Városlista
2024. május 2, csütörtök - Zsigmond

Hírek

2023. Július 28. 07:15, péntek | Helyi

Nemzetközi település- és közlekedéstervezési gyakorlatnak adott otthont a Széchenyi István Egyetem

Nemzetközi település- és közlekedéstervezési gyakorlatnak adott otthont a Széchenyi István Egyetem

Hét országból mintegy negyven hallgató és oktató vett részt a 26. alkalommal megrendezett City&Traffic elnevezésű település- és közlekedéstervezési gyakorlaton

Ötödször volt a házigazdája a győri Széchenyi István Egyetem. A program a szakmai ismeretek bővítése mellett nemzetközi kapcsolatok kiépítésére is lehetőséget nyújtott.

A City&Traffic elnevezésű tervezésigyakorlat-sorozat – amit 1996-ban Koren Csaba professzor, valamint szlovák és német kollégái indítottak útjára – mára nemzetközi programmá nőtte ki magát. Az idei, a Széchenyi István Egyetem által megszervezett program résztvevői Magyarországon kívül Szlovákiából, Csehországból, Lengyelországból, Ausztriából, Szlovéniából és Szerbiából érkeztek. Az egyhetes rendezvényre – amelynek előkészítésében a német partnerek is fontos szerepet játszottak – Győrben és a szomszédos Győrújbaráton került sor.

Dr. Miletics Dániel szervező, a Széchenyi-egyetem Közlekedésépítési és Vízmérnöki Tanszékének docense elmondta, hogy a hallgatók az egyetemek oktatóinak irányításával nemzetközi csoportokban a kijelölt település- és közlekedéstervezési problémákra dolgoztak ki megoldási javaslatokat. Ennek során nemcsak meglévő tudásukat kamatoztatták, hanem újabb ismereteket szereztek. A projekt kiemelt figyelmet fordított a fenntartható közlekedésre, a sérülékeny úthasználókra és a korlátozott mozgásképességű személyek közlekedésének elősegítésére.

Fotó: Májer Csaba József

Ezek érdekelhetnek még

2024. Május 02. 09:13, csütörtök | Helyi

Ezüstérmesek lettek a győri hallgatók a regattaversenyen

Először szerveztek hazánkban ilyen jellegű megméretettést egyetemistáknak.

2024. Május 02. 08:16, csütörtök | Helyi

Leolvassák a vízórákat

Több településen is dolgoznak majd a Pannon-Víz szakemberei.

2024. Május 02. 07:13, csütörtök | Helyi

Ingyenesen vagy nyomott áron nézhet kiváló magyar filmeket egy hétig

Idén egy hétig tart a magyar film napja.

2024. Május 01. 09:16, szerda | Helyi

Gyönyörű autókon legeltetné a szemét? Az ETO parknál megteheti! – Galériás cikk!

Minden hónap utolsó szombatján benzingőzzel és autóimádók elismerő sóhajával telik meg a győri ETO park parkolója: amerikai autók szerelemesei gyűlnek össze.