Városlista
2023. december 11, hétfő - Árpád

Hírek

2010. Január 06. 06:47, szerda | Belföld
Forrás: AFP/ Független Hírügynökség

Nem ismerik fel a bankkártyák 2010-et

Nem ismerik fel a bankkártyák 2010-et

A jövő hét elejéig helyrehozzák azt a számítógépes szoftverhibát, amely országszerte több mint 25 millió bankkártyás ügyfelet érint - ígérte kedden a Német Takarékszövetkezeti és Giro Szövetség (DSGV). A probléma az okozza, hogy

Az üzemzavar miatt az érintett ügyfelek nem tudnak banki átutalásokat intézni, és nem juthatnak hozzá megtakarításaikhoz a belföldi, illetve külföldi automatákból. A Német Takarékszövetkezeti és Giro Szövetség (DSGV) keddi közleménye szerint január 11-ig megjavítják a számítógépes hibát, amelyet még a 2000-es évforduló késleltetett rendszerhibája okozhatott. Az üzemzavar 2010. január elsején kezdődött, miután az alkalmazott számítógépes szoftver nem képes érzékelni az évfordulót. A hiba Németország-szerte mindenütt szórványosan érintette a pénzkiadó automatákat, de a DSGV szerint időközben 25.700 bankautomatát sikerült ismét üzembe helyezni.

Az érintett 25 millió bankkártya tulajdonos közül sokan a Postbank és a Commerzbank ügyfelei. Utóbbi pénzintézet szóvivője szerint nekik csupán néhány bankkártyás ügyfelüket érintette a hiba, konkrét számokat azonban nem említetett a szóvivő. A Postbank pedig elzárkózott attól, hogy kommentálja a számítógépes hibát.

A szoftverprobléma a 45 millió eurocheque (EC) bankkártya tulajdonosnak csaknem a felét érinti a Német Takarékszövetkezeti és Giro Szövetség (DSGV) adatai szerint.


Ezek érdekelhetnek még

2023. December 10. 12:46, vasárnap | Belföld

Több vonat menetrendeje változik a győri fővonalon

Több vonat közlekedését, menetidejét befolyásolja a győri fővonalon a havas időjárás - közölte a Mávinform vasárnap az MTI-vel.

2023. December 10. 12:45, vasárnap | Belföld

Vasárnaptól érvényes a MÁV-VOLÁN-csoport 2023/2024-es menetrendje

Vasárnaptól érvényes a MÁV-VOLÁN-csoport új 2023/2024-es menetrendje, amely számos vonalon érinti a vasúti és a helyközi autóbuszos közlekedést, továbbá a HÉV-eket - közölte közlekedési társaság az MTI-vel.

2023. December 10. 07:54, vasárnap | Belföld

Az ötös lottó nyerőszámai és nyereményei

A Szerencsejáték Zrt. tájékoztatása szerint a 49. héten megtartott ötös lottó és Joker számsorsoláson a következő számokat húzták ki:

2023. December 10. 07:50, vasárnap | Belföld

Dömötör Csaba: hetvenenezer milliárdos kérdés Ukrajna EU-csatlakozása

Ukrajna európai uniós csatlakozása egy \"hetvenezer milliárd forintos kérdés\", amelyről példátlan gyorsasággal és kellő tájékoztatás nélkül döntenének Brüsszelben