Városlista
2024. május 17, péntek - Paszkál

Hírek

2012. Április 20. 17:00, péntek | Helyi
Forrás: Győr24

Nincs több lógás, jönnek az iskolaőrök?

Nincs több lógás, jönnek az iskolaőrök?

Fellélegezhetnek az oktatási intézmények, a Belügyminisztérium tervei szerint radikálisan visszaszorítanák a lógást, mégpedig iskolaőrökkel. Győrben alapvetően örülnek a kezdeményezésnek.

Már nemcsak a középiskolákban, az általános iskolákban is egyre gyakoribbak a lógós diákok. Az iskolakerülés mögött persze több tényező lappang, sokszor a tanuló csak buliból nem megy be órára, de az is jellemző, hogy a nebuló azért tartózkodik távol az intézménytől, mert egész egyszerűen nem készült valamelyik tantárgyra.

A jövőben a Belügyminisztérium, ha így tetszik, még inkább tanulásra sarkallja a fiatalokat, a tárca ugyanis iskolaőrök alkalmazását engedélyezné a létesítményekben. A szakemberek több joggal rendelkeznének, például feltartóztathatnák a „szökni” készülő gyermeket, betartathatnák a házirendet, megállíthatnák a betolakodókat, sőt, ha bűncselekményt észlelnek akár testi kényszert is alkalmazhatnának.

További részletek a Győr24 oldalon.

Címkék: Győrben, Iskolaőr

Ezek érdekelhetnek még

2024. Május 16. 09:15, csütörtök | Helyi

Változik az időpont foglalás rendszere

Július 1-től az Egészségablak applikációban és a 1812-es telefonszámon is lehet majd időpontot foglalni.

2024. Május 16. 08:13, csütörtök | Helyi

Kollégánk, Meronka Péter – Gyulai István díjat kapott! Büszkék vagyunk rá!

A Gyulai István díj, a sportújságírás teteje hazánkban! Idén ezt a mi kollégánk, Meronka Péter vehette át Gyulán!

2024. Május 16. 07:19, csütörtök | Helyi

Szőlészek figyelem!

A Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal felhívja a szőlő-szaporítóanyagok előállításával és forgalmazásával foglalkozók figyelmét, hogy a tevékenységük bejelentésének határideje 2024. május 20.

2024. Május 15. 10:31, szerda | Helyi

Győr legfinomabb kakaós csigáját kerestük – Megtaláltuk!

Kétféle ember van a világon: van aki tekeri, van aki harapja a kakaós csigát. Akár harapod, akár tekered a Bedő Pékség csigáját, egy problémád lesz vele: egyszer véget ér a tekercs. Handl Tamás az elmúlt több mint negyven évben csigák