Városlista
2024. április 25, csütörtök - Márk

Hírek

2010. Február 15. 06:22, hétfő | Belföld
Forrás: HírTV

Nincs már elzárt település Fejérben

Nincs már elzárt település Fejérben

Nincs már elzárt település Fejér megyében, miután sikerült a közútkezelő munkagépeinek járhatóvá tenniük a Csákvár-Felcsút közti főutat, így több mint 24 óra után, vasárnap délutánra felszabadult a hó fogságából Vértesbogl

Sikerült járhatóvá tenni a Székesfehérvár - Iszkaszentgyörgy útszakaszt is, viszont továbbra is járhatatlan, vagy csak nagyon nehezen járható a Székesfehérvár - Zámoly közti út, Bicske egyik belterületi bekötőútja, valamint a Káloz-Sárkeresztúr-Sárosd, illetve Szabadegyháza-Adony között utak, ezeket lezárva tartják.

Továbbra is nehezen járható a Fehérvárcsurgó - Bodajk közti út, több helyen hóátfúvások lassítják a közlekedést. Változatlanul több szakaszon nehezen járható a Mór - Zirc közti út is Bakonycsernyénél, illetve a Velencei-tavat északról kerülő országút Sukoró és Pákozd között.

Kiszabadult vonatok

Sikerült kiszabadítani azt a vonatot és a segítségére siető mozdonyokat, amelyek még szombaton akadtak el a kétméteres hótorlaszok közt Polgárdinál, így délután fél háromtól újraindulhatott a vonatközlekedés Székesfehérvár és Balatonkenese között.

Mint a HavariaPress korábban beszámolt róla, az erős széllel párosult intenzív havazás miatt szombat reggel elakadt egy vonat a Budapest-Tapolca vasútvonalon, Polgárdi és Csajág állomások közt, majd ugyanígy jártak a kimentésére küldött mozdonyok is. A mentési munkálatok szombaton egész nap eredménytelenek maradtak, végül vasárnap délutánra sikerült elhárítani a hótorlaszokat és kiszabadítani a járműveket.

Az elakadt motorvonat és a kivontatására küldött mozdonyok kimentéséért mintegy 30 ember és egy speciális, hómaróval felszerelt Unimog dolgozott, végül egy hóekés mozdony járta végig a vasúti pályát Balatonakarattya és Polgárdi között, így vált szabaddá az út a személyszállító vonatok számára Polgárdi és Csajág között is. A vonatpótló autóbuszokat a MÁV-START Zrt. 15 óra után lemondta. Jelenleg azonban a motorvonatok még csak nagyobb teljesítményű dízelmozdony vontatásával mehetnek át a Székesfehérvár és Balatonkenese szakaszon. Ezeknek az úgynevezett dízel előfogatoknak a rá- illetve lecsatolása miatt az ilyen vonatoknál 10-15 perces késésekre lehet számítani.

(HavariaPress)


Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 25. 06:00, csütörtök | Belföld

Használtautó-kereskedőt buktattak le az adóellenőrök

Megbukott az adóellenőrzésen az a használtgépjármű-kereskedő, aki nyilvántartásait meghamisítva fiktív kölcsönszerződésekkel fedte el bevételeit.

2024. Április 25. 06:00, csütörtök | Belföld

A kormány felszólította az üzemanyag-kereskedőket, hogy áraikat igazítsák a régiós átlaghoz

A kormány felszólítja az üzemanyag-forgalmazókat, hogy áraikat önkéntes alapon igazítsák a régiós átlaghoz, hogy a magyar üzemanyagárak ne szakadjanak el attól - jelentette be a nemzetgazdasági miniszter szerdán.

2024. Április 24. 18:24, szerda | Belföld

IPOSZ konferencia a Digitalizációs Keretmegállapodás megvalósulásáról

Hévízen, az IPOSZ által szervezett konferencián az európai digitális átmenet és a Digitális Keretmegállapodás végrehajtásának fontossága került előtérbe.

2024. Április 24. 14:31, szerda | Belföld

Orbán Viktor: szakmunka és szakmunkás nélkül nincs jövő

Budapest, 2024. április 24., szerda (MTI) - Az elmúlt 15 évben felépítettük a munkaalapú gazdaságot, és ma már mindenki tudja, hogy szakmunka és szakmunkás nélkül nincs jövő