Városlista
2024. május 9, csütörtök - Gergely

Hírek

2017. November 02. 08:00, csütörtök | Helyi

Némafilm a Hoppáré Zenekarral

Némafilm a Hoppáré Zenekarral

Az utolsó éjszaka című 100 éves némafilmet vetítik november 5-én 19 órától a Rómer Házban.

A történet egy fiatal földbirtokos feleségéről, Gittáról szól, aki házassága előtt primadonna volt, és visszavágyik a színpadra. Az asszony egy nap elhagyja férjét és kisfiát és Oroszországba szökik Vándoryval, a színésszel. A könnyelmű férfi miután elkártyázta az asszony pénzét és ékszereit, arra kényszeríti, hogy orosz tisztekkel mulasson. Egy este Gittát is elkártyázza, de az asszony lelövi a kártyán nyert jogaival élni kívánó Orlov hadnagyot. Vándory öngyilkosságnak álcázza az esetet, örökre hatalmában tartva ezzel az asszonyt. A háború kitörésekor Gitta hazatér Magyarországra. Miután megtudja, hogy férje meghalt, s gyermekének nyoma veszett egy orfeumba szerződik táncosnőnek. Nyugalmát Vándori felbukkanása zavarja meg. Követeli, hogy hívja meg magához gazdag csodálóját. Az a terve, hogy leitatják, és kifosztják a fiatalembert. Gitta vendégének nyakában függő medalion láttán rájön, hogy az nem más, mint a fia. Nem sikerül lebeszélni a lesben álló Vándoryt tervéről, ezért fia helyett ő hagyja el a házat férfiruhába öltözve. Vándory Miklósnak nézi a kilépőt, zsákba kötözi és egy folyóba dobja. Mire Miklós a rendőrökkel odaér már késő, anyja haldoklik.

Vendég: JAKAB BENKE NÁNDOR a kolozsvári Filmtett újságírója

Az utolsó éjszaka győri zenéjét a Hoppáré Zenekar írja és muzsikálja el, így a jó hangulat garantált! A film után minikoncertet ad a zenekar.

Forrás: gyorplusz.hu

Fotó: filmkultura.hu

Ezek érdekelhetnek még

2024. Május 09. 09:16, csütörtök | Helyi

A barokk korba repít vissza a 250 éves pannonhalmi orgona

A felújítás után visszatért Pannonhalmára és ismét régi pompájában ragyog az 1778-es években készült Corte-orgona. Sokat látott restaurátorok számára is kihívás felújítani egy ilyen hangszert.

2024. Május 09. 08:11, csütörtök | Helyi

Kevesebb lett az elhúzódó peres ügy

Országosan csaknem megfeleződött a két éven túli peres ügyek száma 2023-ban.

2024. Május 09. 07:14, csütörtök | Helyi

A Győri Balett táncosát választották a legjobb női balettosnak

Szakmai díjakat adtak át a tánc világnapja alkalmából.

2024. Május 08. 09:11, szerda | Helyi

Hamarosan kezdődik az Öt Templom Fesztivál

Május 9-én, csütörtökön kezdődik az Öt Templom Fesztivál.