Városlista
2024. szeptember 9, hétfő - Ádám

Hírek

2011. Február 03. 12:15, csütörtök | Helyi
Forrás: Revita TV

Nem váltak be időjósként a győri állatkert medvéi

Nem váltak be időjósként a győri állatkert medvéi

A néphagyomány úgy tartja, hogy ha február 2-án szép idő van, akkor a macik meglátják árnyékukat, ezért visszahúzódnak barlangjukba. Ez azt jelenti, még hosszú tél várható. A győri medvék azonban egyáltalán nem ijedtek meg, sőt ink

Úgy tűnt, egy cseppet sem zavarja őket a napsütés, még élvezték is szép időt. Pedig a néphit szerint meg kellett volna ijedniük a saját árnyékuktól. Nem így történt, ezért tőlük biztosan nem tudjuk meg, közeleg-e a tavasz.

A győri vadasparkban egyébként idén szinte minden a majmokról fog szólni. 2011 ugyanis az emberszabásúak európai éve, az Állatkertek Szövetsége kampányt indított azzal a céllal, hogy felhívja a figyelmet a csimpánzok,a gorillák és a gibbonok védelmére. Veszélyeztetett a faj, világszerte ma már alig 300 ezer példány él szabadon.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Szeptember 09. 09:14, hétfő | Helyi

Jövőre már pilótákat is képeznek a Széchenyi-egyetemen

A nagy utasszállító repülőgépek vezetésére készíti fel a hallgatókat az a képzés, amelyet a győri Széchenyi István Egyetem indít 2025 februárjától a Wizz Air légitársasággal partnerségben.

2024. Szeptember 09. 08:09, hétfő | Helyi

Iskolapélda Győrben is

Iskolapélda elnevezéssel indított kampányt a rendőrség annak érdekében, hogy tanévkezdéskor ne történjen gyermekeket érintő közlekedési baleset.

2024. Szeptember 09. 07:08, hétfő | Helyi

Veszélyes növény közeledik hozzánk – jelezte az agrárminiszter

A kaukázusi medvetalp mérgező, fényérzékenyítő növény, veszélyes, mivel már az emberi bőrrel érintkezve kifejti mérgező hatását.

2024. Szeptember 08. 09:12, vasárnap | Helyi

Bíró Attila visszatért, a vízilabda edző a GYVSE Uni-Győr női szakágvezetője

Visszatér Bíró Attila a vizilabdasportba.