Városlista
2024. február 22, csütörtök - Gerzson

Hírek

2021. Május 24. 12:05, hétfő | Belföld
Forrás: infovárosok/police.hu

Nőnek adta ki magát, több mint 2 és fél milliót csalt ki

Nőnek adta ki magát, több mint 2 és fél milliót csalt ki

A budapesti férfi több mint 2,5 millió forinttal károsított meg a sértettet. A tatai rendőrök a tettest gyanúsítottként kihallgatták és befejezték az ügy vizsgálatát.

A 39 éves budapesti férfi könnyen akart pénzhez jutni, ezért álprofilt hozott létre egy internetes oldalon. F. Zoltán női névvel és fényképpel regisztrált. Találomra jelölt be férfiakat az oldalon, így került kapcsolatba egy kocsi lakossal. Rövid beszélgetés után pénzt kért tőle, amit a sértett elutalt. A következő napokban további összegeket kért a sértettől. A gyanú szerint 2020. november 20. és december 3. között több mint 2,5 millió forintot csalt ki a sértettől – közölte a rendőrség.

A rendőrök a feljelentést követően azonosították és 2021. március 10-én a budapesti lakcíméről előállították F. Zoltánt. Őt a nyomozók gyanúsítottként kihallgatták, ellene csalás bűntett elkövetése miatt indult büntetőeljárás. A férfi a bűncselekmény elkövetését beismerte és azt állította, hogy korábban hasonló módon őt is megkárosították. A rendőrök a kutatás során olyan tárgyakat is lefoglaltak, amit a gyanúsított a szerzett pénzből vásárolt. A Tatai Rendőrkapitányság a nyomozás vizsgálati szakaszában a szükséges eljárási cselekményeket elvégezte és a keletkezett iratokat megküldte a Tatai Járási Ügyészségnek.

Címkék: csalás, csaló, nyomozás

Ezek érdekelhetnek még

2024. Február 21. 06:00, szerda | Belföld

Budapestre látogat pénteken a svéd miniszterelnök

Orbán Viktor miniszterelnök meghívására munkalátogatásra Budapestre utazik Ulf Kristersson, Svédország miniszterelnöke február 23-án - jelentette be közleményében Havasi Bertalan, a miniszterelnök sajtófőnöke.

2024. Február 20. 16:15, kedd | Belföld

Munkácsy Mihályra emlékeztek születésének 180. évfordulóján a Fiumei úti sírkertben

Munkácsy Mihály festőművész születésének 180. évfordulója alkalmából tartott megemlékezést kedden a Nemzeti Örökség Intézete (NÖRI) a Fiumei úti sírkertben.

2024. Február 20. 10:38, kedd | Belföld

Szakadékba zuhant gyermeket mentettek a tűzoltók és a speciális mentők

Egy hétvégi kiránduláson történt a baleset, Mátraházánál, a Veronika-rét közelében.