Városlista
2024. május 20, hétfő - Bernát, Felícia

Hírek

2015. Április 07. 09:12, kedd | Helyi
Forrás: gyorikosar.hu

Női kosárlabda NB I - Győri siker Pécsen

Női kosárlabda NB I - Győri siker Pécsen

A Győr 13 ponttal jobbnak bizonyult a házigazda PEAC-Pécsnél a női kosárlabda NB I 3. helyéért zajló párharc hétfői első mérkőzésén.

Eredmény:
a 3. helyért, 1. mérkőzés:
PEAC-Pécs - CMB CARGO UNI Győr 61-74 (25-17, 11-21, 16-16, 9-20)
A párharc az egyik fél második győzelméig tart, a második mérkőzésre csütörtökön kerül sor.

később:
döntő, 1. mérkőzés:
UNIQA-Euroleasing Sopron - Aluinvent DVTK Miskolc 19.00

Tamara Radocaj ugyan a keretben volt, de nélküle kezdtük a bronzcsatát. Raksányi egy triplával nyitotta meg a pontgyártást, melyre Czirják sikeres közelivel válaszolt. Ugyanő a vezetést is megszerezhette volna, ha mindkét büntetőjét bedobja, de csak az egyik volt pontos. Innen egy 10-2-es hazai rohanás következett, jókor jött Ivanovic triplája (13-8), de nem sokkal később már tíz pont volt oda, ugyanis az ex-győri Hurst is beemelt egy triplát (18-8). Orozovic kosara után 25-12 volt a hazaiaknak, szerencsére a szakasz hajráját egy 5-0-val tudtuk befejezni. Így is nyolcpontos hátrányban voltunk tíz perc játék után.

A második etap elején Vajda kosarával kerültünk még közelebb a pécsiekhez, s a lendület nem hagyott alább, hiszen egy Czirják-tripla után máris egyenlő volt az állás (27-27). Más kérdés, hogy Hurst is dobott egy hármast, de Laklóth sem akart kimaradni a nagy dobópárbajból, ezúttal ő egalizált (30-30). Felváltva estek ezután a kosarak, először a meccs folyamán Koch közelije után vezettünk (34-36), s bár Hurst egyenlítertt, a végszó a miénk volt, Vincze kosara után a mi előnyünkkel vonulhattak pihenőre a csapatok (36-38).

Szünet után két-két pécsi és győri pont után egy triplával fordítottak a hazaiak (41-40), s elléptek öt ponttal (49-44). Nem adtuk azonban fel: Vajda közelije után Czirják triplával egyenlített (49-49), s ismét csapatunké volt a csattanó, hiszen Laklóth közelről volt eredményes, ami azt jelentette, hogy a zárófelvonásra nem változott a helyzet tíz perc elteltével sem, továbbra is két ponttal vezettünk (52-54).

Az utolsó szakaszban hosszú percekig nem találtak be a csapatok a gyűrűbe, egyedül Koch szerzett egy duplát, majd a 34. percben Nevena Jovanovic hármasával egy pont volt mindössze az előnyünk. Mintha ez a PEAC-ot nyugtatta volna meg, mert Hurst révén ismét náluk volt az előny, szerencsére csak egy pillanatra. Hosszabb kosárcsend után Czirják középtávolija, majd Ivanovic hármasa jelezte, ezt a meccset nem szeretnénk kiengedni a kezünkből. A 37. percben Vajda triplája után már tényleg oltári nagy balszerencse kellett volna ehhez (59-66). A hazaiak edzője még időt kért, de már nem volt ellenszer, egy újabb 6-0-ás rohanás végleg padlóra küldte a baranyaiakat. Mindez azt jelenti, hogy már csak egy győzelemre vagyunk a bronzéremtől. Ennek megszerzésére csütörtökön 18 órakor az egyetemi csarnokban nyílik lehetőségünk.

Völgyi Péter: - Nem ijedtünk meg, mikor az elején a PEAC nagyon bekezdett. Tudtuk, hogy csak küzdeni kell, s utolérhetjük őket. Döntő volt a szabad labdákért és a lepattanóért vívott harc, s az, hogy mi voltunk ebben a jobbak, ahogyan a fordulópontokból is jobban jöttünk ki. Az is látszódott a pécsieken, hogy csalódottak az elődöntő miatt, emellett egy kicsit mi voltunk a frissebbek, ettől függetlenül is óriási fegyvertény, hogy egy légióssal győzni tudtunk. Csütörtökön nem szeretnénk már kiengedni a kezünkből a félig nálunk lévő bronzérmet.

Forrás:gyorikosar.hu

Ezek érdekelhetnek még

2024. Május 20. 09:15, hétfő | Helyi

Világranglista: a legjobbak közé került a győri egyetem

A lista készítői egyebek mellett vizsgálták a publikációk idézettségét és a kutatásból származó bevételeket.

2024. Május 20. 08:15, hétfő | Helyi

Ezért érdemes a hazai földiepret választani

Már kapható a friss magyar földieper. A híradónk által megkérdezett termelő elmondta, jobb lett a termés, mint tavaly, és a minőségére sem lehet panasz.

2024. Május 20. 07:10, hétfő | Helyi

Ennél bájosabbat ma már nem fog látni! – Nyolc fiókát nevel a hattyúpár az adyvárosi 2-es tónál

Nézze meg a fotókat a családról és olvassa el, miért NE etesse őket!

2024. Május 19. 09:16, vasárnap | Helyi

Kulcslyuk műtéthez kapott pénzt a győri kórház helyi vadászoktól

Megyei vadászok a győri kórház gyermekosztályának 1 200 000 forint értékű segítséget „vadásztak össze”.