Városlista
2024. augusztus 2, péntek - Lehel

Hírek

2014. Szeptember 30. 05:00, kedd | Életmód
Forrás: OrientPress Hírügynökség

Nemcsak a túl kevés, a túl sok folyadék is árthat

Nemcsak a túl kevés, a túl sok folyadék is árthat

Valószínűleg gyerekkora óta mindenkinek ismerősen cseng az alábbi mondat: 'legalább napi két liter vizet igyál meg.' A kutatók ezúttal arra voltak kíváncsiak, létezik-e olyan, hogy valaki túl sok vizet iszik és ha igen, annak milyen káros hatásai lehetnek? A kérdésre a Fox News-on megjelent cikk ad választ.

A túl sok folyadék fogyasztása hyponatremiahoz vezethet, ami akkor alakul ki, amikor a vérben lévő nátrium túl híg lesz. A tünetek közé tartozik a szédülés, a fejfájás, a hányinger és a puffadás - ezek mind hasonlóak a kiszáradás jeleihez. Súlyos esetben ez rohamokat, szervi elégtelenséget, sőt akár halált is okozhat.

A magas cukor-és adalékanyag tartalmú italok fogyasztása kiszáradáshoz vezethet. Éppen azért a sportitalok választásánál legyen tekintettel annak cukortartalmára. Emellett az is okozhat ilyen problémát, hogyha egyszerre túl sok vizet iszik, ami ahelyett, hogy felszívódna a szervezetben, szinte azonnal kiürül.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Augusztus 01. 07:53, csütörtök | Életmód

Szallas.hu: idén többen utaznak Horvátországba

Idén májusban, júniusban és júliusban 10 százalékkal többen foglaltak szállást Horvátországba, az augusztusra szóló foglalások száma pedig 12 százalékkal nőtt az egy évvel korábbihoz képest

2024. Július 31. 07:55, szerda | Életmód

A legjobb rendező díját nyerte Amerikában Tóth Barnabás pszichothrillere

A legjobb rendező díját nyerte el Tóth Barnabás Mesterjátszma című pszichothrillere a Stony Brook Filmfesztiválon, New York államban a hétvégén - tájékoztatta a Nemzeti Filmintézet (NFI) az MTI-t kedden.

2024. Július 31. 07:42, szerda | Életmód

Csütörtökön kezdődik a Paloznaki Jazzpiknik

A csütörtökön kezdődő Paloznaki Jazzpiknik a zene mellett a fenntarthatóságot, az ökológiai lábnyom csökkentését, valamint a hulladék szelektív kezelését tekinti fontos feladatának - közölték a szervezők kedden az MTI-vel.

2024. Július 30. 08:02, kedd | Életmód

A szúnyogok ellen bevetett kémiai kezelések visszafogott használatát javasolják a Pécsi Tudományegyetem szakemberei

A csípőszúnyogok állományának gyérítésére bevetett, Magyarországon is széles körben alkalmazott pyrethroid-alapú kémiai kezelések visszafogott használatára hívják fel a figyelmet a PTE VNL szakemberei.