Városlista
2024. május 20, hétfő - Bernát, Felícia

Hírek

2016. Április 25. 19:48, hétfő | Helyi sport
Forrás: CMB Cargo-UNI Győr honlapja

Női kosárlabda: ezüstérmes lett a CMB Cargo-UNI Győr csapata

Női kosárlabda: ezüstérmes lett  a CMB Cargo-UNI Győr csapata

Nem az aranyat buktuk el, az ezüstöt nyertük meg - tudhatjuk meg a CMB Cargo-UNI Győr beszámolójából.

Uniqa-Sopron-CMB Cargo-UNI Győr 81-60 (22-15, 23-16, 18-11, 18-18)

Sopron, NB I-es döntő, 3. mérkőzés, 800 néző. V.: Papp, Kapitány, Hegedűs.

Sopron: FEGYVERNEKY 4, HONTI 7/3, Simon 6/3, Peters 6, Krnjic 8. Cs.: CRVENDAKIC 17/9, CIGLAR 18/12, Dubei 7/3, Lelas 2, Zsovár 2, Weninger 2, Határ 2. Edző: Sterbenz László.

UNI Győr: Radocaj 10/6, Chaney 10, Laklóth, Grigalauskyte 7/3, GOREE 20. Cs.: Varga Zs. 2, Horváth L., Horváth K., KOCH 7/3, Török Á. 1, Nagy R. 3/3, Kovács V. Edző: Völgyi Péter.

Két rossz dobással nyitottunk, ellenben a hazaiak Peters - egy duplát szerzett - és Honti - ő beemelt egy triplát - révén 5-0-ra elléptek. Goree kezdte nálunk a pontgyártást, Radocaj pedig egy triplával kiegyenlített. A folytatásban fej fej mellett haladtak a csapatok, a soproni kosarakra mindig jött válasz Goree-tól (5. perc: 9-9). Goree lendületben maradt, nyolcadik pontjával átvettük a vezetést, Sterbenz László pedig időt kért. Crvendakic nehéz helyzetből dobott hárompontost, majd Chaney tett róla, hogy újra nálunk legyen az előny. Sajnos nem sokáig, Ciglar és Crvendakic is a félkörön kívülről talált be. Utóbbi lépésgyanús szituáció után talált be. Völgyi Péter időt kért (8. perc: 18-13). Varga Zsófi szerzett fontos kosarat. A hajrában Peters két büntetője után 22-15 volt a hazaiaknak, a szakasz is ezzel az eredménnyel zárult.

A második tíz percet Fegyverneky duplája vezette fel, nálunk Goree dobta az első kosarat. Ciglar a soproniak ötödik tripláját emelte be - érdekesség, hogy nem hibázott triplát a hazai gárda -, ezzel tíz pontra nőtt a különbség (27-17), amit Ciglar és Dubei tovább növelt. Időt is kért Völgyi Péter. A holtpontról Goree két büntetőjével mozdultunk el, de sajnos Ciglar újabb hármast dobott. Nálunk egyedül Goree tartotta versenyben a csapatot, majd Chaney is betalált. Több rossz támadás végén Simon szerzett újra kosarat, majd Grigalauskyte növeltze pontjaink számát. A pluszbüntető kimaradt, a lepattanó ugyan meglett, de Varga triplakísérlete kimaradt. Sikerült kivédekezni egy hazai támadást, de nem sikerült ponttal befejezni az akciót. Kimaradt egy soproni támadás is, Chaney viszont büntetőkből hozta közelebb csapatunkat (19.perc: 40-29). Sterbenz László kérte ki idejét. Chaney újabb kosarával tíz ponton belülre kerültünk, Crvendakic azonban beemelt egy újabb triplát, a dudaszó pillanatában pedig Fegyverneky dobott egy kétpontost, 45-31-re alakítva az eredményt a nagyszünetre.

Nehezen született meg az első kosár a második féldiőben, bő másfél perc után Radocaj talált be középtávolról, majd egy triplát is beemelt szerb Európa-bajnokunk (45-36). A soproniaknak láthatóan nem ízlett agresszív, csapdázós védekezésünk. Három perc után Crvendakic saját lepattanóból talált be, s még dobhatott is egy büntetőt - ezt sem hibázta el. Kissé megakadt a gépezet, Völgyi Péter időkéréssel próbálta rendezni a sorokat (26. perc: 50-36). Radocaj kosara hosszú percek után egy 12-0-ás soproni rohanás végére tett pontot (28. perc: 57-38). A negyed hajrája is a hazaiaké volt, a zárószakasz 63-42-ről indult.

Ebben Grigalauskyte egy hármassal kezdte a pontgyártást, s ez valódi dobópárbaj alakult ki, mindkét oldalon pályára kerültek a fiatalok, illetve a kevés játéklehetőséget kapók. Innentől kezdve gyakorlatilag az volt a kérdés, húsz ponton belül tudunk-e maradni a harmadik mérkőzésen. Ez végül nem sikerült. Mindent egybevetve csapatunk becsülettel végigküzdötte a döntőt, de a realitás ez. Ugyanakkor csapatunk minden dicséretet megérdemel, mert a legvérmesebb álmokat is túlszárnyalták a lányok a fináléba kerüléssel, tulajdonképpen nyugodtan kijelenthetjük, nem elveszítettük az aranycsatát, hanem nyertünk egy ezüstérmet...

Sterbenz László: - Nagyon örülünk, hogy megszereztük az aranyérmet, annak meg különösképpen, hogy hazai közönség előtt tudtuk ezt elérni. Gratulálok a csapatnak, azt gondolom, ezen a mérkőzésen is kézben tartottuk az irányítást.

Völgyi Péter: - Gratulálok a Sopronnak, a mezőny legkimagaslóbb csapat szerezte meg a bajnoki címet, de mi sem lehetünk elégedetlenek az ezüstéremmel. Ezen a meccsen próbáltunk kockáztatni, próbáltunk kevés kosarat kapni a gyűrű alól, ám ezt hármasokkal jól átdobta a Sopron, utána a csapdázással is kísérleteztünk, de ezúttal sem volt ellenszerünk a soproniak ellen.

Koch Dóra: - Nem vagyok csalódott, annak ellenére, hogy három sima vereséget szenvedtünk el a fináléban. Úgy vélem, számunkra a Diósgyőr elleni siker volt az igazi bravúr. Az, hogy itt voltunk a fináléban, az csak hab volt a tortán. Igyekeztük megnehezíteni a soproniak dolgát, ennyire tellett az erőnkből.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Május 20. 16:00, hétfő | Belföld

Gyérítik a szúnyogokat

Kilenc vármegyében, csaknem ötvenezer hektáron gyérítik a szúnyogokat

2024. Május 20. 12:00, hétfő | Sport

Kosárlabda

3x3-as olimpiai selejtezőtorna - Magyarország - Csehország

2024. Május 20. 09:15, hétfő | Helyi

Világranglista: a legjobbak közé került a győri egyetem

A lista készítői egyebek mellett vizsgálták a publikációk idézettségét és a kutatásból származó bevételeket.

2024. Május 20. 09:00, hétfő | Sport

Labdarúgás-Németország

Legidősebb fia gólja ellenére vereséggel búcsúzott a Hertha kispadjától Dárdai Pál