Városlista
2024. április 23, kedd - Béla

Hírek

2013. Január 27. 14:39, vasárnap | Sport
Forrás: MTI

Novak Djokovic megvédte címét

Novak Djokovic megvédte címét

A világelső és Melbourne-ben címvédő szerb Novak Djokovic győzött férfi egyesben az ausztrál nyílt teniszbajnokságon, ahol a vasárnapi döntőben a britek olimpiai bajnokát, Andy Murrayt késztette megadásra négy játszmában.

Djokovic az első teniszező, akinek sorozatban harmadszor sikerült nyernie Australian Opent, összesen pedig - 2008-as elsőségével - négy melbourne-i tornagyőzelmet vallhat a magáénak. Az ausztrál városban első ízben, 2011-ben éppen Murray ellen diadalmaskodott a fináléban. A 25 esztendős, skót riválisánál egy héttel fiatalabb szerb játékos pályafutása hatodik Grand Slam-győzelmét aratta.
A vasárnapi döntő úgy indult, hogy mindketten sorra-rendre nyerték saját adogatójátékukat, így 6:6 után egyformán rövidítés döntött az első két szettben. A nyitójátszmában Murray volt magabiztosabb és 7-2-re hozta a tie-breaket, a másodikban viszont egyértelműen Djokovic volt a jobb 7-3-ra. A fordulópont a harmadik játszma derekán jött el, amikor a szerb 4:3-nál elvette riválisa adogatását, majd saját szerváját nyerve 6:3-mal 2-1-es vezetésre tett szert. A negyedik szettben a lelki mellett fizikai erejét is fokozatosan elveszítő Murray 1:1-ig bírta, akkor - majd 3:1 után is - Djokovic brékelt, és tulajdonképpen könnyedén seperte be a játszmát 6:2-re, ezzel pedig a mérkőzést is magabiztosan nyerte meg 3 óra 40 perc alatt, kettejük egymás elleni 18-meccses párharcának mérlegét 11-7-re javítva.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 22. 10:06, hétfő | Sport

Fucsovics 29 helyet javított a tenisz-világranglistán, Marozsán a 38.

Fucsovics Márton a bukaresti tornagyőzelmével 29 helyet javított, ezzel 53. a férfi teniszezők világranglistáján, melyen legjobb magyarként Marozsán Fábián a 38.

2024. Április 21. 11:25, vasárnap | Sport

Kínai Nagydíj - Verstappen rajt-cél győzelmet aratott Sanghajban

A címvédő és háromszoros világbajnok Max Verstappen, a Red Bull versenyzője nyerte a vasárnapi Forma-1-es Kínai Nagydíjat, ezzel tovább növelte az előnyét az összetettben.

2024. Április 21. 06:00, vasárnap | Sport

A Kisvárda elleni döntetlennel ismét bajnok a Ferencváros

A Ferencváros megnyerte sorozatban a hatodik, összességében pedig a 35. bajnoki címét, mivel hazai pályán gól nélküli döntetlent játszott a kieső helyen álló Kisvárdával

2024. Április 20. 09:46, szombat | Sport

Győzelemmel avatta fel az Alba Arénát a magyar jégkorong-válogatott

A jövő vasárnap kezdődő divízió I/A-világbajnokság előtt álló magyar férfi jégkorong-válogatott 2-1-re legyőzte az elitben szereplő norvég csapatot a székesfehérvári Alba Aréna avató mérkőzésén pénteken.