Városlista
2024. augusztus 17, szombat - Jácint

Hírek

2011. Szeptember 15. 18:30, csütörtök | Helyi
Forrás: InfoGyőr

Nikita és a világító kötél

Nikita és a világító kötél

Mielőtt bárki azt gondolná, hogy a hidegvérű bérgyilkosnő egyik újabb történetét fogja az alábbiakban olvasni, előre közlöm, hogy ezeket a sztorikat meghagyjuk a kereskedelmi tévé csatornáknak.

Mi egy csinos, törékeny, és teljesen szelíd ifjú hölgyet mutatunk be az InfoGyőr olvasóinak, Stolcz Nikit, aki még szinte gyerekfejjel döntött úgy, hogy kemény munkával, sok tehetséggel és egy ugrókötéllel meghódítja a világot jelentő deszkákat.

- Tizennégy éve kezdetem versenyszerűen ugrókötelezni, egészen 2007-ig folyamatosan jártam versenyről- versenyre. Aztán felvettek a főiskolára és a tanulmányok mellett már nem jutott rá időm, sőt szerintem ki is öregedtem a versenysportból. Amikor rádöbbentem, hogy ideje befejezni az skipping ezen fajtáját, úgy döntöttem, hogy létre hozok egy saját csapatot, és bemutató előadásokat szervezek. Ez a csapat, ami jelenleg 10 főből áll, tulajdonképpen formációs ugrókötél gyakorlatot mutat be, egyedi koreográfiára, direkt nekünk készített zenére.

- Akkor ez most egy színpadi show, vagy inkább a fittness egy újabb ága?

- Tulajdonképpen nevezhetjük fittnessnek is, hiszen egy másfél órás ugrálás alaposan megmozgat minden izomcsoportot. Nem véletlenül alkalmazzák az ökölvívók erőnléti edzésre az ugrókötelezést, ám mi jobban szeretjük ezt a fajta mozgást, színpadi bemutatónak nevezni, hiszen a koreográfiákba előszeretettel csempészek bele látvány és tánc elemeket is.

- Ezek szerint egy személyben vagy koreográfus és edző is…

- Sőt, még a zenéket is én válogatom ki. Általában ez úgy működik, hogy hallgatok egy zenét, a lelki szemeim előtt pedig megjelenik a mozgás. Szépen lassan összegyűjtöm a megfelelő számokat, és megkérem az egyik dj ismerősömet, hogy mixelje össze nekem a zenerészleteket. Ezután már „csak” a koreográfia betanítása és a rengeteg gyakorlás van hátra…

- Szemérmetlenül fiatal vagy, mindössze 24 éves, gyerekekkel foglalkozol edzőként és mellette még civil állásod is van. Hogy bírod a gyűrődést?

- Nagyon élvezem. Nem tudok elszakadni ettől a sporttól, természetesen voltak, vannak néha mélypontjaim, amikor abba szeretném hagyni, de szerencsére ezeken hamar túlteszem magam. A kötelezés 14 éve a szerelmem. Az edzői munka mellett egy ajándékboltban dolgozom, így a tanítványaimnak kell hozzám, illetve a szabadidőmhöz igazodniuk. A foglalkozásokat mindig akkor tartjuk, amikor nem az üzletben vagyok, szerencsére mindig ugyanakkor vannak a szabadnapjaim, így e téren is tudunk rendszert tartani.

- Beszéljünk a produkcióról…

- Van egy rendezvénysorozatom Skipping Show címmel, a csapatom neve pedig Skipping Girls. Ez egy két órás, nagyon látványos műsor, aminek már több állomása volt megyeszerte. Felléptünk a többi között Fertődön, Kisbéren, Dunakilitiben és Lipóton is. Ez nem egy verseny, hanem inkább egy szórakoztató bemutató, amelynek keretében vendégül látunk más csoportokat is. Fellépett már velünk a Bárczy Gusztáv Gyógypedagógiai Intézet növendék csoportja is. Jó volt látni, hogy a sérült gyerekek milyen élvezettel ugróköteleztek, így el is határoztuk, hogy ők rendszeres vendégei lesznek a shownak.

- Hol találkozhat a produkcióval legközelebb a közönség?

- Szeptember 24.-én a Barátság parkban lépünk fel egy sport rendezvény keretében, majd szeptember 30.-án a Kovács Margit ÁMK vendégei leszünk. Itt több új látványelemet is ki szeretnék próbálni. Régi vágyam például az, hogy világító kötelekkel mutassuk be a műsort.


Ezek érdekelhetnek még

2024. Augusztus 16. 09:09, péntek | Helyi

A házigazdák győztek az Elektromos Kupán

Múlt héten szombaton rendezték meg az Elektromos Kupát, a győri Iparcsatornán. Az Iparcsatorna a versenyzés szempontjából nagyon megosztó, mert egy rendkívül nehéz víz, ami mindig más arcát mutatja.

2024. Augusztus 16. 08:08, péntek | Helyi

Idén is zsebbenyúlós az iskolakezdés – Gazdasági Magazin 9.rész

Már szinte minden papírboltban elkezdődött a nagyroham az iskolakezdés előtt.

2024. Augusztus 16. 07:10, péntek | Helyi

III. fokú riasztás és vízosztás a pályaudvarokon – Győrben is

Harmadfokú hőségriasztást hirdettek ki, ezért augusztus 14-től augusztus 18-ig a MÁV, a VOLÁN és a GYSEV is az utasai számára díjmentesen vizet biztosít.

2024. Augusztus 15. 09:12, csütörtök | Helyi

Apa és fia is bajnok Jiu-Jitsuban

A brit és a magyar bajnoki címet is magáénak tudhatja apa és fia. Dr. Varga István és Varga András Győrből hódította meg Európát, és gyűjtött be számos hazai és nemzetközi elismerést Jiu-Jitsuban.