Városlista
2021. október 18, hétfő - Lukács

Hírek

2010. Február 15. 06:22, hétfő | Belföld
Forrás: HírTV

Nincs már elzárt település Fejérben

Nincs már elzárt település Fejérben

Nincs már elzárt település Fejér megyében, miután sikerült a közútkezelő munkagépeinek járhatóvá tenniük a Csákvár-Felcsút közti főutat, így több mint 24 óra után, vasárnap délutánra felszabadult a hó fogságából Vértesbogl

Sikerült járhatóvá tenni a Székesfehérvár - Iszkaszentgyörgy útszakaszt is, viszont továbbra is járhatatlan, vagy csak nagyon nehezen járható a Székesfehérvár - Zámoly közti út, Bicske egyik belterületi bekötőútja, valamint a Káloz-Sárkeresztúr-Sárosd, illetve Szabadegyháza-Adony között utak, ezeket lezárva tartják.

Továbbra is nehezen járható a Fehérvárcsurgó - Bodajk közti út, több helyen hóátfúvások lassítják a közlekedést. Változatlanul több szakaszon nehezen járható a Mór - Zirc közti út is Bakonycsernyénél, illetve a Velencei-tavat északról kerülő országút Sukoró és Pákozd között.

Kiszabadult vonatok

Sikerült kiszabadítani azt a vonatot és a segítségére siető mozdonyokat, amelyek még szombaton akadtak el a kétméteres hótorlaszok közt Polgárdinál, így délután fél háromtól újraindulhatott a vonatközlekedés Székesfehérvár és Balatonkenese között.

Mint a HavariaPress korábban beszámolt róla, az erős széllel párosult intenzív havazás miatt szombat reggel elakadt egy vonat a Budapest-Tapolca vasútvonalon, Polgárdi és Csajág állomások közt, majd ugyanígy jártak a kimentésére küldött mozdonyok is. A mentési munkálatok szombaton egész nap eredménytelenek maradtak, végül vasárnap délutánra sikerült elhárítani a hótorlaszokat és kiszabadítani a járműveket.

Az elakadt motorvonat és a kivontatására küldött mozdonyok kimentéséért mintegy 30 ember és egy speciális, hómaróval felszerelt Unimog dolgozott, végül egy hóekés mozdony járta végig a vasúti pályát Balatonakarattya és Polgárdi között, így vált szabaddá az út a személyszállító vonatok számára Polgárdi és Csajág között is. A vonatpótló autóbuszokat a MÁV-START Zrt. 15 óra után lemondta. Jelenleg azonban a motorvonatok még csak nagyobb teljesítményű dízelmozdony vontatásával mehetnek át a Székesfehérvár és Balatonkenese szakaszon. Ezeknek az úgynevezett dízel előfogatoknak a rá- illetve lecsatolása miatt az ilyen vonatoknál 10-15 perces késésekre lehet számítani.

(HavariaPress)


Ezek érdekelhetnek még

2021. Október 17. 18:09, vasárnap | Belföld

Egy rakás csempészcigivel bukott le

Több mint 18 millió forint értékű csempészett cigarettát szállított, a szabolcsi rendőrök elfogták.

2021. Október 17. 14:08, vasárnap | Belföld

Minden, 2021-ben családi kedvezményre jogosult gyermekes szülőnek jár az adó-visszatérítés

Minden, 2021-ben családi kedvezményre jogosult gyermekes szülőnek jár az adó-visszatérítés.

2021. Október 17. 13:07, vasárnap | Belföld

Már több mint 50 ezer család igényelt otthonfelújítási támogatást

Több mint 50 ezer család igényelt már otthonfelújítási támogatást összesen mintegy 65 milliárd forint értékben - mondta a közösségi oldalán szombaton közzétett videójában Novák Katalin.

2021. Október 17. 11:04, vasárnap | Belföld

Csaknem 800 ezer antigén gyorstesztet kapnak a háziorvosok

Közel 800 ezer antigén gyorstesztet kapnak a háziorvosok a koronavírus-gyanús betegek tesztelésére - olvasható a koronavirus.gov.hu kormányzati portálon.