Városlista
2024. július 16, kedd - Valter

Hírek

2013. Június 05. 13:23, szerda | Belföld
Forrás: kurír.hu

Nemsokára nálunk is lehet mobillal fizetni

Nemsokára nálunk is lehet mobillal fizetni

Ez a technika egyszerűbbé teszi a különféle tranzakciókat, a mobiltelefon és a terminál a rádiófrekvenciával csatlakozik, így hamarosan már mobiltelefonnal is fizethetünk.

A PayPass bankkártyák után jön a mobiltárca, ami hasonló elv alapján működik majd. Ugyan az első éles mobiltárca-teszt még csak két hét múlva indul Magyarországon, de máris tudhatjuk, mi lesz a folytatás. A Deutsche Telekom már idén még megérkezik Németországba és valószínűleg Magyarországra is, jövőre pedig biztosan megkapja a cseh és a román piac is - írja hwsw.hu.

A mobiltárca-rendszer hasonlít a PayPass fizetési rendszerhez. Egy rádiófrekvencián kapcsolódik össze a fizető terminál és a mobiltelefon, így érintés nélkül fizethetünk majd a boltokban. Az NFC technológiát a készülék SIM kártyájára telepítik, a tulajdonos bankkártyáinak adatait itt biztonságosan lehet tárolni a megfelelő alkalmazások segítségével. Fizetéskor nem szükséges ezekből az adatokból egyet sem megadni, hanem elég a terminálok előtt elhúzni a készüléket az egyszerű díjfizetés érdekében.

Cikk folytatása..

Címkék: fizetés, mobil, paypass

Ezek érdekelhetnek még

2024. Július 16. 08:15, kedd | Belföld

Ötven tartalékos kezdi meg az alapkiképzést Szentendrén

Mintegy ötven fiatal kezdi meg hétfőn az egységes alapkiképzést a szentendrei Görgey Artúr laktanyában - mondta el a közmédiának Huszár Ferenc ezredes hétfőn a helyszínen.

2024. Július 16. 08:14, kedd | Belföld

Tizenhat vármegyében és 6 budapesti kerületben irtják a szúnyogokat a héten

Tizenhat vármegye négyszáznegyvennégy településén és Budapest hat kerületében lesz a héten szúnyoggyérítés - tájékoztatta az Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság (OKF) hétfőn az MTI-t.

2024. Július 16. 08:09, kedd | Belföld

Idén is számos útszakasz újul meg a Magyar Falu Program keretében

Tízmilliárd forintból folytatódik országszerte a mellékutak állapotának javítása - közölte a Miniszterelnökség hétfőn az MTI-vel.