Városlista
2021. szeptember 22, szerda - Móric

Hírek

2021. Május 24. 12:05, hétfő | Belföld
Forrás: infovárosok/police.hu

Nőnek adta ki magát, több mint 2 és fél milliót csalt ki

Nőnek adta ki magát, több mint 2 és fél milliót csalt ki

A budapesti férfi több mint 2,5 millió forinttal károsított meg a sértettet. A tatai rendőrök a tettest gyanúsítottként kihallgatták és befejezték az ügy vizsgálatát.

A 39 éves budapesti férfi könnyen akart pénzhez jutni, ezért álprofilt hozott létre egy internetes oldalon. F. Zoltán női névvel és fényképpel regisztrált. Találomra jelölt be férfiakat az oldalon, így került kapcsolatba egy kocsi lakossal. Rövid beszélgetés után pénzt kért tőle, amit a sértett elutalt. A következő napokban további összegeket kért a sértettől. A gyanú szerint 2020. november 20. és december 3. között több mint 2,5 millió forintot csalt ki a sértettől – közölte a rendőrség.

A rendőrök a feljelentést követően azonosították és 2021. március 10-én a budapesti lakcíméről előállították F. Zoltánt. Őt a nyomozók gyanúsítottként kihallgatták, ellene csalás bűntett elkövetése miatt indult büntetőeljárás. A férfi a bűncselekmény elkövetését beismerte és azt állította, hogy korábban hasonló módon őt is megkárosították. A rendőrök a kutatás során olyan tárgyakat is lefoglaltak, amit a gyanúsított a szerzett pénzből vásárolt. A Tatai Rendőrkapitányság a nyomozás vizsgálati szakaszában a szükséges eljárási cselekményeket elvégezte és a keletkezett iratokat megküldte a Tatai Járási Ügyészségnek.

Címkék: csalás, csaló, nyomozás

Ezek érdekelhetnek még

2021. Szeptember 22. 08:42, szerda | Belföld

Űrcentrumot alapított az ELTE, űrtudományi képzés is indul

Asztrofizikai és űrtudományi centrumot alapított az Eötvös Loránd Tudományegyetem Természettudományi Kara (TTK), amely az asztrofizikai, csillagászati és űrtudományi kutatásokat hivatott összehangolni és koordinálni.

2021. Szeptember 22. 08:00, szerda | Belföld

…pont, amikor kimászott az ablakon

A rendőrök tetten érték azt a férfit, aki betört egy családi házba Ózdon.

2021. Szeptember 22. 06:00, szerda | Belföld

Elítélték a férfit, aki két nőt próbált megerőszakolni

Öt év börtönre ítélt a Pesti Központi Kerületi Bíróság egy férfit, aki 2018 áprilisában és októberében is nemi erőszakot akart elkövetni - tájékoztatta a Fővárosi Törvényszék sajtóosztálya kedden az MTI-t.

2021. Szeptember 21. 18:01, kedd | Belföld

Mankóval ütött és egy vipera is előkerült

Befejezte a rendőrség az ügy vizsgálatát a 39 éves nagyvázsonyi lakossal szemben.