Városlista
2024. április 27, szombat - Zita

Hírek

2010. Február 02. 06:37, kedd | Belföld
Forrás: Független Hírügynökség

Nem árverezhetők el áprilisig a lakott lakások

Nem árverezhetők el áprilisig a lakott lakások

Keddtől április 15-éig senkit sem lehet a lakásából utcára tenni, a kormány rendelete ugyanis a végrehajtáson kívüli értékesítésre, vagyis az elárverezésre is kiterjesztette a tilalmat - jelentette be hétfőn Kiss Péter társadalompoli

A rendkívüli hideg télre tekintettel február 2-ától április 15-éig tilos utcára tenni olyanokat, akik nem tudják fizetni lakásuk törlesztő-részletét, és a szerződésük tartalmazza a végrehajtáson kívüli értékesítés lehetőségét, amelynek sorában lakottan árverésen adják el az ingatlant, majd kiteszik a volt tulajdonost - ismertette a kormány döntését Kiss Péter. A társadalompolitikai miniszter a kormányszóvivői tájékoztatón elmondta, hogy a nemrégiben hatályba lépett törvénymódosítás már megtiltotta, hogy ez évtől ilyen lehetőséget belevegyenek az ingatlanszerződésekbe, de a korábban kötöttek közül sok még tartalmazza ezt. A nem fizetés miatt veszélybe került 6-11 ezer lakásból néhány százról van szó - mondta Kiss. Jelenleg tehát senkit sem lehet lakásából az utcára tenni - foglalta össze a miniszter.

A moratórium miatt egyes cégek anyagi veszteséget szenvedhetnek el, de a kormány nem fogja kárpótolni ezeket - mondta Független Hírügynökség kérdésére Kiss Péter. A társadalmi szolidaritás rangsorol - tette hozzá.


Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 27. 06:00, szombat | Belföld

Szalay-Bobrovniczky Kristóf: azért erősítjük a honvédséget, mert békét akarunk

Azért erősítjük a honvédséget, mert békét akarunk, van mit megvédenünk: van családunk, hazánk, otthonunk, nemzetünk

2024. Április 27. 06:00, szombat | Belföld

Mentőautó ütközött Budapesten, többen megsérültek

Mentőautó ütközött össze egy személyautóval Budapesten a Nagykörúton, a Király utcánál péntek este, a karambolban többen megsérültek.

2024. Április 27. 06:00, szombat | Belföld

Működő gyermekvédelem létrehozását követelte demonstráción Magyar Péter

Működő, a gyermekeket valóban védő gyermekvédelmi rendszer kialakítását követelte Magyar Péter, a volt igazságügyi miniszter volt férje a Belügyminisztérium épülete előtt megtartott demonstráción, pénteken Budapesten.

2024. Április 27. 06:00, szombat | Belföld

Ásványolaj szövetség: a középmezőnyben vannak a magyarországi üzemanyagárak a környező országok között

Európai uniós összehasonlításban a magyarországi benzinárak a 18., a dízelárak a 12. helyen állnak, a környező hat országgal összehasonlítva pedig továbbra is a középmezőnyben van Magyarország