Városlista
2024. április 18, csütörtök - Andrea

Hírek

2010. Február 26. 13:57, péntek | Belföld
Forrás: FH

Nem repülhetnek a Malév-gépek?

Nem repülhetnek a Malév-gépek?

Péntekig adott haladékot a Malév kissebségi tulajdonosának, az orosz Vnyesekonombanknak a Nemzeti Vagyongazdálkodási Tanács, hogy átutalja a hitelgaranciaként nyújtott 32 millió eurót, azaz 8,6 milliárd forintot. Ha a pénz pénteken sem ér

A lap szerint a hét elején az oroszok már hajlottak a megállapodásra, így talán mégis megmenekülhet a Malév a csődtől. A szakértők viszont óvatosak, mert szerintük az oroszok még az utolsó pillanatban is képesek kihátrálni. A magyar kormány kész elengedni a cég 19 milliárd forintos köztartozását, de ennek fejében jelentős tulajdonrészt követel magának. Az oroszok, ha megvétózzák a megállapodást, elveszíthetik egyetlen lehetőségüket az uniós repülési jogok megtartására, ugyanakkor a magyar kormány számára is roppant kellemetlen lenne a nemzeti légitársaság csődje, illetve az 1500-1600 munkahely megszűnése - írja a lap.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 18. 14:32, csütörtök | Belföld

Átadták a 33. számú főút 2x2 sávra bővített újabb szakaszát

Elkészült a 33. számú főút újabb szakasza, ezzel Debrecentől Látóképig 2x2 sávon közlekedhetnek a járművek - hangzott el az útszakasz csütörtöki átadó ünnepségén.

2024. Április 18. 14:30, csütörtök | Belföld

A kormány szerint a vendégmunkások nem fogják kiszorítani a magyarokat a magyar munkahelyekről

A vendégmunkások nem fogják kiszorítani a magyarokat a magyar munkahelyekről - mondta a Nemzetgazdasági Minisztérium foglalkoztatáspolitikáért felelős államtitkára csütörtökön a Kossuth rádió műsorában.

2024. Április 18. 14:29, csütörtök | Belföld

Magyarországon nőtt a második legnagyobb arányban a tisztán elektromos autók értékesítése márciusban

Magyarországon nőtt a második legnagyobb arányban a tisztán elektromos autók értékesítése márciusban - közölte az Energiaügyi Minisztérium (EM) csütörtökön a Facebook oldalán közzétett bejegyzésben.

2024. Április 18. 14:27, csütörtök | Belföld

Kis és közepes vállalkozók kaphatnak teret az eMagon

Együttműködést kötött a VOSZ és az eMAG a magyar kkv-k online értékesítési csatornáinak fejlesztésére