Városlista
2024. augusztus 18, vasárnap - Ilona

Hírek

2011. Július 22. 11:30, péntek | Helyi
Forrás: Revita TV

Nem újkeletű probléma a Szigethy Attila úton a közlekedés

Nem újkeletű probléma a Szigethy Attila úton a közlekedés

Az autósok az útburkolati hibák ellenére, napszaktól függetlenül száguldoznak az egyenes szakaszon.

Az önkormányzat a probléma megoldására fix traffipaxokat telepítene ki, a jogszabályok alapján azonban még kérdéses, hogy ez a fajta szankció kivitelezhető-e.

Szakadó esőben is nagy a forgalom a Szigethy Attila úton, amivel még nem is lenne gond, ha az autósok betartanák a sebességkorlátokat. Ez azonban ritka, a zöldhullámon végig száguldozó személykocsik és kamionok, reggel, délben, de még késő éjszaka is sokszor 70 km/h-val dübörögnek a helyenként sérült burkolaton. A város több területén hasonló a probléma, erre jelenthetne megoldást a fix traffipax.

A közlekedésbiztonság, és a zajhatások csillapítása okán beszerelt készülékek nem minősülnek forgalomszabályozási eszköznek, ezért az útkezelő szervezetnek egyéb hatóságokkal kell egyeztetnie, hogy jogilag a mérőberendezések kitelepíthetők legyenek. A jelek szerint a tízmilliós nagyságrendű beruházás hatásos lenne, hiszen már stábunk kamerája láttán is mérsékelték sebességüket az autósok.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Augusztus 17. 09:12, szombat | Helyi

Tunéziai támadóval erősített az ETO

Sahli Ouijdi személyében egy bal oldali támadót igazolt az ETO.

2024. Augusztus 17. 08:15, szombat | Helyi

A képviselő ígéri: utánajár a vasúti állapotoknak

Néhány napja vasútfotósok (iho.hu) örökítették meg, ahogy kidőlt egy villanyoszlop a győri vasútállomás 4-es 5-ös peronja között. Csak nekidőltek, ennyi elég is volt.

2024. Augusztus 17. 07:09, szombat | Helyi

Itt vannak a „Fesztivál borai”!

A Győri Bornapokhoz kapcsolódó „Fesztivál bora” borverseny zsűrije döntött, az eredményeket most hozta nyilvánosságra a Győri Művészeti és Fesztiválközpont.

2024. Augusztus 16. 09:09, péntek | Helyi

A házigazdák győztek az Elektromos Kupán

Múlt héten szombaton rendezték meg az Elektromos Kupát, a győri Iparcsatornán. Az Iparcsatorna a versenyzés szempontjából nagyon megosztó, mert egy rendkívül nehéz víz, ami mindig más arcát mutatja.