Városlista
2024. május 6, hétfő - Ivett

Hírek

2011. Február 24. 14:41, csütörtök | Belföld
Forrás: ELTE Társadalomtudományi Kar

Nem egyeztethető össze a munkavállalás és a család a hongkongiak szerint

Nem egyeztethető össze a munkavállalás és a család a hongkongiak szerint

Egy hongkongi felmérés frissen közzétett eredményei szerint a családi kötelezettségek azok, amelyek távol tartják a nőket karrierjük építésétől. Sokan úgy vélik, hogy a karrier és a családi harmónia együttesen nem érhető el.

Munka, függetlenség, család

A hongkongi Women's Commission (WoC) megbízásából készült kutatás szerint a régióban általános elterjedt nézet, hogy a női függetlenség és a munkavállalás között összefüggést látnak. A helyiek 80 százaléka véli úgy, hogy a munkába állás a legbiztosabb módja annak, hogy egy nő függetlenné váljon. Ugyanakkor tízből hét válaszadó úgy gondolja, ugyanolyan életkorú és kvalitású férfi jobb esélyekkel indul a munkaerőpiacon, mint egy nő. Azaz a hongkongiak is úgy látják, egy nő számára neme akadályt és egyben hátrányt jelent a karrierépítésében.

A nők karrier aspirációit tekintve a nők negyede, a férfiak ötöde nem szeretné sem a maga, sem a partnere számára, hogy munkájában túl sikeres legyen, mivel úgy érzik, ilyen helyzetben nem teljesíthetőek a családi kötelezettségek. A kutatók szerint ez az állásfoglalás arra utal, hogy a hongkongiak nem érzik összeegyeztethetőnek a munka és a család iránti kötelezettségeket, és nem látják együttesen építhetőnek a karriert és a családi boldogságot.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Május 05. 06:00, vasárnap | Belföld

Az ötös lottó nyerőszámai és nyereményei

A Szerencsejáték Zrt. tájékoztatása szerint a 18. héten megtartott ötös lottó és Joker számsorsoláson a következő számokat húzták ki:

2024. Május 04. 06:00, szombat | Belföld

Szijjártó Péter szerint az elmúlt években a magyar külpolitika mindig a jó válaszokat találta meg

Az elmúlt évek súlyos kihívásai során a magyar külpolitika mindig a jó válaszokat találta meg, eközben Brüsszel kudarcot vallott a válságokra történő reagálás során

2024. Május 04. 06:00, szombat | Belföld

A Fidesz és a KDNP összes vezető politikusa az országot járja majd a következő hetekben

Megkezdjük a valaha volt legnagyobb, legerősebb európai parlamenti kampány második szakaszát, a Fidesz és a KDNP összes vezető politikusa az országot járja majd a következő hetekben

2024. Május 03. 13:47, péntek | Belföld

KSH: a benzin 3,2, a dízel 2,4 százalékkal drágább Magyarországon a régiós átlagnál

Az EU Weekly Oil Bulletin legfrissebb adatai alapján Magyarországon a 95-ös oktánszámú motorbenzin átlagára 639, míg a régiós országokban 619 forint volt.