Városlista
2024. szeptember 27, péntek - Adalbert

Hírek

2010. Január 06. 06:47, szerda | Belföld
Forrás: AFP/ Független Hírügynökség

Nem ismerik fel a bankkártyák 2010-et

Nem ismerik fel a bankkártyák 2010-et

A jövő hét elejéig helyrehozzák azt a számítógépes szoftverhibát, amely országszerte több mint 25 millió bankkártyás ügyfelet érint - ígérte kedden a Német Takarékszövetkezeti és Giro Szövetség (DSGV). A probléma az okozza, hogy

Az üzemzavar miatt az érintett ügyfelek nem tudnak banki átutalásokat intézni, és nem juthatnak hozzá megtakarításaikhoz a belföldi, illetve külföldi automatákból. A Német Takarékszövetkezeti és Giro Szövetség (DSGV) keddi közleménye szerint január 11-ig megjavítják a számítógépes hibát, amelyet még a 2000-es évforduló késleltetett rendszerhibája okozhatott. Az üzemzavar 2010. január elsején kezdődött, miután az alkalmazott számítógépes szoftver nem képes érzékelni az évfordulót. A hiba Németország-szerte mindenütt szórványosan érintette a pénzkiadó automatákat, de a DSGV szerint időközben 25.700 bankautomatát sikerült ismét üzembe helyezni.

Az érintett 25 millió bankkártya tulajdonos közül sokan a Postbank és a Commerzbank ügyfelei. Utóbbi pénzintézet szóvivője szerint nekik csupán néhány bankkártyás ügyfelüket érintette a hiba, konkrét számokat azonban nem említetett a szóvivő. A Postbank pedig elzárkózott attól, hogy kommentálja a számítógépes hibát.

A szoftverprobléma a 45 millió eurocheque (EC) bankkártya tulajdonosnak csaknem a felét érinti a Német Takarékszövetkezeti és Giro Szövetség (DSGV) adatai szerint.


Ezek érdekelhetnek még

2024. Szeptember 27. 07:43, péntek | Belföld

MNB: szeptemberben tovább lassul az infláció

2024. Szeptember 27. 07:42, péntek | Belföld

Czomba Sándor: a minimálbérnek 2027 január 1-re el kell érnie a rendszeres bruttó átlagkereset 50 százalékát

A minimálbérnek 2027. január 1-re el kell érnie a rendszeres bruttó átlagkereset 50 százalékát

2024. Szeptember 26. 08:17, csütörtök | Belföld

Szijjártó Péter az ENSZ-közgyűlésben: a kérdés az, hogy mi a leggyorsabb út a békéhez

A kérdés az, hogy mi a leggyorsabb út a békéhez Ukrajnában - jelentette ki Szijjártó Péter magyar külgazdasági és külügyminiszter az ENSZ-közgyűlés 79. ülésszakán helyi idő szerint szerdán mondott beszédében.