Városlista
2024. április 27, szombat - Zita

Hírek

2010. November 22. 07:45, hétfő | Sport
Forrás: NSO

Női kézilabda KEK: nem kegyelmezett az FTC, 53 gólt dobott

Női kézilabda KEK: nem kegyelmezett az FTC, 53 gólt dobott

Kiütéses győzelmet aratott pazar támadójátékkal az FTC-Jógazdabank női kézilabdacsapata a KEK-ben: a Fradi 53–26-ra (!) győzött a szlovákiai Banovsky HKG ellen, így kettős győzelemmel jutott a legjobb tizenhat közé.

Az FTC idegenben is hatgólos sikert aratott, így elvárás volt a hazai győzelem, de Szucsánszki Zita közönségszórakoztató játékot ígért a bániak ellen.

Az ígéret szép szó: a sérült Dajka Bettina és Deáki Dóra nélkül játszó FTC már a szünetben tizenhat góllal vezetett, és most nem is állt le: végül több mint dupla annyi gólt szereztek a fővárosi zöld-fehérek, mint a felvidéki ellenfél.

Kovacsicz Mónika egyszerűen nem tudott hibázni, kilencből kilencet bevarrt, de a helyére beálló Bari Nagy Regina is becsülettel helytállt, sőt, ezen a poszton arra is volt lehetőség, hogy a 18 éves Such Nelli is szerepet kapjon: ő élete második nemzetközi meccsén megszerezte első találatát.

Tomori Zsuzsanna eközben jó barátságot kötött az ellenfél kapujának jobb fölső sarkával, lövéseire meg se tudtak mozdulni a vendégek kapusai.

„Jól éreztem magam a pályán, sikerült feledtetnem a Bánban mutatott játékomat. Öröm volt játszani, és ugyan akadtak kisebb hibáink védekezésben, ezek belefértek, főleg úgy, hogy rengeteg lerohanásgólt szereztünk, amelyekkel el tudtunk húzni ellenfelünktől" – értékelt a Nemzeti Sportnak Kovacsicz Mónika, akit a mérkőzés legjobbjának választottak meg.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 27. 08:04, szombat | Sport

Balatoni szezonkezdet a gyorsasági versenyzőknél

A Balaton Park Circuiton kezdődött el a versenyszezon az MNASZ Gyorsasági szakágának versenyzői számára.

2024. Április 27. 07:58, szombat | Sport

Balatoni szezonkezdet a gyorsasági versenyzőknél

A Balaton Park Circuiton kezdődött el a versenyszezon az MNASZ Gyorsasági szakágának versenyzői számára, akik a már hagyományos szezonnyitó versenyen, a Laptiming Kupán, de a tavaly új helyszínként belépett Bajatonfőkajáron nyomják a g

2024. Április 26. 16:18, péntek | Sport

Kovács Ádám vezeti a Histo Cup-ban az éves bajnokságot!

Beszélgetés a Formula autók világába nemrég csöppent Kovács Ádámmal.

2024. Április 26. 15:19, péntek | Sport

Valencia után Gender Tamás Junior ismét pályára hajt az Európa-bajnokság második fordulójában, amelynek ezúttal a franciaországi Val

A spanyol szezonnyitó nehézségei után nagy reményekkel vág neki a folytatásnak a fiatal feltörekvő tehetség,