Városlista
2021. december 7, kedd - Ambrus

Hírek

2019. Április 05. 07:53, péntek | Külföld

Némely kávézóból kitiltják a tejet és a cukrot

Némely kávézóból kitiltják a tejet és a cukrot

Egyre több kávézó dönt úgy, hogy nem szolgál fel tejet és cukrot. Ezek a vendéglátóhelyek azért tesznek így, hogy a ritka kávéfajtákból, gondosan főzött kávékat ne rontsa el a vendég, hanem magában fogyassza el és érezze a termés

Világszerte komoly hagyományai vannak a kávézásnak és az utóbbi időben még népszerűbb lett kávét fogyasztani. Nem is meglepő, hogy megjelentek a drágább, minőségi, úgynevezett high end kávézok is a piacon, ahol viszont abban hisznek, hogy a cukor és a tej - a kávé általános kísérői - csak minőségromláshoz vezetnek. Ezért több ilyen hely is kitiltotta ezeket a termékeket.

Más kávézók pedig pedig nem kínálnak elviteles opciót arra hivatkozva, hogy rosszabb lesz a kávé íze, ha azt nem helyben, azonnal fogyasztják. Ezek a kávézók magukat harmadik hullámosnak nevezik és kiváló minőségű kávét szolgálnak fel. Ők úgy érzik, nem tiltják a megszokott kávézási rutinokat a vendégeik számára, inkább csak újratanítják számukra a kávézást.

Sarah Leslie, szakértő szerint néhány esetben tényleg működik ez a stratégia, máshol viszont elidegeníti a vendégeket a tiltás, főleg azokat, akik csak nemrég kezdtek el ismerkedni a különleges kávékkal. Budapesten is van ilyen különleges kávézó, amelyet még a BBC is megemlít cikkében. Ez a belvárosban található Kontakt.

A zéró toleranciás helyek száma viszont még így is nagyon kevés, tehát senkinek nem kell tartania attól, hogy egyik napról a másikra sehol sem fog tudni tejet és cukrot rakni a kávéjába.

Egyébként az ilyesfajta korlátozások egyáltalán nem szokatlanok a vendéglátásban.

Néhány étteremben például nem lehet jól átsütve kérni a steaket, vagy éppenséggel a köreteken és az összeállításon nem lehet változtatni.

Forrás: origo.hu

Kép: Illusztráció - AFP/Imaginechina/Ge Jinfh

Ezek érdekelhetnek még

2021. December 06. 16:05, hétfő | Külföld

Egy római buszon szabták ki az első bírságot oltás nélküli utasra

Rómában bírságolták meg az első utast, aki védettségi igazolás nélkül szállt buszra hétfőn, miután a tömegközlekedési eszközökön, valamint a vendéglátásban is életbe léptek az oltás nélkülieket korlátozó szigorítások.

2021. December 06. 13:03, hétfő | Külföld

Meghaladta a 20 milliót a beadott harmadik oltási dózisok száma Nagy-Britanniában

Meghaladta a húszmilliót a koronavírus elleni oltásokból beadott harmadik dózisok száma Nagy-Britanniában.

2021. December 06. 09:51, hétfő | Külföld

A fertőzöttek száma 265,8 millió, a halálos áldozatoké 5,255 millió a világon

A világon 265 854 752 ember fertőződött meg eddig a koronavírus-járványban, a halálos áldozatok száma 5 255 648 a baltimore-i Johns Hopkins Egyetem közép-európai idő szerint hétfő reggeli adatai szerint.

2021. December 06. 07:00, hétfő | Külföld

Montenegróban is kimutatták az omikron változatot

Montenegróban is megjelent a koronavírus új, Afrika déli részén felfedezett omikron nevű változata - közölte a helyi sajtó vasárnap.