Városlista
2024. augusztus 15, csütörtök - Mária

Hírek

2012. Április 20. 17:00, péntek | Helyi
Forrás: Győr24

Nincs több lógás, jönnek az iskolaőrök?

Nincs több lógás, jönnek az iskolaőrök?

Fellélegezhetnek az oktatási intézmények, a Belügyminisztérium tervei szerint radikálisan visszaszorítanák a lógást, mégpedig iskolaőrökkel. Győrben alapvetően örülnek a kezdeményezésnek.

Már nemcsak a középiskolákban, az általános iskolákban is egyre gyakoribbak a lógós diákok. Az iskolakerülés mögött persze több tényező lappang, sokszor a tanuló csak buliból nem megy be órára, de az is jellemző, hogy a nebuló azért tartózkodik távol az intézménytől, mert egész egyszerűen nem készült valamelyik tantárgyra.

A jövőben a Belügyminisztérium, ha így tetszik, még inkább tanulásra sarkallja a fiatalokat, a tárca ugyanis iskolaőrök alkalmazását engedélyezné a létesítményekben. A szakemberek több joggal rendelkeznének, például feltartóztathatnák a „szökni” készülő gyermeket, betartathatnák a házirendet, megállíthatnák a betolakodókat, sőt, ha bűncselekményt észlelnek akár testi kényszert is alkalmazhatnának.

További részletek a Győr24 oldalon.

Címkék: Győrben, Iskolaőr

Ezek érdekelhetnek még

2024. Augusztus 14. 14:53, szerda | Helyi

Nagyszabású ingyenes rendezvénnyel ünnepel ősszel az ETO Park

Óriási bulival és színes programokkal várja a lakosságot az ETO Park Szolgáltató & Élményközpont 2024. szeptember 20-án! Az esemény apropóját az adja, hogy újra élettel telik meg az épület. Közel két év kemény munka után szeptember

2024. Augusztus 14. 09:14, szerda | Helyi

Liszt-liszt, csak a csomagolás más?

Annyi féle liszt van a boltok polcain, hogy rendkívül nehéz eligazodni közöttük és kiválasztani a célnak megfelelőt.

2024. Augusztus 14. 08:13, szerda | Helyi

Táborozók a győri kórház Skill laborjában

Újraélesztést gyakoroltak és még egy rutinműtétet is kipróbálhattak a gyerekek a Petz Aladár Egyetemi Oktató Kórház „Ecc-Petz” táborában.

2024. Augusztus 14. 07:14, szerda | Helyi

Az egyetem átvette a Győri Tánc- és Képzőművészeti Iskola fenntartását

A Széchenyi István Egyetem fenntartásában működik tovább augusztus 1-jétől a Győri Tánc- és Képzőművészeti Általános Iskola, Szakgimnázium és Kollégium.