Városlista
2022. július 1, péntek - Annamária

Hírek

2010. Április 27. 07:39, kedd | Belföld
Forrás: HírTV

Nem léphet hatályba az új Ptk.

Nem léphet hatályba az új Ptk.

Nem léphet hatályba május elsején az új polgári törvénykönyv első két könyve. Az Alkotmánybíróság ugyanis alkotmányellenesnek ítélte a törvénykönyv hatályba léptetéséről szóló jogszabály bizonyos rendelkezéseit.

 

Az új Ptk. első két könyve tartalmazza a többi közt a személyekre, a gondnokságra, az alapítványokra és a személyiségi jogokra vonatkozó szabályokat is.


A Fidesz országgyűlési képviselője, Répássy Róbert fordult az Alkotmánybírósághoz az ügyben, beadványában arra hivatkozott, hogy a törvényhozó túl kevés felkészülési időt hagyott a májusi hatálybalépésig, ráadásul a polgárjogi kódex bizonyos szabályai csak a többi után fél évvel, 2011 januárjától lépnének hatályba.


(hírTV)

 

Ezek érdekelhetnek még

2022. Július 01. 11:00, péntek | Belföld

Tetőzik a kánikula

Pénteken tetőzik a hőség - írta az MTI-hez eljuttatott veszélyjelzésében az Országos Meteorológiai Szolgálat.

2022. Július 01. 10:09, péntek | Belföld

Mától dolgozhatnak szja-mentes keresetükért a támogatott fiatalok

Mintegy háromezer munkáltató jelezte eddig igényét mintegy 14 ezer egyetemista, középiskolás vakációs foglalkoztatására a bértámogatást biztosító programban.

2022. Július 01. 08:45, péntek | Belföld

Orbán: a háborús inflációnak csak a békével lehet véget vetni

Magyarországnak a béke oldalán kell lennie, a háborús inflációt nem lehet másképpen megakadályozni, csak ha a háborúnak vetünk véget - mondta a miniszterelnök pénteken a Kossuth Rádióban.

2022. Július 01. 08:00, péntek | Belföld

Szombaton 41 strandon indul a Mozdulj Balaton!

Idén 34 Balaton-parti település 41 strandja csatlakozott a szombaton startoló Mozdulj Balaton! szabadidősport-rendezvénysorozathoz, melynek során ingyenes, szervezett sportlehetőségekkel várják az érdeklődőket