Városlista
2024. április 29, hétfő - Péter

Hírek

2010. Július 16. 11:00, péntek | Helyi
Forrás: Revita TV

Nem kell több bevásárlóközpont Győr-Ménfőcsanakra!

Nem kell több bevásárlóközpont Győr-Ménfőcsanakra!

Mondják azok, akik tiltakoznak egy újabb hipermarket építése ellen. A Reflex Környezetvédő Egyesület és több civil szervezet is úgy tudja, nem csupán egy áruház, hanem egy orsz

A tiltakozók április elején lakossági fórumon tájékoztatták a környéken élőket a tervezett országos logisztikai központ létesítéséről. Már ott is elhangzott: a gigaberuházásnak titulált építkezés tönkretenné a régészeti kincsekben gazdag területet és jelentősen szennyezné a környeztet. Az azóta eltelt három hónapban több változás is történt: lassan a végéhez közeledik a környezeti engedélyezési eljárás és a régészeti feltárás is javában zajlik. A Zöld Hatóság jelenleg is vizsgálja, hogy a létesítmény illeszkedik -e a város rendezési tervéhez. A Reflex Környezetvédő Egyesület szerint erre a területre nem lehet ilyen komplexumot építeni.

A csütörtöki sajtótájékoztatón elhangzott: a lakók és a környék vállalkozóinak véleményét is figyelembe kellene vennie a hatóságoknak. Az építkezés közvetlen szomszédságában van egy szabadidő park, a tulajdonosok szerint nekik is komoly károkat okozna a logisztikai központ letelepedése. Nem is értik igazán, hogy a hatóság miért nem utasította még el a beruházást.

A tiltakozók továbbra is bíznak abban, hogy a helyi érdekeket is szem előtt tartják majd a döntéshozók. Győr rendezési terve ugyan megengedne egy újabb bevásárlóközpont építését, azonban ekkora komplexumnak nem biztosít helyet. A beruházás ellenzői azt remélik, hogy az önkormányzat ezután sem engedi a rendezési terv módosítását a logisztikai központ építését.


Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 29. 09:16, hétfő | Helyi

Drónt kaptak a kisbéri rendőrök

Olyan helyekre is el tudnak általa jutni, ahová gyalog vagy autóval nem.

2024. Április 29. 08:13, hétfő | Helyi

Rózsa és Ibolya a Vaskakasban

Szerethet-e egy tündérlány egy emberfiút? Legyőzheti-e a szerelem az évszázados viszályt? Kitarthat-e egymás mellett két fiatal, ha az egész világ ellenük fordul?

2024. Április 29. 07:13, hétfő | Helyi

Drákói szigor jön az építkezéseknél

Szigorú szabályok írják elő októbertől, hogy mi épülhet Magyarországon.

2024. Április 28. 09:13, vasárnap | Helyi

Fontos változás jön az otthonfelújítási programban

Megváltozik az otthonfelújítási program egyik fontos kritériuma.