Városlista
2024. április 25, csütörtök - Márk

Hírek

2010. Március 21. 14:43, vasárnap | Belföld
Forrás: HírTV

Nem engedik a privatizációt – összefogtak a Volán-szakszervezetek

Nem engedik a privatizációt – összefogtak a Volán-szakszervezetek

Egységesen lép fel a jövőben a további kiszervezések és a részleges, vagy teljes privatizáció ellen három dél-dunántúli autóbusz-szakszervezet.

A Somogy-, Baranya- és Tolna megyében működő érdekképviseletek együttműködési megállapodást írtak alá és koordinációs tanácsot hoztak létre. A Dél-Dunántúli Régió Autóbusz-közlekedési Szakszervezet Koordinációs Tanácsa szerint ki kell vizsgálni, hogy a Volán-társaságok költségcsökkentési döntései - így például a műszaki háttér felszámolása - kinek az érdekeit szolgálja.

Az érdekképviseletek hangsúlyozzák, hogy a Volán-társaságokból kiszervezett cégek azért tudják olcsóbban elvégezni a feladatot, mert az embereken spórolják meg a költségeket. A szakszervezetek ezért arra is készek, hogy ha kell, sztrájkkal akadályozzák meg a további privatizációt a régió Volán-társaságainál.


Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 25. 17:46, csütörtök | Belföld

MÁV: szombattól a második ütemmel folytatódik a tavaszi utómunkálat a győri fővonalon

Szombaton kezdődik a győri vasúti fővonal felújításának második utómunkálati szakasza; a május 9-ig tartó fázisban Bicske és Szárliget között végeznek munkálatokat - közölte a MÁV Zrt. csütörtökön az MTI-vel.

2024. Április 25. 17:45, csütörtök | Belföld

Visszatér a napos, száraz, kora nyárias idő április utolsó hétvégéjére

Visszatér a jellemzően napos, száraz, kora nyárias idő április utolsó hétvégéjén; a hőmérséklet csúcsértéke vasárnap már 25 Celsius-fok körül alakul, de a szél sokfelé lesz élénk -

2024. Április 25. 17:41, csütörtök | Belföld

Gulyás Gergely: a magyar kormány továbbra is békepárti

A magyar kormány továbbra is békepárti, ezen álláspontján az sem változtat, hogy NATO-szövetségesei nagy többsége nem az - mondta a Miniszterelnökséget vezető miniszter csütörtökön Budapesten, a Kormányinfón.