Városlista
2024. július 19, péntek - Emília

Hírek

2011. Május 09. 07:41, hétfő | Sport
Forrás: NSO

Nem lehetett megfogni a Red Bullt Törökországban

Nem lehetett megfogni a Red Bullt Törökországban

A Red Bull-istálló kettős győzelmet aratott a Török Nagydíjon, miután a magabiztosan versenyző Sebastian Vettel mögött a Fernando Alonsóval végig nagy csatát vívó Mark Webber behozta autóját a második helyre. Az eseménydús viadalon a

A Török Nagydíj sem okozott csalódást: eseményekben, főleg előzésekben gazdag verseny volt az isztambuli, amelynek egyetlen holtbiztos pontja volt: Sebastian Vettel az első helyen. A Red Bull világbajnoka remek rajtja után hibátlan autóvezetéssel tartotta maga mögött riválisait, és magabiztosan szerezte meg idei harmadik diadalát, amelynek köszönhetően 34 ponttal előzi meg a tabellán a második helyezett Lewis Hamiltont.

A futam második pozíciójáért óriási csatát vívott egymással Mark Webber és Fernandio Alonso, a rajtot elrontó ausztrált a spanyol a 29. körben előzte meg, de hiába állt a hajráig Vettel mögött, Webber hét körrel a vége előtt visszaelőzte, és utána már megtartotta második pozícióját.

Alonso így is idei első dobogós helyezésének örülhet, a Ferrarival bizonyára akkor is ilyen előkelő helyen végzett volna, ha a McLaren jobb napot fog ki.

Ám a wokingiaktól Lewis Hamilton már az első körben hibázott, majd a négyből az egyik kerékcseréjét nagyon elrontotta a csapat, így végleg le kellett mondania a dobogós helyezésről. Jenson Button a többi élcsapat pilótáival szemben nem négyszer, hanem háromszor állt ki a boxba, de stratégiájáról már második boxkiállása előtt kiderült, hogy nem lesz sikeres, és a 6. helyezés a legtöbb, amit kihozhat belőle.

A 3. helyről rajtoló, a startnál a 2. helyre felzárkózó Nico Rosberg végig szenvedett a gumijaival, de végül be tudott jönni az 5. helyre.

Csapattársa, Michael Schumacher a verseny elején koccant Vitalij Petrovval, légterelő-cseréje miatt esélye sem volt arra, hogy pontot szerezzen: a középmezőnyben vívott hatalmas csatákat.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Július 19. 08:14, péntek | Sport

Meteorológiai szolgálat: az időmérőn lehet egy kis eső, a futamon száraz idő várható

Nem kizárt, hogy a Forma-1-es Magyar Nagydíj szombati időmérőjén lesz egy kevés eső, de a vasárnapi futam idejére száraz, meleg idő várható a Hungaroringen - közölte a HungaroMet Zrt. csütörtökön az MTI megkeresésére.

2024. Július 19. 08:09, péntek | Sport

El-selejtező - Idegenbeli győzelme ellenére búcsúzott a Paks

A MPaksi FC 2-0-ra nyert a román Corvinul Huneodara vendégeként a labdarúgó Európa-liga selejtező első fordulójának csütörtöki visszavágóján, de 4-2-es összesítéssel búcsúzott a sorozattól és a Konferencia-ligában folytatja szerepl

2024. Július 19. 08:09, péntek | Sport

Kékszalag - Az MLS Raiffeisen Fifty-Fifty nyerte az 56. tókerülő versenyt

A címvédő Józsa Márton kormányozta MLS Raiffeisen Fifty-Fifty ért elsőként célba az 56. Kékszalag Raiffeisen Nagydíjon csütörtökön Balatonfüreden.

2024. Július 18. 07:47, csütörtök | Sport

Magyar Nagydíj - Herendi sisakban versenyez Norris a Hungaroringen

Lando Norris teljesen egyedi, Herendi sisakban versenyez majd a hétvégén sorra kerülő 39. Forma-1-es Magyar Nagydíjon.