Városlista
2024. május 16, csütörtök - Botond, Mózes

Hírek

2011. December 31. 07:30, szombat | Helyi
Forrás: MTI

Nemzeti Fejlesztési Minisztérium: 8,4 milliárd forint a Rába-részvényekért

Nemzeti Fejlesztési Minisztérium: 8,4 milliárd forint a Rába-részvényekért

A novemberi 4,2 milliárd után most 5 milliárd forintos kölcsönt nyújt az állam a légitársaságnak. A győri Rábára 8,4 milliárdot költenek.

Újabb, ezúttal ötmilliárd forint tulajdonosi kölcsönt kap a Malév a kormány december 29-i határozata szerint. A Magyar Közlöny legfrissebb számában megjelent határozat a végrehajtást azonnali határidővel szabja meg. A kölcsön forrása a költségvetés miniszterelnöki fejezetének rendkívüli kormányzati intézkedések előirányzata.

A közölt táblázatból kiderül, hogy 8,4 milliárd forintot a harmadik negyedévben csoportosított át a kormány a rendkívüli kormányzati intézkedések költségvetési fejezetből a Magyar Nemzeti Vagyonkezelőhöz. A Nemzeti Fejlesztési Minisztérium azt közölte, hogy a 8,4 milliárd forint a Rába részvények vételára.

Legutóbb novemberben kapott tulajdonosi kölcsönt a Malév 4,2 milliárd forint összegben, amelyről a légitársaság akkor azt közölte, hogy az a következő közgyűlési döntésig biztosítja a Malév finanszírozását. A legutóbbi közgyűlés december 21-én nem döntött a Malév tőkehelyzetéről, arról - várhatóan - a január 6-ra összehívott közgyűlésen határoznak.

Berényi János, a közel 100 százalékban állami tulajdonban lévő Malév igazgatóságának elnöke december 22-én azt közölte: "az elmúlt hónapokban a kimagasló kereskedelmi teljesítmények révén elért pozitív üzemi működés további zavartalan folytatását nem befolyásolja a légitársaság tőkehelyzetének rendezési folyamata".

A Nemzeti Fejlesztési Minisztérium december elején kiadott közleménye szerint a kormány és a szaktárca egyértelműen elkötelezett a nemzeti légitársaság fenntartásában, s a továbbiakban is minden szükséges intézkedést megtesz a Malév folyamatos és biztonságos működtetése érdekében.

Címkék: rába

Ezek érdekelhetnek még

2024. Május 16. 07:19, csütörtök | Helyi

Szőlészek figyelem!

A Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal felhívja a szőlő-szaporítóanyagok előállításával és forgalmazásával foglalkozók figyelmét, hogy a tevékenységük bejelentésének határideje 2024. május 20.

2024. Május 15. 10:31, szerda | Helyi

Győr legfinomabb kakaós csigáját kerestük – Megtaláltuk!

Kétféle ember van a világon: van aki tekeri, van aki harapja a kakaós csigát. Akár harapod, akár tekered a Bedő Pékség csigáját, egy problémád lesz vele: egyszer véget ér a tekercs. Handl Tamás az elmúlt több mint negyven évben csigák

2024. Május 15. 09:12, szerda | Helyi

A láthatóság minden évszakban fontos!

A jó idő egyre többeket csal a természetbe, sétára, mozgásra. De ilyenkor is tartsd szem előtt a biztonságot!

2024. Május 15. 08:12, szerda | Helyi

A Széchenyi István Egyetem Győri Innovációs Parkjába látogatott a francia nagykövet

Claire Legras, Franciaország budapesti nagykövete volt a Széchenyi István Egyetem vendége nemrégiben.