Városlista
2024. szeptember 10, kedd - Nikolett, Hunor

Hírek

2011. Február 12. 09:30, szombat | Helyi
Forrás: Revita TV

Népszerűek a Győr-Moson-Sopron megyei kormányablakok

Népszerűek a Győr-Moson-Sopron megyei kormányablakok

A január 3-i nyitás óta a térségben csaknem 1300-an, Győrben pedig több mint 800-an keresték fel az ügyfélszolgálatokat. Tapasztalatok szerint egyre inkább tudatosul az emberekben, hogy egy helyen tucatnyi hivatalos ügyet el tudnak intézni.

Több mint egy hónapja várja már az ügyfeleket a győri kormányablak a megyeháza aulájában. 30 különböző ügyet lehet itt elintézni, a segélyektől kezdve az igazolásokig hosszú a lista. Sokan azért jönnek, mert nem tudják pontosan, hová fordulhatnak problémájukkal. Ilyenkor a kormányablak munkatársai a megfelelő szervhez irányítják az érdeklődőt. Az elmúlt időszakban 800 esetben segítettek a szakemberek, a legtöbben az ügyfélkapu miatt érkeztek.

Emellett egyre több kérdés van a vállalkozó igazolványok kapcsán. Vállalkozás létrehozásában, adatmódosításban és megszüntetésben is kértek már segítséget. Fontos tudni, hogy nemcsak a Magyar Államkincstárban, hanem a kormányablakoknál is intézhetők a családtámogatási rendszerhez tartozó ügyek, így a gyessel, a családi pótlékkal vagy a gyermeknevelési támogatással kapcsolatos eljárások.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Szeptember 09. 09:14, hétfő | Helyi

Jövőre már pilótákat is képeznek a Széchenyi-egyetemen

A nagy utasszállító repülőgépek vezetésére készíti fel a hallgatókat az a képzés, amelyet a győri Széchenyi István Egyetem indít 2025 februárjától a Wizz Air légitársasággal partnerségben.

2024. Szeptember 09. 08:09, hétfő | Helyi

Iskolapélda Győrben is

Iskolapélda elnevezéssel indított kampányt a rendőrség annak érdekében, hogy tanévkezdéskor ne történjen gyermekeket érintő közlekedési baleset.

2024. Szeptember 09. 07:08, hétfő | Helyi

Veszélyes növény közeledik hozzánk – jelezte az agrárminiszter

A kaukázusi medvetalp mérgező, fényérzékenyítő növény, veszélyes, mivel már az emberi bőrrel érintkezve kifejti mérgező hatását.

2024. Szeptember 08. 09:12, vasárnap | Helyi

Bíró Attila visszatért, a vízilabda edző a GYVSE Uni-Győr női szakágvezetője

Visszatér Bíró Attila a vizilabdasportba.