Városlista
2024. augusztus 7, szerda - Ibolya

Hírek

2024. Augusztus 07. 09:12, szerda | Helyi

Nincs sportorvosi: tizenkét csapat ki sem állt a Keglovich Kupában

Nincs sportorvosi: tizenkét csapat ki sem állt a Keglovich Kupában

Rendkívül népszerű a megyei csapatok körében a Keglovich Kupa, nyáron úgy tűnik, mégis nehézkes a kezdés.

A hétvégi első fordulót ugyanis – bár a sorsolás elkészült – tizenkét Győr-Moson-Sopron vármegyei csapat lemondta, így az ellenfeleik játék nélkül jutottak tovább. A Győri Cápák jelezte: "rengeteg csapat küzd a sportorvosi rendszer hibáival, sajnos minket most ért el a hatása."

Sopronkövesd, Fertőrákos, Sopronhorpács, Rábakecöl, Bágyogszovát, Győri Cápák, Gyarmat, Gyömöre, Sokorópátka, Mindszentpuszta, Nagyszentjános, Dunaszeg jelezte, nem tud pályára lépni a Keglovich Kupában, sőt az Újrónafő-Levél mérkőzés is elmaradt. Fenti csapat ellenfele így 3-0-lal, játék nélkül jutottak tovább. Augusztus elején, a nyaralások idején sok kiscsapatnak nehézséget okoz az indulás. Az egyik érintett, a Győri Cápák jelezte: sajnos nem tudnak hivatalosan kiállni a Csikvánd gárdája ellen a kupában, így az ellenfelük jutott tovább játék nélkül a következő körbe. "Rengeteg csapat küzd a sportorvosi rendszer hibáival, sajnos minket most ért el a hatása."

A falusi foci gondjai kapcsán a minap a közösségi oldalon Csányi Sándort, az MLSZ elnökét szólította meg a Répcementi SE. Többek közt azt kéri: nézzen le az amatőrökhöz is, érdeklődjön, hogyan működnek a sportorvosi vizsgálatok. "Szerintem egy katasztrófa. Falusi csapatok 30-50 gyereket kell, hogy 50-60 kilométerekre utaztassanak! Vármegyei második osztályban a felnőttek 10 csapatos bajnokságban játszanak! Az ifisták meg 9 csapatosban" – írta a klub.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Augusztus 07. 08:11, szerda | Helyi

Felavatták Klapka György emléktábláját

Felavatták Klapka György emléktábláját a győri Király utcában.

2024. Augusztus 07. 07:11, szerda | Helyi

Végső búcsú Pálfalvi A. Jánostól

Csütörtökön vesznek végső búcsút Pálfalvi A. Jánostól az ismert zenésztől, zeneszerzőtől és zenetanártól, aki türelemmel viselt betegségben elhunyt.

2024. Augusztus 06. 09:12, kedd | Helyi

„Te életet mentesz, mi élményt adunk!”

Ezzel a felhívással véradásra buzdít a Magyar Vöröskereszt Győr-Moson-Sopron Vármegyei Szervezete. Véradásoddal az életmentés mellett, akár nyerhetsz is!

2024. Augusztus 06. 07:13, kedd | Helyi

Tűzifa rezsicsökkentés után: ennyibe kerül most egy köbméter

Nincs már hatósági áras tűzifa, mégsem drágább köbmétere, mint amikor rezsicsökkentettként ezrek álltak sorba érte.