Városlista
2024. augusztus 1, csütörtök - Boglárka

Hírek

2011. Március 16. 14:53, szerda | Bulvár
Forrás: Független Hírügynökség

Nem számított a Kossuth-díjra Hobo

Nem számított a Kossuth-díjra Hobo

Igen nagy megtiszteltetés a Kossuth-díj, és nem tudja, hogy megfelel-e ennek- mondta Földes László. Már korábban is előterjesztették egyszer, de akkor végül nem kapott elismerést, akkor sem és most sem gondolta, hogy meg fogja kapni- fogalma

A művészek közül általában a politikai holdudvarokhoz csapódó emberek szokták megkapni a Kossuth-díjat, ő azonban sehova sem tartozik és nem is tartozott, nem „udvarolta körül” egyik oldalt sem, így az elismerés a munkájának szól, illetve annak, hogy a közönség érdeklődése annak ellenére megmaradt, hogy szinte nincs is jelen a kereskedelmi médiában.

Hobo elmondta, hogy soha nem azzal foglalkozott, hogy mik az elvárások, saját örömére alapította meg a Hobo Blues Band-et 33 évesen, holott ebben a korban akkoriban már befejezték a zenélést, és olyan dolgokról ír, énekel, amelyek foglalkoztatják, nem mások igényeit akarja kiszolgálni, ezért aztán tévedett is jó néhányszor.

A néhány héttel ezelőtti búcsúkoncert kapcsán elmondta, hogy özönlenek a levelek azoktól, akik ott voltak, és azok is írnak, akik nem tudtak elmenni. Nem elsősorban a gratuláció a lényeg, hanem a levelek mélysége- mondta Hobo, aki saját bevallása szerint soha nem tudta, hogy ennyit jelent az embereknek az, amit csinálnak. Állandóan dolgozik valamin, előre néz, nincs ideje elemezgetni a múltat, és ha nincs ez a két búcsúkoncert, nem is vette volna észre, hogy mennyien szeretik azt, amit csinálnak.

Arra a kérdésre, hogy mire a legbüszkébb, egy történetet mesélt el Hobo. Minden nap ad pénzt koldusnak, mert ez benne van az általa kitalált Csavargók Tízparancsolatában. Három éve a Városligeti fasornál egy koldus nem fogadta el tőle a pénzt. Azt mondta, hogy Hobo, nem fogadok el tőled semmit, mert te annyit adtál nekem a verseiddel, a zenéddel. Ez hatalmas dicsőség- mondta Földes László.

Független Hírügynökség

Ezek érdekelhetnek még

2024. Július 31. 07:53, szerda | Bulvár

Filmzenei fesztivált tartanak Balatonalmádiban augusztus közepén

Kilenc formáció lép fel a 2. Balatoni Filmzene Fesztiválon augusztus 9. és 11. között a Kerényi Imre KultMagtárban, a rendezvény alatt filmzenei utcakoncertek is lesznek - közölték a szervezők az MTI-vel.

2024. Július 29. 08:06, hétfő | Bulvár

Párizs 2024 - Művészeti igazgató: nem kívánt semmit kigúnyolni a megnyitó

Thomas Jolly, a párizsi olimpiai megnyitóünnepség művészeti vezetője cáfolta, hogy Az utolsó vacsora témája ihlette volna a program Ünnepség című jelenetét, amely ellen a katolikus egyház és jobboldali politikusok tiltakoztak.

2024. Július 28. 10:53, vasárnap | Bulvár

Elsőbálozó balatonfüredi lány lett az Anna-bál szépe

Elsőbálozó balatonfüredi lány, Soós Kriszta Szonja lett a 199. Anna-bál szépe, első udvarhölgye a fővárosi Mihály Angelika, a második udvarhölgye a szintén budapesti Bundschuh Jázmin lett.

2024. Július 25. 07:40, csütörtök | Bulvár

Több mint félszáz fürdőben lesz Strandok éjszakája szombaton

A Magyar Fürdőszövetség kezdeményezésére az idén is megrendezik július 27-én a Strandok éjszakáját, az országos rendezvényhez már 60 fürdő csatlakozott az ország minden részéből.