Városlista
2024. július 16, kedd - Valter

Hírek

2020. December 10. 05:00, csütörtök | Belföld
Forrás: mti - illusztráció: pixabay

NNK: ügyeljünk a védekezésre és bízzunk a vakcinában!

NNK: ügyeljünk a védekezésre és bízzunk a vakcinában!

A járványügyi szabályok betartására és a védőoltások iránti bizalom fenntartására kérte a lakosságot a Nemzeti Népegészségügyi Központ (NNK) járványügyi osztályvezetője az operatív törzs sajtótájékoztatóján szerdán.

Galgóczi Ágnes kérte, hogy a karácsonyi készülődés során mindenki fokozottan ügyeljen a járványügyi szabályok betartására, különösen a zsúfolt helyeken, például bevásárlóközpontokban, mert ezek kritikus pontjai a fertőzés terjedésének.

Beszélt arról is: Magyarországon a hatóságok, szakemberek azért dolgoznak, hogy a lakosság számára a közeljövőben elérhető legyen biztonságos és hatékony védőoltás.

A védőoltások már bizonyítottak. Számos fertőző betegség van, amely vakcinával megelőzhető. Magyarországon széles körű bizalom övezi a védőoltásokat. "Kérek mindenkit, hogy ezt a bizalmat továbbra is tartsa fenn!" - mondta a szakember.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Július 16. 08:15, kedd | Belföld

Ötven tartalékos kezdi meg az alapkiképzést Szentendrén

Mintegy ötven fiatal kezdi meg hétfőn az egységes alapkiképzést a szentendrei Görgey Artúr laktanyában - mondta el a közmédiának Huszár Ferenc ezredes hétfőn a helyszínen.

2024. Július 16. 08:14, kedd | Belföld

Tizenhat vármegyében és 6 budapesti kerületben irtják a szúnyogokat a héten

Tizenhat vármegye négyszáznegyvennégy településén és Budapest hat kerületében lesz a héten szúnyoggyérítés - tájékoztatta az Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság (OKF) hétfőn az MTI-t.

2024. Július 16. 08:09, kedd | Belföld

Idén is számos útszakasz újul meg a Magyar Falu Program keretében

Tízmilliárd forintból folytatódik országszerte a mellékutak állapotának javítása - közölte a Miniszterelnökség hétfőn az MTI-vel.