Városlista
2024. július 17, szerda - Endre, Elek

Hírek

2011. Október 18. 11:30, kedd | Helyi
Forrás: Gézengúz Alapítvány

Önkéntesek segítik a Gézengúzt

Önkéntesek segítik a Gézengúzt

A Gézengúz Alapítvány győri tagozata 1993 óta van jelen a városban csecsemő-rehabilitációs tevékenységével.

A Nemzeti Civil Alap kiírásán 736.000 Ft támogatás nyertünk az Önkéntesség Európai Évéhez kötődő kiíráson, a fogadószervezetek önkénteseket bevonó kapacitásának fejlesztése céljából.
A támogatási összeg biztosította a számítógépes munkaállomás kialakítását az önkéntesek számára (250 ezer Ft), valamint az önkéntesek mentorálását, munkájuknak koordinálását és a projekt adminisztrációját (299 ezer Ft), továbbá a nyilvánosság biztosítását (187 ezer Ft).

„Az önkéntes tevékenység társadalmi megbecsültségének emelése, az önkéntes tevékenység népszerűsítése” című (NCA-CIV-11-A-0359) projekt keretében alapítványunk egy professzionális önkéntes csoportot alakított ki. A projekten 8 fő önkéntes dolgozott, összesen 258 munkaórával segítve alapítványunkat.
Munkájuk eredményeképpen a következő projektelemek önálló kidolgozására került sor:
 rehabilitációs központunk teljes (mozgás/látás/hallás) akadálymentesítési és energiagazdálkodás optimalizálási tervének kidolgozása,
 a tetőtér beruházás előkészítése,
 és a programhoz kapcsolódó kommunikációs terv.

Az önkéntesek tevékenységének koordinálásában a Camelot Mozgássérült Fiatalok Győri Egyesülete által működtetett önkéntes iroda segítette a munkánkat.

Fontos eredmény, hogy a program az alapítvány körül álló széles, társadalmi kört mozgósította, a piaci és a civil szektort összefogásra késztette a térségben a csecsemő-rehabilitáció érdekében. Jó példa a TESCO Globál Áruházak Zrt. közös szervezésben megrendezésre kerülő II. Jótékonysági kerekezésünk (2011. szeptember 17-én), melybe 15 fő vállalati önkéntes kapcsolódott be.
A társadalmi felelősségvállalás másik színtere a Budapest Bank 20 munkatársának önkéntes munkája (2011. október 15-én) volt, akik segítségével megszépült a családokat fogadó rehabilitációs központunk környezete.

A pályázati program zárásával egyidőben a GÉZENGÚZ HÁZ tetőterének beruházása kezdetét veszi.
A tetőtér beépítésével a csecsemő-rehabilitációs tevékenységünket tudjuk hosszútávon szélesíteni, mely szükségszerű, hiszen terápiás ellátásunkra folyamatosan nő az igény és a 2005-ben átadott épület alsó szintjét kinőttük. Előrelépés számunkra az infrastrukturális növekedés, mely lehetővé teszi az ellátási kapacitás bővítését.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Július 16. 09:11, kedd | Helyi

Félmillió az alap, jól lehet keresni Győr-Moson-Sopronban

Győr-Moson-Sopronban bruttó egymillió forintot is kereshetnek a szakképzett fizikai munkások, de a betanított munkások bére is elérheti a 650 ezret.

2024. Július 16. 08:16, kedd | Helyi

A víz mellett a sót is pótolni kell

Legalább két-három liter folyadékot kell elfogyasztani a nyári melegben.

2024. Július 16. 07:14, kedd | Helyi

Győrieknek féláron ad most belépőt a múzeum

A győri lakosok kedvezményt kapnak a Rómer Flóris Művészeti és Történeti Múzeum kiállításaira szeptember végéig – tette közzé az intézmény. A kedvezmény az ideiglenes lakcímmel rendelkezőkre is vonatkozik.

2024. Július 15. 09:13, hétfő | Helyi

Munka a kánikulában: a medence partján sem könnyű

A sorozatunkat folytatjuk egy evidensnek tűnő helyszínen: a strandon. Hogy bírják a meleget azok, akik karnyújtásnyira vannak a medencétől?