Városlista
2024. május 7, kedd - Gizella

Hírek

2014. Június 05. 12:11, csütörtök | Helyi
Forrás: InfoGyőr

Neoton Família indítja a nyarat Győrben

Neoton Família indítja a nyarat Győrben

Fekete Dávid alpolgármester a Négy Évszak Fesztivál nyári programjainak sajtótájékoztatóján elmondta, az idén is rengeteg program várja a győrieket és a hozzánk látogató kicsiket és nagyokat egyaránt, minden generáció talál számára érdekes programot.

A nyár a szokásokhoz híven az idén is a Nyárnyitó nagykoncerttel kezdődik, a Neoton Famíliát láthatjuk a színpadon. Extra különlegesség, hogy a külföldön is sikereket megért együttes a Győri Filharmonikus Zenekarral lépnek fel. Csepregi Éva kiemelte, hogy ez számukra nem csak felkérés, hanem kihívás is, hiszen még sosem léptek ilyen nagy kísérettel. Ennek köszönhetően olyan dalt is eljátszanak a győri közönségnek, amelyet eddig csak stúdióban tudtak. Végvári Ádám úgy fogalmazott: ,,a meglepetések estéje lesz.” Baracs János kiemelte, mintegy 480 Neoton dal-született az elmúlt évtizedekben, ebből választották ki a legnépszerűbbeket, összesen 23 dalt készítettek elő. A repertoár vegyes lesz, visszanyúlva a múltba, egészen az újabb dalokig.

A koncert előtt Bogit is hallhatjuk, aki győriként a We All című számával az idei Dal válogatás döntőjében szerepelt. Az estet tűzijáték zárja.

Fontos információ, hogy a rendezvény biztonságos lebonyolítása érdekében a Szent István úton lezárásra kell számítani, ami érinti a buszközlekedést is.

Két nappal később, június 16-án elkezdődik a jubileumi, tizedik Táncfesztivál, június 21-én a Múzeumok Éjszakája következik, június 27-29. között pedig a Szent László Napok repítenek vissza bennünket a lovagkorba. Június 27-én díszközgyűlés keretében adják át a városi Szent László díjakat.
Július 4-6 között meseországgá változik a város, ekkor rendezik ugyanis a Győrkőcfesztivált, hazánk talán legnépszerűbb gyermekeknek szóló programsorozatát.

Július 11-12-én az Ír-Magyar Napok, a július 18-20-i hétvégén pedig a Fröccsnapok, illetve a Győri Legendák Napja kínál megannyi izgalmas programot. Augusztus 8-10. között a Barokk Esküvőt rendezik, míg augusztus 21-24. között a VII. Győri Bornapok következnek. Ezen a hétvégén kerül sor a terményáldásra, valamint a nyárzáró szuperkoncertre is.

Jó hír a győri sportbarátoknak, hogy a brazíliai labdarúgó világbajnokság mérkőzéseit a Megyeháza téren nyíló VB-terasz kivetítőjén is figyelemmel kísérhetjük június 12. és július 13. között.

Részletes programajánlók a Látogatóközpontban megtalálhatók.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Május 07. 08:11, kedd | Helyi

Szenzációsak a nyúliak! – 300 méterrel hosszabb lett a palacsintakígyó, mint azt tervezték

Palacsintagilisztának tűnik már csak az eredeti cél. 410 méter hosszú palacsintát akartak tekerni eredetileg Nyúlon, de annyira belendültek, hogy meg sem álltak 740 méterig.

2024. Május 07. 07:11, kedd | Helyi

Másként érettségiztek magyarból a diákok

Magyar nyelv és irodalomból érettségiztek tegnap a diákok.

2024. Május 06. 09:11, hétfő | Helyi

Pannonhalmi polgármester: Szerintem nincs kapcsolat a két szoborrongálás között

Az utóbbi időben egymást érik a szoborrongálások a környéken. Közös metszet: Radnóti.

2024. Május 06. 08:16, hétfő | Helyi

Meghosszabbították a Virágos Magyarország verseny jelentkezési határidejét

Meghosszabbították a Virágos Magyarország verseny jelentkezési határidejét: a helyi közösségek május 20-ig pályázhatnak.