Városlista
2024. július 16, kedd - Valter

Hírek

2010. Január 10. 07:26, vasárnap | Belföld
Forrás: ELTE Társadalomtudományi Kar

Nem viszik vissza a nem kívánt ajándékot

Nem viszik vissza a nem kívánt ajándékot

Nem tetszik a nyakkendő? Nem méret a pulcsi? Sokan kapnak olyan ajándékot karácsonyra, amely ezért vagy ezért nem teszik, nem jó, ám ezeket ahelyett, hogy kicserélnék, rendszerint inkább megtartják.

A polcon porosodik...

Az ünnepi szezon elmúltával sokan kezdenek el gondolkozni azon, hogy mi legyen a fa alá került, de teljesen haszontalan vagy éppen senkinek sem tetsző ajándékokkal. A Kijiji.com és a Chadwick Martin Bailey felmérése szerint azonban az amerikaiak 59 százaléka ahelyett, hogy kicserélni vagy túladna rajtuk, inkább megőrzi, hátha...

A kutatás szerint 60 százalék nem akarja megbántani az ajándékozót, míg 25 százalék szentimentális okokból nem szabadul meg a felesleges holmiktól. Emellett 33 százalék túl nagy energia befektetésnek érzi a nem tetsző ajándék kicserélését, míg 17 százalék túl elfoglalt ahhoz, hogy ezzel foglalkozzon, míg 51 százalék reménykedik abban, hogy hátha, egyszer, még, talán használni fogja az ajándékot.

A két nem közül a nők vannak többen azok, akik az ajándékozóra való tekintettel nem viszik vissza a nem kívánt ajándékot, bár szintén ők azok, akik nagyobb arányban ajándékozzák tovább, amire nincs szükségük. Míg ugyanis a nők 64 százaléka állította, hogy nem akarja megsérteni az ajándékozó érzelmeit, addig mintegy harmaduk adja tovább ajándékként másnak, amit kapott. Ezzel szemben a férfiaknak csak 55 százaléka aggodalmaskodik az ajándékozó érzelmei miatt, és csak 23 százalék ajándékozza tovább, amire nincs szüksége.


Ezek érdekelhetnek még

2024. Július 16. 08:15, kedd | Belföld

Ötven tartalékos kezdi meg az alapkiképzést Szentendrén

Mintegy ötven fiatal kezdi meg hétfőn az egységes alapkiképzést a szentendrei Görgey Artúr laktanyában - mondta el a közmédiának Huszár Ferenc ezredes hétfőn a helyszínen.

2024. Július 16. 08:14, kedd | Belföld

Tizenhat vármegyében és 6 budapesti kerületben irtják a szúnyogokat a héten

Tizenhat vármegye négyszáznegyvennégy településén és Budapest hat kerületében lesz a héten szúnyoggyérítés - tájékoztatta az Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság (OKF) hétfőn az MTI-t.

2024. Július 16. 08:09, kedd | Belföld

Idén is számos útszakasz újul meg a Magyar Falu Program keretében

Tízmilliárd forintból folytatódik országszerte a mellékutak állapotának javítása - közölte a Miniszterelnökség hétfőn az MTI-vel.