Városlista
2024. szeptember 4, szerda - Rozália

Hírek

2017. Augusztus 08. 09:11, kedd | Belföld
Forrás: mti.hu

Nemzetközi fesztiválok legjobbjaiból válogat a Mozinet Filmnapok programja

Nemzetközi fesztiválok legjobbjaiból válogat a Mozinet Filmnapok programja

A Cannes-i, a Velencei és a Torontói Nemzetközi Filmfesztivál legjobb filmjeiből válogat idén október 20. és 23. között a Mozinet Filmnapok programja, amelyben számos alkotást premier előtt láthat a magyar közönség.

A rendezvénynek Budapesten a Puskin mozi ad otthont, országosan pedig további 15 város art mozija csatlakozott a vetítésekhez - közölték a szervezők az MTI-vel.
Az idei program premier előtti filmjei között az Életrevalók rendezőpárosa, Olivier Nakache és Eric Toledano új vígjátékát, az Eszeveszett esküvőt mutatják be, de érkezik Andrej Zvjagincev, az Oscar-díjra jelölt Leviathan rendezőjének legújabb filmje, a Szeretet nélkül is. A zsűri díját Cannes-ban elnyert film a képmutató és kilátástalan orosz hétköznapokba enged bepillantást, egy válófélben lévő család és annak hirtelen eltűnő fia drámáján keresztül.
A holland Martin Koolhoven részben Magyarországon forgatott Megtorlás (Brimstone) című filmjét Velencében és Torontóban mutatták be. A vadnyugati környezetben játszódó alkotásban a megszállott prédikátort játszó Guy Pearce kegyetlen bosszúhadjáratot indít a bordélyból megszökött néma lányt alakító Dakota Fanning ellen.
Jasmine Trinca a legjobb színésznő díját nyerte el idén Cannes-ban az Un Certain Regard szekcióban a Fortunata című filmmel. Sergio Castellitto magával ragadó, hamisítatlanul olasz filmjében egy boldogságért küzdő nő történetét mutatja be.
A Viszontlátásra odafönt Pierre Lemaitre világhírű regényének adaptációja Albert Dupontel tolmácsolásában. A 20. század elején játszódó film az Amélie csodálatos élete és a Hosszú jegyesség grandiózus vizuális megoldásait idézi.
A filmnapok programja az idei év nagy magyar sikerfilmjeiből is beválogatott hármat a programjába, így újra megnézheti a közönség a menekültválság emberi oldalával foglalkozó Az állampolgár, a Berlini Nemzetközi Filmfesztivál Arany Medve-díjával kitüntetett Testről és lélekről, illetve a Simonyi Balázs ultramaratonját dokumentáló Ultra című filmeket.
A vetítéseket kiegészítik a filmekhez szervezett beszélgetések és közönségtalálkozók is.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Szeptember 03. 07:50, kedd | Belföld

Mintegy 12 millió tankönyvet szállított ki a posta az oktatási intézményekhez

Mintegy 12 millió tankönyvet szállított ki a posta az oktatási intézményekhez

2024. Szeptember 03. 07:43, kedd | Belföld

Varga-Bajusz Veronika: oktatási céllal továbbra is lehet mobiltelefonokat használni az iskolákban

A mobiltelefonok oktatási célra történő használata továbbra is támogatott

2024. Szeptember 03. 07:40, kedd | Belföld

Kövér László: annyi jövője van Európának és Magyarországnak, amennyi európai és magyar gyermek születik

Annyi jövője van Európának és Magyarországnak, amennyi európai és magyar gyermek születik, ha vannak gyermekek, akkor lesz jövője az őket vállaló családoknak és a nemzetnek, ha nincs gyermek, akkor nincs jövő

2024. Szeptember 02. 07:53, hétfő | Belföld

Mától két hétre lezárják a Kőröshegyi völgyhidat

Karbantartási munkálatok miatt hétfőtől várhatóan két hétre teljesen lezárják a Kőröshegyi völgyhidat az M7-es autópályán.