Városlista
2024. április 19, péntek - Emma

Hírek

2015. November 03. 07:40, kedd | Sport
Forrás: MTI

Norvég-magyar - Storck \"feketén-fehéren\" szeretné látni a játékosok állapotát

Norvég-magyar - Storck \

A felkészülés első napjaiban a futballisták fizikai állapotáról szeretne átfogó képet kapni Bernd Storck, a norvégok elleni Európa-bajnoki pótselejtezős párharcra készülő magyar labdarúgó-válogatott szövetségi kapitánya.

A német szakember - aki vasárnap a Magyarországon játszókkal megkezdte a felkészülést - a telki edzőközpontban tartott hétfői sajtótájékoztatóján hangsúlyozta, kedden erőnléti felmérőn vesznek majd részt a játékosok.

"Feketén-fehéren akarom most látni a játékosok állapotát, ez segít nekem egy koncepció kidolgozásában" - mondta Storck hozzátéve, hogy az egyik legfontosabb dolog a párharcban a két mérkőzés közti regeneráció lesz, éppen ezért a nemzeti csapat nem is utazik haza rögtön a jövő hét csütörtöki mérkőzést követően Oslóból. Storck hangsúlyozta, a fejében nagyjából már megvan a csapat.

A sajtótájékoztatón részt vett a szövetségi kapitány új segítője, a játékosként világ- és Európa-bajnok, valamint Bajnokok Ligája-győztes Andreas Möller is, aki elmondta, jó alapanyagból dolgozhatnak profi körülmények között, izgalmas feladatok, komoly kihívás előtt állnak.

A 85-szörös válogatott Gera Zoltán kiemelte, pályafutása legfontosabb két mérkőzésére készül. A 36 éves középpályás megjegyezte, karrierje végéhez közeledve tisztában van azzal, hogy nem lesz még egyszer ekkora esélye részt venni egy Európa-bajnokságon. Az ellenféllel kapcsolatban elmondta, a norvégok általában egyszerű erőfutballt játszanak. Hozzátette, nagyon fontos, hogy az első, oslói mérkőzésen olyan eredményt érjenek el, amely jó kiindulópont lehet a Groupama Arénában sorra kerülő visszavágóra.

A Ferencváros veterán futballistája egyike azon aktív válogatott labdarúgóknak, akik játszottak már pályafutásuk során nagy jelentőségű nemzetközi mérkőzést, Gera 2010-ben a Fulham színeiben Európa Liga-döntőn szerepelt, igaz, csapata végül 2-1-es vereséget szenvedett az Atlético Madridtól. A zöld-fehérek kedvence megjegyezte, egy ilyen mérkőzés előtt azt tanácsolná csapattársainak, hogy függetlenítsék magukat a külvilágtól, kerüljék az újságokat és a szakírók véleményét, hiszen jobb, ha ilyenkor egy futballista magával foglalkozik.

"Jobb, ha az ember nem húzza fel magát, ezért én is szándékosan, ha mondjuk híreket nézek, akkor is csak a közéleti dolgokkal foglalkozom. 36 éves vagyok, tudom mit csinálok rosszul, vagy jól és hogy miben kell fejlődnöm, nekem ez pont elég" - nyilatkozta Gera, aki 2006. szeptember 2-án büntetőből talált be a Megyeri úton a norvégokkal szemben 4-1-re elveszített Európa-bajnoki selejtezőn, ezzel ő a legutóbbi magyar gólszerző az északi rivális ellen.

A két évvel ezelőtt még futsalosként szereplő Nagy Ádám mára a Ferencváros egyik meghatározó játékosa lett és a válogatottban is egyre nagyobb szerepet kap. A mindössze 20 esztendős játékos a telki edzőközpontban a norvég televíziónak angolul nyilatkozott a pótselejtezős párharcról.



"Természetesen egy évvel ezelőtt nem gondoltam volna, hogy itt fogok tartani. Tudom, mekkorát fordult körülöttem a világ, de ha most itt van előttem a lehetőség, akkor azt meg kell lovagolni és nem visszaélni vele" - mondta a nagy munkabírású játékos, aki hozzátette, sokszor megnézi, hogy a vele hasonló korú játékosok a nemzetközi futballban milyen sokat elértek már, ebből "táplálkozik", hogy van még hova fejlődnie. Példaként az Atlético Madrid 20 éves argentin középpályását, a két évvel ezelőtt szívműtéten átesett Ángel Correát említette.

Nagy Ádám megjegyezte, nem játszott még norvég csapat ellen, de bízik benne, hogy ebben a tíz napban megfelelően felkészülnek majd az északi riválisból.

Az Európa-bajnoki pótselejtező első felvonására jövő hét csütörtökön Oslóban kerül majd sor, míg a visszavágót három nappal később a Groupama Arénában rendezik. Mindkét összecsapás 20.45-kor kezdődik majd.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 19. 07:24, péntek | Sport

Bukaresti tenisztorna - Fucsovics legyőzte a második kiemeltet, és negyeddöntős

Fucsovics Márton bravúros győzelemmel bejutott a negyeddöntőbe az 579 ezer euró összdíjazású, bukaresti salakpályás férfi tenisztornán.

2024. Április 17. 17:22, szerda | Sport

Párizs 2024 - Száz nappal a rajt előtt már 150 kvótája van Magyarországnak

Már százötven kvótája van a magyar csapatnak, mely összességében közel kétszáz fős lehet

2024. Április 16. 21:49, kedd | Sport

Csak századmásodpercekre az első helytől

Gender Tamás Junior 2024. 04. 10-13. között Franciaországban, Champions of the Future (RGMMC) bajnokság keretein belül, Val d\'Argenton-ban a Circuit de karting du Val d\'Argenton-on versenyzett.

2024. Április 16. 10:14, kedd | Sport

Bronzérem az Euro Trophy-n

Beszélgetés a nem kicsit boldog Szabó Bende gokartversenyzővel az Euro Trophy után.