Városlista
2024. április 23, kedd - Béla

Hírek

2022. Október 30. 10:30, vasárnap | Belföld
Forrás: mti

Népszámlálás - KSH: november 20-ig lehet a számlálóbiztosok segítségével kitölteni a kérdőíveket

Népszámlálás - KSH: november 20-ig lehet a számlálóbiztosok segítségével kitölteni a kérdőíveket

A számlálóbiztosok november 20-ig keresik fel azokat a háztartásokat, ahonnan nem érkezett be az online kitöltött kérdőív, november elsején szünetel az adatfelvétel.

Rövid Irén emlékeztetett: október elsején indult a népszámlálás és október 19-ig lehetett kitölteni online a kérdőívet. Nagyon népszerű volt az online kitöltés, 3,2 millió címről csaknem 7 millió személyi kérdőív érkezett be október 19-ig. A címek 63,5 százalékáról online érkeztek be a válaszok - közölte.

Elmondta, a számlálóbiztosok október 20-tól kezdték meg a munkát és november 20-ig keresik fel azokat a háztartásokat, ahonnan nem érkezett be az online kitöltött kérdőív.

A számlálóbiztosok legalább három alkalommal, különböző időpontokban látogatnak el a címekre és próbálják majd felvenni a kapcsolatot az ottélőkkel. Hétköznap és hétvégén is felkereshetik a számlálóbiztosok az embereket - közölte Rövid Irén.

Hozzátette, november elsején egy napra szünetel a adatfelvétel, ugyanakkor ha valaki kérte, hogy ekkor keressék fel, akkor természetesen számíthat majd a számlálóbiztos érkezésére.

Elmondta azt is, hogy a számlálóbiztos elérhetőséget hagy, ha többszöri megkeresés után sem talál otthon senkit, így lehetőség van előzetes időpont egyeztetésre.

Rövid Irén felhívta a figyelmet arra, hogy azoknak, akik november 20-ig nem vesznek részt a népszámlálásban, még lesz egy hetük erre. November 21. és 28. között tudnak majd eleget tenni az adatszolgáltatási kötelezettségnek. Nekik a jegyzőt kell majd felkeresniük - mondta.

Kiemelte ugyanakkor, hogy nem érdemes az utolsó pillanatig várni, hiszen a számlálóbiztosok alkalmazkodnak, és keresik a legalkalmasabb időpontot a kérdőív kitöltésére.

A háztartás egy nagykorú tagja megválaszolhatja valamennyi kérdést - mutatott rá.

Rövid Irén hangsúlyozta: kötelező a részvétel a népszámlálásban, azonban néhány kérdésre nem kötelező válaszolni. Önkéntes a válaszadás például a vallásra, az egészségi állapotra, valamint a fogyatékosságra vonatkozó kérdésekre - mondta. Hozzátette ugyanakkor, hogy bár nem kötelező, de fontos a válaszadás, mert az érintett szervezetek számára nélkülözhetetlenek ezek az adatok.

Az adatgyűjtéssel a "jövőnket határozzunk meg", a lakókörnyezetünket érintő fejlesztési programokhoz a népszámlálási adatok jelentik a támpontot - mutatott ár a KSH szóvivője.

Címkék: Népszámlálás

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 23. 12:07, kedd | Belföld

Szijjártó Péter: újabb légijárat indul nyártól Magyarország és Kína között

Újabb légijárat indul Magyarország és Kína között, idén nyártól már egy hatodik kínai nagyváros, Hszian is közvetlenül elérhető lesz Budapestről

2024. Április 23. 12:03, kedd | Belföld

Varga Mihály: az IMF is megerősítette, a magyar gazdaság idén visszatér a növekedési pályára

Az Európai Bizottság után a Nemzetközi Valutaalap (IMF) is megerősítette: a magyar gazdaság idén visszatér a növekedési pályára, jövőre az uniós rangsor élmezőnyében lehet

2024. Április 23. 06:54, kedd | Belföld

Faültetési napot hirdet a 10 millió Fa civil szervezet

Április 22-e, a Föld napja alkalmából Nemzeti Faültetési Napot hirdet a 10 millió Fa civil szervezet országos közössége.