Városlista
2024. április 29, hétfő - Péter

Hírek

2013. Június 05. 13:23, szerda | Belföld
Forrás: kurír.hu

Nemsokára nálunk is lehet mobillal fizetni

Nemsokára nálunk is lehet mobillal fizetni

Ez a technika egyszerűbbé teszi a különféle tranzakciókat, a mobiltelefon és a terminál a rádiófrekvenciával csatlakozik, így hamarosan már mobiltelefonnal is fizethetünk.

A PayPass bankkártyák után jön a mobiltárca, ami hasonló elv alapján működik majd. Ugyan az első éles mobiltárca-teszt még csak két hét múlva indul Magyarországon, de máris tudhatjuk, mi lesz a folytatás. A Deutsche Telekom már idén még megérkezik Németországba és valószínűleg Magyarországra is, jövőre pedig biztosan megkapja a cseh és a román piac is - írja hwsw.hu.

A mobiltárca-rendszer hasonlít a PayPass fizetési rendszerhez. Egy rádiófrekvencián kapcsolódik össze a fizető terminál és a mobiltelefon, így érintés nélkül fizethetünk majd a boltokban. Az NFC technológiát a készülék SIM kártyájára telepítik, a tulajdonos bankkártyáinak adatait itt biztonságosan lehet tárolni a megfelelő alkalmazások segítségével. Fizetéskor nem szükséges ezekből az adatokból egyet sem megadni, hanem elég a terminálok előtt elhúzni a készüléket az egyszerű díjfizetés érdekében.

Cikk folytatása..

Címkék: fizetés, mobil, paypass

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 28. 09:04, vasárnap | Belföld

Az ötös lottó nyerőszámai

A televízióban közvetített számsorsoláson az alábbi nyerőszámokat húzták ki szombaton az ötös lottón:

2024. Április 28. 08:51, vasárnap | Belföld

Orbán Viktor Zugligeten folytatta kampánykörútját

A Hegyvidék polgármesterével és polgármester-jelöltjével, Pokorni Zoltánnal és Fonti Krisztinával találkozott kampánykörútja következő állomásán Orbán Viktor miniszterelnök, a Fidesz elnöke szombaton

2024. Április 28. 08:50, vasárnap | Belföld

Nacsa Lőrinc: tarthatatlan és elfogadhatatlan a háborús benzinár

2024. Április 27. 06:00, szombat | Belföld

Mentőautó ütközött Budapesten, többen megsérültek

Mentőautó ütközött össze egy személyautóval Budapesten a Nagykörúton, a Király utcánál péntek este, a karambolban többen megsérültek.