baktériumot, amely néhány hónappal korábban az olasz Ferrero csokoládégyár belgiumi telephelyén okozott szalmonellafertőzést,

2022. Június 30. 16:08, csütörtök | Külföld

Horvátország üzemanyag-támogatásokkal segítené a rászorulókat

A horvát kormány szeptembertől kibővítheti energiasegély-csomagját, és a szociálisan leghátrányosabb helyzetűeket üzemanyag-támogatásokkal segítheti, utalványos rendszerben

2022. Június 30. 12:03, csütörtök | Külföld

Tényleges életfogytiglani szabadságvesztésre ítélte Salah Abdeslamot a párizsi különleges esküdtszék

Tényleges életfogytiglani szabadságvesztésre ítélte szerdán a 2015. november 13-i, 132 halálos áldozatot követelő párizsi iszlamista merényletsorozatot végrehajtó terrorkommandó egyetlen