Városlista
2024. február 22, csütörtök - Gerzson

Hírek

2010. Február 11. 13:38, csütörtök | Belföld
Forrás: HírTV

Nem lesz semmi Taszáron?

Nem lesz semmi Taszáron?

Elutasította a Nemzeti Vagyongazdálkodási Tanács a taszári volt katonai repülőtér eladásáról szóló szerződést szerdán, mivel a pályázó hibájából a már támogatott pályázat szerződéskötése és a meghatározott előleg befizeté

A repülőtér-fejlesztésért felelős miniszterelnöki megbízott, Kolber István szerint az eljárás menete és a döntés elfogadhatatlan. A politikus szerint a tanács szerdán a somogyiaknak és az országnak egyaránt hátrányos döntést hozott, mivel a bonyolult, egyedülálló pályázatot - amely nem csak az ingatlan eladását tartalmazta 1 milliárd forintos vételárért, valamint a sok száz milliós környezeti kár felszámolását, de 960 munkahely megteremtését és 23 milliárd forintos beruházást, köztük a reptér újraindítását is - formálisan értékelték.

Kolber István szerint eddig rugalmasan kezelték a 60 napos határidőt, amit most jogvesztő határidőnek minősítettek, ezért nem valósulhat meg a gazdasági válság idején különösen kecsegtető fejlesztés. Az igazi érdek és kihívás a repülőtér befektetőknek történő értékesítése, az 1 milliárdos vételár és a jelentős fejlesztés megvalósítása. Mivel semmiféle állami, társadalmi érdek nem sérül, mindaddig, amíg van remény és esély a szerződés megkötésére, nem támogatom a térség fejlődését akadályozó döntést - közölte a miniszterelnöki megbízott.

(FH)


Ezek érdekelhetnek még

2024. Február 21. 06:00, szerda | Belföld

Budapestre látogat pénteken a svéd miniszterelnök

Orbán Viktor miniszterelnök meghívására munkalátogatásra Budapestre utazik Ulf Kristersson, Svédország miniszterelnöke február 23-án - jelentette be közleményében Havasi Bertalan, a miniszterelnök sajtófőnöke.

2024. Február 20. 16:15, kedd | Belföld

Munkácsy Mihályra emlékeztek születésének 180. évfordulóján a Fiumei úti sírkertben

Munkácsy Mihály festőművész születésének 180. évfordulója alkalmából tartott megemlékezést kedden a Nemzeti Örökség Intézete (NÖRI) a Fiumei úti sírkertben.

2024. Február 20. 10:38, kedd | Belföld

Szakadékba zuhant gyermeket mentettek a tűzoltók és a speciális mentők

Egy hétvégi kiránduláson történt a baleset, Mátraházánál, a Veronika-rét közelében.