Városlista
2023. december 11, hétfő - Árpád

Hírek

2010. Január 10. 07:26, vasárnap | Belföld
Forrás: ELTE Társadalomtudományi Kar

Nem viszik vissza a nem kívánt ajándékot

Nem viszik vissza a nem kívánt ajándékot

Nem tetszik a nyakkendő? Nem méret a pulcsi? Sokan kapnak olyan ajándékot karácsonyra, amely ezért vagy ezért nem teszik, nem jó, ám ezeket ahelyett, hogy kicserélnék, rendszerint inkább megtartják.

A polcon porosodik...

Az ünnepi szezon elmúltával sokan kezdenek el gondolkozni azon, hogy mi legyen a fa alá került, de teljesen haszontalan vagy éppen senkinek sem tetsző ajándékokkal. A Kijiji.com és a Chadwick Martin Bailey felmérése szerint azonban az amerikaiak 59 százaléka ahelyett, hogy kicserélni vagy túladna rajtuk, inkább megőrzi, hátha...

A kutatás szerint 60 százalék nem akarja megbántani az ajándékozót, míg 25 százalék szentimentális okokból nem szabadul meg a felesleges holmiktól. Emellett 33 százalék túl nagy energia befektetésnek érzi a nem tetsző ajándék kicserélését, míg 17 százalék túl elfoglalt ahhoz, hogy ezzel foglalkozzon, míg 51 százalék reménykedik abban, hogy hátha, egyszer, még, talán használni fogja az ajándékot.

A két nem közül a nők vannak többen azok, akik az ajándékozóra való tekintettel nem viszik vissza a nem kívánt ajándékot, bár szintén ők azok, akik nagyobb arányban ajándékozzák tovább, amire nincs szükségük. Míg ugyanis a nők 64 százaléka állította, hogy nem akarja megsérteni az ajándékozó érzelmeit, addig mintegy harmaduk adja tovább ajándékként másnak, amit kapott. Ezzel szemben a férfiaknak csak 55 százaléka aggodalmaskodik az ajándékozó érzelmei miatt, és csak 23 százalék ajándékozza tovább, amire nincs szüksége.


Ezek érdekelhetnek még

2023. December 11. 06:00, hétfő | Belföld

Nobel-díj - Karikó Katalin és Krausz Ferenc átvette a Nobel-díjat

Átvette a Nobel-díjat vasárnap Stockholmban Karikó Katalin biokémikus és Krausz Ferenc fizikus.

2023. December 11. 05:00, hétfő | Belföld

Nem okozott sem káoszt, sem jelentősebb fennakadást a munkabeszüntetés első napja

Az autóbusz-vezetők többsége a tárgyalóasztalnál küzdene a 2024-es bérfejlesztésért.

2023. December 10. 12:46, vasárnap | Belföld

Több vonat menetrendeje változik a győri fővonalon

Több vonat közlekedését, menetidejét befolyásolja a győri fővonalon a havas időjárás - közölte a Mávinform vasárnap az MTI-vel.

2023. December 10. 12:45, vasárnap | Belföld

Vasárnaptól érvényes a MÁV-VOLÁN-csoport 2023/2024-es menetrendje

Vasárnaptól érvényes a MÁV-VOLÁN-csoport új 2023/2024-es menetrendje, amely számos vonalon érinti a vasúti és a helyközi autóbuszos közlekedést, továbbá a HÉV-eket - közölte közlekedési társaság az MTI-vel.