Városlista
2024. augusztus 2, péntek - Lehel

Hírek

2010. December 31. 07:33, péntek | Kék hírek
Forrás: HírTV

Nevetséges és felháborító esetek – bűnügyi mustra Baranyából

Nevetséges és felháborító esetek – bűnügyi mustra Baranyából

Szomszédaikat meglopó új lakók, egy pék, aki rendszeresen egy bolt előtt végezte dolgát, bliccelő és magánokirat-hamisító ügyvéd és „ártatlan” áramtolvajok – egyebek mellett ilyen esetekkel találkoztak a Baranya megyei rendőrök

A Baranya Megyei Rendőr-főkapitányság összesítése szerint januárban másfél millió forintot csaltak ki egy pécsi nőtől Elefántcsontpartról, mindezt az interneten keresztül. A nő egy autót akart eladni, de a vevő pénzt kért tőle. Azt mondta, engedélyekre, igazolásokra és szállításra kell. A nő fizetett, majd rájött, hogy átverték, ezért feljelentést tett a rendőrségen. Február egyik legbizarrabb híre egy pékről szólt, aki rendszeresen egy bolt előtt végezte a dolgát. A rendőrség egy videofelvétel alapján találta meg a tettest, egy mohácsi péket, aki több hasonló esetet is beismert. A rendőröknek azt mondta, valahogy mindig hirtelen jött rá a szükség. A következő furcsa eset ugyancsak februárban történt: egy tolvaj Pécsváradon szétverte egy présház ajtaját, majd miután fáradságos munkával bejutott, egy babkonzervvel távozott. A présházban drága munkaeszközök is voltak, azokhoz azonban nem nyúlt.

A fővárosban volt bűnöző, pedig el sem hagyta Sellyét

Márciusban sorozatban éltek vissza egy sellyei férfi személyes adataival Pesten. A férfi több fizetési felszólítást és rendőrségi idézést kapott, mert valaki az ő személyes adatait használta. Az idegen többször bliccelt a BKV-n, a MÁV-on, volt detoxikálóban, és belekeveredett egy kábítószerügybe. A férfit a főnöke igazolta, eszerint rendesen dolgozott mindvégig vele, és ki sem tette lábát a városból.

Óriás plüssnyúl

Júniusban egy olyan család esetével találkoztak a rendőrök, akik beköltöztek egy mohácsi társasházba, majd első dolguk az volt, hogy betörtek a szomszédok tárolóiba és elvitték értékeiket. Több zsák ruha és egy óriás plüssnyúl tűnt el, ezt a tolvajok úgy próbálták elrejteni, hogy szőnyeggel letakarták. A rendőrök a nyulat vették észre, amely kilógott a szőnyeg alól. A húszéves férfi és az anyja ellen eljárás indult.

Masszíroztak is a „hölgyek”

Ugyancsak júniusban trükkös tolvajok akadtak a rendőrök horgára. A két fiatal nő egy pécsi nyugdíjas otthonában gázszivárgást ellenőrzött, persze műszerek nélkül. Ráadásként megmasszírozták a tulaj fejét, majd közösen meditáltak. A nyugdíjas nem fogott gyanút, sőt annyira megtetszett neki a szolgáltatás, hogy fizetni is akart érte. Az egyik nő ezt visszautasította, majd megkérte, tartsa lehunyva a szemét és meditáljon tovább. Amíg így tett, a másik nő felforgatta a lakást, elvitt egy eozin tálat és több százezer forintot. A meditálás végén a tulaj rájött, hogy átverték, ezért feljelentést tett a rendőrségen.

24 ezer forint három rozsdás szögért

Szeptemberben ugyancsak átverés áldozata lett valaki: egy férfi drága mobiltelefont rendelt, de a postás csak három rozsdás szeget hozott helyette. A csalódott fiatalember feljelentést tett. Azt mondta, jutányos áron látott mobiltelefont az interneten, ezért vette meg. A három rozsdás szegért 24 ezer forintot fizetett.

„Ártatlan” áramtolvajok

Szintén szeptemberben villanyoszlopról lopott áramot egy család Pécsett. A családfő a lebukás után azt mondta, nem tudja, hogyan történhetett, ki kötötte be hozzájuk az áramot. A házban nem volt mérőműszer, mégis több elektromos fűtőtest, sütő, hűtő, mosógép és számos egyéb berendezés működött, a jelek szerint télire is elektromos fűtést terveztek. Ugyanennek a hónapnak a végén egy csaló ügyvédet fogtak el a rendőrök. Bliccelt, más adatait diktálta be, és a végén más nevére szóló kötelezvényt írt alá egy pécsi buszon. Ezzel magánokiratot hamisított, ami bűncselekménynek számít. Egy beremendi férfi interneten akart autót venni. Lecsapott egy jó ajánlatra, e-mailben szerződött, és azonnal elutalt 1,3 millió forintot egy külföldi számlára. Pár napot várt, majd rájött, hogy azt sem tudja, hogy kinek, milyen számlára utalta el a pénzt, az eladóval azóta sem tudott beszélni. A férfi ezután feljelentést tett.

Kaland a síneken

Novemberben vasúti sínre kanyarodott egy részeg férfi Komlón, mert valószínűleg elnézte az utat. Pár méter után elakadt, sem előre, sem hátra nem tudott menni. Három fiú próbálta kihúzni, de feladták, mert a sorompó leereszkedett. Egyikük rohant a sorompókezelőhöz, másik a mozdony elé, végül az utolsó pillanatban sikerült jelezni a mozdonyvezetőnek és megállítani a tehervonatot. Az ijedségen kívül senkinek nem esett baja, a sofőrt a rendőrök bilincsben vitték el. (lm)

FH

Ezek érdekelhetnek még

2024. Augusztus 01. 07:55, csütörtök | Kék hírek

Négyszáznál több gyorshajtót fogtak a rendőrök az Árpád hídon két hét alatt

Több mint 400 gyorshajtót fogtak a rendőrök az Árpád hídon két hét alatt - közölte a Budapesti Rendőr-főkapitányság szerdán a police.hu oldalon.

2024. Augusztus 01. 07:52, csütörtök | Kék hírek

Keresőmunkára kiképezhető kutyákat vásárol a NAV

A Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) ismét keresőmunkára kiképezhető kutyákat vásárol.

2024. Július 30. 07:59, kedd | Kék hírek

Közel tízezer hamis cipőt találtak a pénzügyőrök Bács-Kiskun vármegyében

Közel tízezer hamis cipőt találtak a Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) pénzügyőrei Bács-Kiskun vármegyében - tájékoztatta az adóhatóság hétfőn az MTI-t.

2024. Július 27. 06:00, szombat | Kék hírek

Lecsapott a rendőrség Kerepesen!

Hat kábítószer-fogyasztót és két -terjesztőt fogtak el szerdán Kerepesen a rendőrök - közölte hivatalos oldalán a rendőrség.